Skip to main content

Algarvekusten - Portugal

Pris från:
9 990:-
Dagar:8
Buss ToR Gardemoen,flygresa, 7 nätter med halvpension (frukost & middag), alla utflykter enligt program och reseledarservice
Boka resa

Följ med och njut av Portugal och fina Algarvekusten med alla sin härliga stränder, mysiga byar och underbara klimat. Vi bor i Albufeira som är en gammal stad med mycket att göra för oss turister. På vårt femstjärniga hotell blir vi bortskämda med vackra vyer, fina pooler och bra avkoppling.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Oslo - Albufeira 
Vi kör från hemorterna under morgonen och förmiddagen till Oslo. Incheckning på flygplatsen vid lunchtid och planet avgår strax före 15:00. Väl framme, tidig kväll, kör vi till vårt hotell i Albufeira där vi checkar in och äter middag. Vi bor på samma hotell i 7 nätter och har frukost och middag varje dag på hotellet.

Dag 2 Albufeira - Algarve
Vi börjar vår tid i Albufeira med att utforska vår vackra stad. Vi strövar i de smala gränderna med sina vitkalkade hus. I fiskehamnen ser vi färgglada båtar. Kanske provar vi fisk eller skaldjur till lunch, det erbjuds på restaurangerna till rimliga priser. I Albufeira finner du all du behöver för en fin semester. Lugn och ro, men också traktens bästa nöjen med barer, pubar och dansställen.

Dag 3 Utflyktsdag - Cabo San Vincente, Sagres och Lagos
Idag åker vi till ”världens ände” Europas västligaste punkt, Kap Sankt Vincent. Vi ser det berömda fyrtornet som ståtat på sin klippa sedan 1846. Vi ser också mysiga fiskebyn Sagres som är berömt för sina sardiner och mysiga hamnstaden Lagos som varit utgångspunkt för flera upptäcktsresor. 

Dag 4 Albufeira
Ledig dag i Albufeira. Kanske provar du någon av hotellets alla faciliteter såsom pooler, hälsoklubb med olika behandlingar eller sitter och bara njuter av det vackra läget med utsikt över havet och stranden. Från hotellet kan man också promenera in till de historiska delarna av staden.

Dag 5 Utflyktsdag - Carvoeiro, Portimâo och Monchique
Efter frukost fortsätter vi utforska området. Vi ger oss ut på utflykt med vår lokalguide. Vi kommer till den fina semesterorten Carvoeiro, områdets största stad Portimao och vackra marknadsstaden Monchique. 

Dag 6 Albufeira
Ledig dag i vår semesterort, njut av klimatet och allt som finns att göra!

Dag 7 Utflyktsdag - Faro, Olhao, Tavira och olivolja på Monterosa
Vår sista hela dag i Portugal ägnar vi åt staden Faro, Olhao berömt för sin fiskmarknad och gamla staden Tavira från romartiden. Vi avslutar dagen med ett besök på Monterosas olivoljor. Vi får en rundtur och självklart också smakprov.

Dag 8 Flyg mot Oslo och transfer hem.
Frukost och sedan åker vi ca 3 mil till flygplatsen i Faro. Flyget går hem vid lunchtid och vi landar sen eftermiddag i Oslo. Strax före midnatt är vi åter hemma i våra bostäder efter en trevlig tur i Portugal.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
6/4Se allaAlbufeira - Algarve
Reseledare: Heikki
> 69 990:-BokaMer information

Hotell

Grand Muthu Oura View Beach Club

Grand Muthu Oura View Beach Club

Läckert femstjärnigt hotell vid stranden Praia da Oura. Från trädgården och det stora poolområdet har man en vacker utsikt över Atlanten. På hotellet finns många faciliteter såsom hälsoklubb, pooler,...