Berlin påskresa

Färden går till världsstaden Berlin där vi ser spår från det uppdelade Europa. Åren har gått sedan Tyskland enades och åter blev en nation. Vi upplever en stad i ständig förvandling där den forna glansen är åter. Världsstaden Berlin bjuder på en skön mix av kultur, shopping och bra kvällsliv. Vi bor på fina hotell Excelsior**** bara några steg från shoppingen i gamla väst. Under resan finns möjlighet att följa med på stadsrundtur och kvällsutflykt. Självklart har vi någon av våra kunniga reseledare med på resan till Berlin!

Pris:
3 190:-
Dagar:4
Bussresa, färjeresor, stadsrundtur (påskresan), vägavgifter, 3 övernattningar med del i dubbelrum, 3 frukostbufféer, reseledarservice
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Berlin    
Avresa på morgonen från hemorten. Vi gör ett stopp för fika på Motell Björkäng utanför Varberg. Därefter fortsätter vi till färjan mellan Helsingborg – Helsingör (20 min) och genom Danmark till färjan mellan Gedser och Rostock (2 tim). Vi är framme i Berlin ca 19.00. Ca 75 mil.

Dag 2 Berlin - påskafton
Idag är det påskafton och alla butiker håller öppet som vanligt och vi får en heldag i Berlin till eget förfogande. Vårt hotell ligger på bekvämt gångavstånd från KaDeWe det stora varuhuset i gamla Västberlin, runt varuhuset trängs alla andra butiker. Vi bor mitt i smeten alltså! Följ med på en middagsutflykt i det upplysta Berlin.

Dag 3 Berlin - påskdagen
Idag är det mesta stängt när det gäller affärer i Berlin, det är helgdag. Vi börjar dagen med en stadsrundtur (ingår på påskresan), för de som önskar, då vi får lära känna staden och dess invånare. Efter att under några timmar njutit av Berlin från bussfönstret och ibland till fots är vi åter på vårt hotell under eftermiddagen. Vår reseledare kommer gärna med tips och idéer om fortsättningen på dagen.

Dag 4 Berlin – Hemorten
Hemresa startar på morgonen. Vi kör samma vägar som på nerresan.  Åter i Göteborg ca 19:30 där anslutningsbussar väntar för fortsatt färd hemåt. Ca 75 mil.

Under resan gör vi ett kort shoppingstopp på någon av gränshandlarna för inköp. Stoppet görs normalt på utresan.

Våra utflykter

Stadsrundtur
Vi får en god introduktion till den spännande tyska huvudstaden. Vi ser kända byggnader som Brandenburger Tor, Riksdagshuset och får lära känna staden och dess fascinerande historia. Pris 20 euro

Middagsutflykt
Vi äter en gemensam middag på en trevlig restaurang i Berlin. Efteråt tar vår buss oss med på en tur i det upplysta Berlin.                       
Pris beroende på arrangemang

 

Vad tycker tidigare resenärer

2016-05-12
"Mycket bra guide, stor kundskap om Berlin som han delgav oss på ett intressant sätt"
"Bra hotell med toppenläge i Berlin"

2016-03-25
Vi tackar Anders och Ulf för en riktigt trevlig Berlin(påsk)resa.
T o m vädret var alldeles utmärkt!

2015-04
Vi deltog i er resa till Berlin, Vi vill bara tacka för en fantastisk resa med mycket bra reseledare ( Anders) och en bra chaufför ( Kent-Ove).Bra upplägg , bra utflykter , allt kanon , vi reser 4 – 5 ggr per år med både flyg o buss men detta ligger i framkanten
Vi återkommer

2014-12
-Alexander var fantastisk på alla sätt, trevlig, rolig och såå kunnig!
-Mycket duktig guide som hette Alex
-Såg honom ytterst lite, då vi inte var med på några utflykter.
-Kanon bra guide, så duktig och trevlig. stadsrundturen ca 4 tim var så intressant, Alex var en toppen guide som kunde berätta så mycket om Berlin.
-Alex är fantastisk, mycket kunnig

2014-10
Gunilla med sällskap vill tacka för en mycket bra resa till Berlin där allt klaffade till 100%. Tack till chauffören Gunilla och reseledaren Ove som båda var mycket duktiga.

2014-05-
Till personalen på ReseMakar´n!
Vi var med på er senaste resa till Berlin och vill tacka för det välplanerade researrangemanget. Allt fungerade perfekt från första kontakten med kontoret till resans sista minut. Vänligt bemötande och noggrannhet var utmärkande hela vägen. Ove, vår guide kommer vi att minnas som en av de bästa av alla guider vi träffat på våra resor genom åren, - alltid vänlig och hjälpsam till det yttersta. ETT STORT TACK!
Med vänlig hälsning Katalin och Sandor

Avgångar & priser

Avresa Avreseort Destination Lediga platser Från pris
14/4 Se alla Berlin 4 dagar Påsk > 6 3 190:- BokaMer information