Gunnels gröna Skåne

Gunnel Carlson, känd från TV-programmen Gröna Rum och Go’ kväll, är också initiativtagare till Tusen Trädgårdar. Hon föreläser, medverkar i Go’ kväll & Trädgårdskampen och ansvarar också för Trädgårdsriket. Följ med på en rundtur i hennes Gröna Skåne.

Tidig avresa mot Skåne dår vi möter Gunnel. Första trädgården vi besöker är Solhem Rögle, som ligger utanför Ängelholm. Det är Gunilla Bokelund-Bengtsson och Rolf Bengtsson som tar emot oss och vi börjar med att fika i deras trädgård med egen medhavd fikakorg. Vi ser även Rolfs skulpturkonst som han också säljer. Nästa stopp gör vi hos Anette Nilssons i Boäng, nära Röstånga. 2012 blev hennes trädgård utsedd till årets trädgård av tidningen ”Drömhem & Trädgård”.

Vi äter lunch på Tirups Örtagård i Staffanstorp och stannar sedan och tittar på Alnarps sommarbloms-sortiment, innan vi avslutar i Gunnels egen trädgård i Arlöv där hon bjuder på lite förfriskningar i trädgården. Sedan startar hemresan och vi är hemma sent på kvällen efter en lång och händelserik dag i ”Gunnels Gröna Skåne”.   


 

Status: