Miami med kryssning i Karibien

Följ med på en underbar semester med ljuvlig avkoppling. Vi reser till Miami där vi får trevliga dagar längs South Beach. Vi bor i  Miami Beach och har den långa strandpromenaden utanför vår dörr. Självklart njuter vi av art deco-arkitekturen längs världsberömda South Beach. Semesterorten Miami Beach är känt för alla restauranger och suveräna shopping. När vi njutit klart av flärden väntar en härlig tur i Karibien med Oasis of the Seas – världens största kryssningsfartyg. Ombord ingår mat och massor av nöjen. Under kryssningen lägger vi till på paradisstranden Labadee, på häftiga Jamaica och gör ett stopp i Mayakulturens México. Väl åter i USA väntar en tur på kanalerna i Fort Lauderdale med kanalbåt. Här ser vi de riktigt rikas fashionabla sommarhem med alla stora lyxbåtar som ligger förtöjda vid den egna bryggan innan vi återvänder mot flygplatsen.

Status:

Dagsprogram

Dag 1 Sverige – Miami
Flygresa från Landvetter med Lufthansa via Frankfurt till Miami. Ombord på flyget över Atlanten ingår måltider. Transfer till vårt hotell vid ankomst.

Dag 2 Miami
Först på programmet står en stadsrundtur med lokalguide. Vi får se Miami – den magiska staden - och alla dess skyskrapor. Vi åker över öarna som har några av amerikas lyxigaste kvarter. Längs med Ocean Drive i South Beach ser vi de karakteristiska art deco-husen. Självklart stannar vi till så vi får skåda detta närmare. Eftermiddagen är fri, kanske lockar ett dopp i havet. Stranden är fantastisk! Gemensam välkomstmiddag i kväll.

Dag 3 Miami - Utflykt till Everglades
Idag kan du följa med på en utflykt med buss och lokalguide för att besöka träskmarkerna i Everglades. Inne i naturreservatet gör vi en tur med en s.k. airboat, en särskild båt som svävar fram över träsken. Här finns goda chanser att se alligatorer! Lunch är inkluderat i utflykten och vi är åter i Miami under eftermiddagen. Hela utflykten kostar 690:- och den måste förbokas hemifrån. Vill du inte följa med ligger Miami och stranden för dina fötter. Här finns massor att upptäcka.

Dag 4 Miami
Dagen är fri för avkoppling med sol och bad eller egna utflykter. Vi kan t.ex. rekommendera att vandra på de hippa shoppinggatorna, bada på stranden. Eller varför inte kika vidare på Ocean Drive efter kändisar!

Dag 5 Ombordstigning på Allure of the Seas
Vi åker till kryssningsterminalen i Fort Lauderdale. Vi checkar in på ett av Royal Caribbean Cruise Lines största kryssningsfartyg, Allure of the Seas, och nu väntar en underbar kryssning i Karibien på 8 dagar. De som vill äter middag tillsammans på samma tid och vid samma bord varje kväll under kryssningen.

Dag 6 Till havs
Idag är vi på havet hela dagen, och det blir aldrig långtråkigt! Ombord erbjuds en mängd olika aktiviteter, t.ex. tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. För den som vill hålla sig i form finns ett fint gym. Men troligen vill de flesta lata sig kring någon av de fina poolerna i en solstol och här sitter vi gärna länge och bara kopplar av. Det ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. Vissa kvällar är det lite mer uppklätt varför kostym/kavaj bör finnas i bagaget. På fartygets scener visas imponerande shower med professionella artister. En höjdpunkt är vattenshowen på fartygets akterdäck. Vill vi kan vi koppla av i någon bar, jazzklubb, på ett dansgolv eller prova lyckan i kasinot.

Dag 7 Labadee - Haiti
Vår kryssningsbåt lägger till 08:00 vid paradisstranden på Haiti och man flyttar iland barer och serveringar. Här rekommenderas en solstol i vattenbrynet. Bada i det ljumma klara vattnet, ät lunchen på stranden, beställ en paraplydrink och lyssna på den härliga karibiska musiken. Du är i paradiset! Vill man kan man följa med på en upptäcktsfärd med bad tillsammans med vår reseledare på Haiti.

Dag 8 Falmouth - Jamaica
Ankomst 10:00. Här rekommenderas en utflykt till Montego Bay. Man får se delar av Jamaica under en guidad rundtur och får också tid att shoppa i Montego Bay. Vill du prova på någon fantastisk rom-drink kanske?

Dag 9 Till havs
Idag njuter vi av lugnet och kanske slappar vi vid poolen.

Dag 10 Cozumel – México
Klockan 08:00 lägger vår båt till i México. Vi rekommenderar att man köper en utflykt som går runt ön Cozumel. Man får en fin tur med härliga stränder, Maya-kultur, tequila och shopping.

Dag 11 Till havs
Sista dagen till havs. Någon som vill unna sig en spa-vistelse? Skönhetsbehandlingar av alla de slag kan bokas i fartygets fina SPA-avdelning.

Dag 12 Ankomst Fort Lauderdale – flyg mot Europa
På morgonen kommer vi till Fort Lauderdale efter en vecka i Karibien. Här väntar en rundtur i kanalerna i Fort Laudedale. Där vi får se tjusiga villor och lyxiga båtar. Vi äter avskedslunch och åker till flygplatsen för vårt nattflyg mot Europa. På flyget över Atlanten serveras vi måltider

Dag 13 Ankomst Europa och vidare mot Sverige
Ankomst till Frankfurt där vi byter flyg mot Sverige.

Praktiskt om kryssningen:

Utflykter: Vi rekommenderar utflykterna som nämns i dagsprogrammet. På dessa utflykter är också vår reseledare med. Man bokar dem genom reseledaren ombord på kryssningen så hamnar ni alla på samma tur.

Måltider: Alla måltider (frukost, lunch, middag och snacks mellan måltiderna) ingår inkl vatten, lemonad eller kaffe. Däremot finns det några restauranger där man betalar extra för att äta. Detta framgår tydligt ombord.

Dryck: Vatten utan kolsyra och olika lemonader ingår. Vill man ha något annat kan man köpa det på glas eller flaska ombord. Det finns även flera olika ”all-inclusive” paket, som man kan köpa till ombord, där dryck ingår.

Internet: Ombord på Allure of the Seas kan man köpa till internet-paket med snabbt trådlöst internet. Det är inga problem att t.ex. ringa så kallade VOIP samtal eller titta på streamad film.

Information inför resan

Information inför resan

Reseledare
Vår reseledare möter upp på flygplatsen och är med på hela resan.

Biljetter
Information om flygbiljett och mötesplats skickas ut ca 2 veckor innan avresa

OBS! Namn
Kontrollera ditt namn på bekräftelsen mot ditt pass. Det är viktigt att stavningen och alla namn stämmer överens mellan pass och flygbiljetterna.

Flyg
På Atlant-flyget serveras måltider.

Bagage
Du får normalt maximalt ha med dig en resväska med maxvikt 20 kg. Handbagage får normalt väga max 5 kg och storleken på väskan får max vara 55x40x20cm.

Pengar
I USA används dollar som Du växlar till dig hemma. Ta inte med svensk valuta då det kan vara svårare att växla på plats och det blir ofta till sämre växelkurs.

Betal- och Kreditkort
Kreditkort är nästan ett måste vid resa till Amerika. VISA, Mastercard och American Express accepteras i stort sett överallt. Kreditkort ersätter dock aldrig behovet av resecheckar och kontanter. Det kan ibland vara svårigheter att få ut kontanter på korten och det finns flera affärer, hotell etc som inte tar betal- eller kreditkort.

Obs! Det är stor skillnad på betalkort och kreditkort. Vid resa till Amerika är det kreditkort som är bästa alternativet. På de flesta hotell måste man lämna ett avdrag av betal/kreditkortet vid incheckning för att täcka eventuella extrautgifter (telefon, måltider etc).

Sjukvård
Det finns ett stort utbud av läkare och tandläkare i USA. Standarden på sjukhusen varierar. Generellt
sett är kostnaderna för läkar- och tandvård mycket höga. Besökare bör ha reseförsäkring/hemförsäkring som täcker sjukvårdskostnader i USA. Utan försäkring krävs som regel betalning före behandling.

Försäkringar
Kontrollera om Era hemförsäkringar och kreditkortsbolag innefattar någon form av reseskydd och vad den innehåller, det brukar inte vara en hel komplett försäkring. Kontrollera detta noga före avresa. Vi kan genom Gouda erbjuda en tilläggsförsäkring till Er hemförsäkring.

Pass - in- och utresebestämmelser
För svenska medborgare gäller det s.k. Visa Waiver-programmet vid inresa till USA. Det innebär att visum inte behövs för vanliga turist- eller affärsresor på kortare tid än tre månader.

Det är obligatoriskt för alla som reser från Sverige att ansöka elektroniskt om godkännande innan de påbörjar sin resa till USA. Ansökan om resetillstånd görs på internet via systemet ESTA i god tid före avresan dock senast 72 timmar före avresa. Gå till https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1 och fyll i formuläret.

Sedan 2004 krävs att alla resande till USA har ett maskinläsbart pass (EU-pass). För inresa med ett icke-maskinläsbart pass krävs visum.

Tider
Avresetid och beräknad hemkomsttid framgår av Ditt resebevis. 

El
Man använder 110V och adapter måste användas.

Dricks
I Amerika är dricks mycket vanligt. Man bör lämna ca 15 % i dricks på restauranger. På finare restauranger lite mer. Dricksen brukar inte vara inlagd i notans belopp. Dock skall tax, tillägget för skatt, inte förväxlas med dricks. Dricks för taxi bör också vara 15%. Man brukar även lämna lite dricks till busschaufförer, städerskor och bärarna på hotellet. Ca 1-3 $ väska och ca 1 $ per natt.

Resa med barn till USA
Om du reser med barn till USA, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, ska du vid avresa kunna visa upp en skriftlig tillåtelse från båda föräldrarna på engelska med följande formulering:

"I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter etc. He/She/They has/have my permission to do so."

Detta ska undertecknas av båda föräldrarna. Dessutom ska du ta med barnets personbevis på engelska (kan beställas hos Skatteverket).

För säkerhets skull är det en god idé att kontakta den amerikanska ambassaden i Stockholm för att säkra dig att det inte har tillkommit några ändringar
http://sweden.usembassy.gov/

 

Allt detta ingår

 • Flygresa Göteborg – Miami tur och retur
 • Flygskatter
 • Busstransfer i USA
 • 4 hotellövernattningar med del i dubbelrum i Florida inkl frukost
 • 1 lunch i Florida
 • 1 middag i Florida
 • Stadsrundtur med lokalguide i Miami
 • Rundtur i Fort Lauderdale med flodbåt
 • Reseledarservice från Landvetter
 • 7 nätter i insides dubbelhytt där mat och nöjen ingår
 • Dricks ombord på fartyget

Vad tycker tidigare resenärer

Hej, Vill tacka för en underbar fin resa med en lika underbar och duktig reseledare,dvs "Kicki". Resan var den 22 okt-3 nov, kryss Karibien plus Florida. Det enda negativa var att den kvällen vi hade gemensam middag, dag 2, hällregnade och vi var bokade på en restaurang ca 150 m fr hotellet. Det var synd för vi kunde ha ätit på hotellet, men det var bokat så var det. Men bra f ö. Kicki (reseledaren) var hjälpsam, lugn och informativ. Dessutom enkel och hur trevlig som helst. Så jag rekommenderar varmt resan till mina bekanta och nära.
Hälsa Kicki så gott från en mycket nöjd kund.
Med vänlig hälsning
Marita

Hejsan!
Vi måste bara skriva några rader och tala om att vi är så nöjda med vår resa till Miami och Karibienkryssningen.Våran reseledare Kicki Nilsson var helt fantastisk och otroligt duktig.
M.V.H.  Inga o Anders

Birgit och Bertil tackar för en trevligt planerad och väl genomförd resa till Florida och en stor eloge till Kicki.

Hotell

Oasis of the Seas

Oasis of the Seas

****
Miami Best Western Atlantic Beach Resort Lugnt strandhotell på Miami Beach, Florida. Gratis WiFi på hotellet. Kryssningen Oasis of the Seas eller Allure of the Seas**** Detta är världens största kryssningsfartyg. De är 360 meter långa, 47 meter breda och 18 våningar höga. Fartygen har 2700 hytter i 37 olika kategorier. Ombord kan det vara upp till 5400 gäster och ca 2200 personer i besättningen. Fartyget är byggt för alla dessa...