Almunecar Jul & Nyår 15 dagar

Följ med oss till ”tropiska kusten” i Spanien. Här firar vi jul och nyår och riktgt latar oss. Vi bor perfekt på trevliga hotell Heilos vid strandpromenaden i Almunecar. Landskapet på Costa Tropical är spektakulärt - mäktiga berg, med Sierra Nevada i bakgrunden, och den otroliga 19 km långa kustremsan med 320 soldagar om året! I Almuñécar kan man koppla av vid havet eller åka på spännande turer. Här har även flamencon, tjurfäktningen och sherryn sitt ursprung så häng med på en avkopplande jul och nyårsresa till varma Spanien!

Pris:
13 990:-
Dagar:20
Flygresa Landvetter - Malaga, flygskatter, transfer i Spanien, 19 nätter med del i dubbelrum med bad/dusch och wc. Halvpension under vistelsen. Jul och nyårsfirande. Reseledarservice.
Transportsätt:Viking
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 Till Almuñécar
Under förmiddagen reser vi i buss till Oslo där vårt flyg med Norwegian går ner till Malaga. Här möter vår spanska transferbuss upp för transport till Helios Hotel. Hotellet ligger nere vid havet och från hotellets terrass har man en fantastisk utsikt. Poolen är uppvärmd hela vintern. Vi bor här med halvpension (frukostbuffé och middag). Första kvällen ankommer vi sent och serveras en ”nattamacka”.

Dag 2-14 Almuñécar
Almuñécar ligger på Andalusiens södra kust - den oupptäckta, orörda subtropiska Granadakusten. Staden är lugn med sina drygt 20 000 invånare och man kan här uppleva den härliga kulturen samt den goda maten, kanske börja med en tapas som finns överallt. På en höjd ovanför gamla stan i Almuñécar ligger ett moriskt slott och här finns en botanisk trädgård med en fågelpark. Man kan också göra lite längre utflykter på egen hand med lokalbussen. Är man till exempel intresserad av romdestillering kan man åka till Motoril där det även finns ett olivmuseum att besöka.

Dag 15 Hemresa
Efter sista spanska frukosten packar vi in vårt bagage och kliver ombord på anslutningsbussen med transport till flygplatsen i Malaga och vidare till Oslo där vår transferbuss möter för resa till våra hemorter som vi når sen kväll. Vi tackar för denna gång!

För de som önskar ordnar vår reseledare flera trevliga utflykter i området, läs mer under fliken "våra utflykter".

Allt detta ingår

  • Flygresa
  • Flygskatter
  • Transfer i Spanien
  • Del i dubbelrum med balkong & bad/dusch och wc.
  • Halvpension under vistelsen.
  • Stort firande på jul
  • Nyårsfirande
  • Reseledarservice

Våra utflykter

Malaga
Denna dag spenderar vi i Andalusiens huvudstad. Genom staden flyter floden Guadalmedina som delar upp staden i en modernare del och den gamla historiska stadskärnan. Det var här som Pablo Picasso föddes. Picassomuseet öppnade 2003 och här finns många av konstnärens verk samlade. Vi ser den ofullbordade katedralen i barock- och renässansstil. Man hinner också uppleva borgen, de mysiga gränderna med butiker eller det stora varuhuset El Corte Inglés denna dag. Pris 195 sek p.p

Frigiliana och Nerja
Idag gör vi ett besök i Nerjagrottorna som varit bebodda under förhistorisk tid. Man tror att de är de största i Europa - där finns världens största kolonn 32 meter hög som bildats av vattnet som droppar till stalaktiter från taket och stalagmiteter på marken. Självklart stannar vi denna dag även på Europas Balkong med en fantastisk utsikt över kusten och Medelhavet. Vi åker vidare upp till bergen norr om Nerja och besöker den vita byn Frigiliana där vi kan strosa omkring. Byn klättrar längs med bergsväggen och har vunnit pris som Spaniens vackraste by. Pris 275 sek p.p

De vita bergsbyarna Las Alpujarras
Denna dag tar vi oss upp i de vita bergsbyarna på höjderna vid Sierra Nevadas fot. I byn Trevelés gör vi ett stopp för att studera den underbara arkitekturen på nära håll. Här kan vi även passa på att pröva den lufttorkade serranoskinkan som kommer från området, eller kanske en tapas från någon av byns serveringar. Pris 195 sek p.p

Avgångar & priser

Avresa Avreseort Destination Lediga platser Från pris
22/12 Se alla Almunecar - Hotell Helios - Jul och Nyår 20 dagar
Reseledare: Lena
Fullbokad, väntelista 13 990:- Ring för att bokaMer information