I Evert Taubes fotspår

Vi  börjar vår resa med att besöka Gustafsberg – Sveriges äldsta bad-och kurort. Dess historia innehåller både kungliga besök och dagligt skolarbete för Gustafsbergs-pojkarna.

Vår färd västerut blir över den ståtliga Uddevallabron och via Bokenäset ut till Skaftö. Eller ska vi säga Saltön? För fortfarande svävar väl Viveca Lärns litterära gestalter över ön.

Vi besöker Fiskebäckskil, en ort som Carl Wilhelmsson genom sina målningar gjort odödlig. Här passar vi på att stärka oss med förmiddagsfika, kaffe och fralla, på Gullmarsstrand med havsutsikt över Gullmarn mot Lysekil.

På väg mot Evert Taubes omskrivna Flatö och Malö besöker vid den medeltida klosterruinen vid Dragsmark kyrka. Via färjan kommer vi över till Ängön och här följer vi nu i Evert Taubes fotspår. Och på samma sätt som poeten besöker vi Handelsman Flink för att äta lunch och handla lite nödvändigheter.

Vår fortsätta färd blir via färjan på Malö över till Orust. Här passerar vi Morlanda och centralorten Henån innan  vi stannar för en eftermiddagsfika vid bussen. Vi kommer in på fastlandet igen via Nötesundsbron. Sedan är det dags att resa hemåt efter en innehållsrik dag.

 

 

Status: