Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Ahrensburg!

  Vi reser på morgonen från våra respektive hemorter. På Björkängs vägkrog gör vi stopp för frukost för de som önskar. Sedan fortsätter färden till Helsingborg där vi tar färjan mot Danmark. Vi kör de 20 milen över Danmark till nästa färja som tar oss till Puttgarden. Vi har kommit till norra Tyskland, här stannar vi för ett snabbt shoppingstopp innan vi fortsätter de sista milen till Ahrensburg och vårt hotell där middagen serveras.

  På vägen ner stannar vi för inköp!

  Mot Ahrensburg!
 • Dag 2: Äppelblom i Altes Land

  Efter frukost ger vi oss ut i området som är fullt av kanaler och tegelstensarkitektur från hansatiden. Vi stannar på en av de familjeägda fruktgårdarna för att åka ”traktortåg” genom odlingarna som bör stå i full blom. Vidare till den gamla hansastaden Stade med sina välbevarade byggnader och charmiga kaféer. Här njuter vi lite fri tid för lunch och kanske shopping. På kvällen har vi återvänt till vårt hotell där vi serveras middag.

  Äppelblom i Altes Land
 • Dag 3: Storstaden Hamburg med rundtur

  Efter frukost åker vi in till Hamburg där en lokalguide möter oss och tar oss runt på en tur i denna storstad. Efteråt finns tid att njuta av staden, shoppa och äta lunch innan vi återvänder till vårt hotell där middagen serveras.

  Storstaden Hamburg med rundtur
 • Dag 4: Hemåt igen!

  Efter frukost bär det av hemåt. Vi når färjorna mellan Puttgarden och Rödby vid lunchtid och far sedan över Danmark till färjorna mellan Helsingör och Helsingborg. Vi stannar på Björkäng för fikastopp innan vi når Göteborg vid 19:30. Anslutningsbussar väntar för fortsatt färd mot respektive hemort

  Hemåt igen!