Skip to main content

Albanien & Montenegro

Status:
Ring för att boka

Albanien - i ett borglömt hörn av Europa? Landet har en nutidshistoria som saknar motstycke i Europa. Landet har varit en sluten kommunistdiktatur, men idag har gränserna öppnats och turisterna börjar så smått komma. I landet möter antikens Grekland ottomansk arkitektur och italienska influenser. Vi besöker den härliga huvudstaden Tirana, åker båt på Balkans största insjö Skadra och njuter av strandlivet i Dürres.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Flyg THN/VBG - Dubrovnik - Podgorica
Under morgonen flyger vi till Dubrovnik. Väl framme möter vår buss oss som skall ta oss på en rundtur i Montenegro och Albanien. Vi stannar först i Cetinje som en gång i tiden var huvudstad för Montenegro. Vi besöker den historiska staden med lokalguide och får även se Kung Nicolas palats. Färden fortsätter till Podgorica där vi får lite fri tid innan kvällens middag. Övernattning i Podgorica.

Dag 2 Podgorica - Tirana
Efter frukost fortsätter vi mot Albanien. Men först skall vi se den vackra Shkodërsjön. Vi gör en en båttur och njuter av det vackra landet. Vi fortsätter sedan till Shkodra i norra Albanien. Här får vi lite fri tid för lunch och bekantar oss med det nya landet. Vi reser genom den albanska landsbygden till huvudstaden Tirana. Vi checkar in och äter middag.

Dag 3 Tirana
Idag gör vi en stadsrundtur i Tirana med lokalguide. Vi ser bla kulturpalatset, Tiranas klocktorn och E´them Beymoskén innan vi stannar vid Tiranas nationalhistoriska museum. Efter rundturen har vi lite fri tid att titta på Tirana på egen hand innan kvällens middag som serveras på en lokal restaurang.

Dag 4 Tirana - Dürres
Efter frukost har vi ytterligare lite fri tid eller kanske bara en sovmorgon! Vi beger oss ut på landsbygden och besöker en lantgård där vi serveras lunch. Sedan tar vi oss vidare till Dürres där vi checkar in på fina Hotel Premium Beach***** beläget direkt på stranden. Nu skall vi njuta albanskt badliv! Vi checkar in och ikväll har vi middag på hotellet.

Dag 5 Dürres
Dagen är till fritt förfogande. Skall vi bada i poolen eller havet eller ta en stärkande promenad längs stranden? På kvällen träffas vi för gemensam middag på en lokal restaurang.

Dag 6 Dürres - Krujë - Budva
Efter frukost sätter vi oss tillrätta i vår buss och far mot ”Balkongen över Adriatiska havet” - staden Krujë. Vi ser staden som präglas av Stadsslottet, men bland sevärdheterna finner vi även den gamla basaren och turkiska bad. Färden fortsätter tillbaka in i Montenegro där vi besöker Ostrogklostret som är beläget i ett berg. I Budva stannar vi till för middag och övernattning.

Dag 7 Budva - Kotor - Dubrovnik
Efter frukost fortsätter vi till den vackra gamla staden Kotor där vi gör en rundtur. Färden fortsätter sedan mot Kroatien och den vackra staden Dubrovnik. Vi får lite fri tid innan kvällens middag som serveras på en lokal restaurang. Övernattning på hotell i Dubrovnik.

Dag 8 Dubrovnik - flyg hem till Trollhättan - Vänersborg
Efter frukost beger vi oss till flygplatsen och flyger bekvämt direkt hem till ”Fyrstad international airport”!

Hotell

Rundresa Albanien

Rundresa Albanien

Podgorica Hotel Ramada Podgorica**** Beläget vid ett köpcentrat Mall of Montenegro i hjärtat av huvudstaden, cirka 10 minuters promenad från stadens äldre stadsdel. Hotell har ett spa. Rummen har luft...