Skip to main content

Alta - en resa i Norrsken

Pris från:
9 990:-
Dagar:4
Bussresa ToR Oslo, flyg Olso-Alta ToR, 3 nätter på hotell inkl frukost, 2 luncher, 3 middagar, alla utflykter enligt program, reseledarservice 
Boka resa

En resa i Norrsken - Alta Nordnorge. I ett vintrigt Nordnorge med arktiska vidder och storslagen natur, bor vi tre nätter i norrskensbyn Alta. Här lär vi känna den samiska kulturen och kan uppleva vinteräventyr som hundspann, snöskor och isfiske – där fångsten blir vår lunch! Vi söker också efter norrsken och kommer förhoppningsvis hem med bildbevis. De som vill kan göra en häftig tur med hundspann i den snöiga terrängen. 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Buss till Oslo och flyg till Alta
Vår buss tar oss från påstigningsorterna till Gardermoen. Härifrån flyger vi till Alta som ligger i Finnmark 70 grader nord. Vädret är torrt och stabilt, relativt milt för dessa breddgrader, men var förberedd med varma vinterkläder. Väl framme besöker vi Alta museum, ett lokalhistoriskt museum som sommartid också visar upp flertalet Unesco-skyddade hällristningar.

Dag 2 Snöskor & isfiske
Dagens vinteraktivitet är att ta på snöskor och vandra någon kilometer i Altadalen, i ett landskap format av glaciärerna som täckte landet för 10 000 år sedan. Under vandringen ser vi säkert också spår av vilda djur som älg, räv och hare. Väl framme vid vårt läger, som ligger fint vid en sjö, provar vi på isfiske innan vi avnjuter en god lunch i sametält. Efter mycket frisk luft kan vi avrunda dagen med ett besök i Nordlyskatedralen och se den interaktiva utställningen om norrsken som finns i källaren. Katedralen ligger mitt på torget i Alta och är fantastiskt fin att besöka när mörkret fallit.

Dag 3 Sami Siida & norrsken
Vi gör ett besök på Sami Siida, ett sameviste i utkanten av Alta där vi får ta del av den typiska kulturen, lyssna på historier och avnjuta vårt förmiddagskaffe i ett äkta sametält. Eftermiddagen är fri, men de som vill kan beställa en mer äventyrlig och fartfylld eftermiddag. Vi åker hundspann! Först ges information och instruktioner om hur man selar en hund och därefter får vi köra dessa glada och samarbetsvilliga huskies. Ett minne för livet! Utflykten förbokas i samband med bokning. På kvällen är det dags att söka efter norrsken. Alta räknas som ett av de bästa ställena i världen för att uppleva norrsken och vi ger oss av efter middagen tillsammans med våra experter. Efter förhoppningsvis god ”jaktlycka” släcker vi lampan runt midnatt.

Dag 4 Hemresa
Under förmiddagen hämtar buss upp oss och vi far till flygplatsen. Efter flyg till Oslo så möter ny buss upp för resa hem till Västsverige.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
7/1Se allaAlta - Nordnorge i Norrsken
Reseledare: Heikki
> 69 990:-BokaMer information

Hotell

Scandic Alta

Scandic Alta

Hotellet är perfekt för alla som vill uppleva Norges fantastiska natur på nära håll. På hotellet har du tillgång till pool och bastu. Starta din dag med en rejäl frukost på restaurang Alta. Varför int...