Neubrandenburg

Neubrandenburg ligger mellan Berlin och havet, hit gör vi en mysig påskresa. Staden grundades redan 1248 och var en betydande stad fram till trettioåriga kriget. Pga stora skador på staden under andra världskriget återuppbyggdes den. Idag är det en annorlunda stad med vacker ringmur och centrum från öst-tiden. Blandingen på arkitekturen gör att staden upplevs som lite ”häftig”. I och kring Neubrandenburg finns mycket intressant att se. Påskafton tillbringar vi i staden och under påskdagen gör vi en utflykt till semesterön Usedom.
Följ med på en unik upplevelse i Tyskland.
 
Status:

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Neubrandenburg
Averesa enl tabell A till Helsingborg där vi tar färjan till Danmark. Sedan kör vi vidare söderut till nästa färja som tar oss till Tyskland. På kvällen har vi kommit ner till vår stad där vi installerar oss på hotellet. Vårt hotell ligger centralt, och man når gågatan på några få meter. Gemensam middag
 
Dag 2-3 Neubrandenburg
Två hela dagar att roa sig på. Första dagen arrangerar vår reseledare en stadsrundtur där vi får se de största sevärdheterna och andra dagen gör vi en utflykt till tyska vackra ön Usedom. Under utflykten äter vi lunch och får även möjlighet att promenera över till Polen, så glöm inte passet på hotellet! Middag på hotellet båda kvällarna.
 
Dag 4 Neubrandenburg - Hemorten
Efter frukost återvänder vi till Sverige. Vi beräknas vara åter i Göteborg ca 19:30.

Hotell

Hotel Am Ring

Hotel Am Ring

****
Bra beläget 200 meter från stadsporten Neues Tor. På hotellet finns bar och restaurang. På 14 våningen finner man bastu och gym med panoramautsikt över staden.