Skip to main content

Askersund Stjernsunds slott med M/S Wettervik

Pärlan norr om Vättern
Vi reser från hemorten mot Askersunds hamn här väntar kaffe och ostsmörgås ombord på M/S Wettervik som ligger i Askersund hamn och väntar på oss. Båten tar oss till Stjernsunds Slott som byggdes under åren 1787-1808 av bruksherren Olof Burenstam. Först får vi tid att titta på utställningen om festkläder samt besöka slottsbutiken.

Sedan blir det guidning när slottens duktiga guider lotsar er igenom ett av 1800-talets bäst bevarade byggnader och interiörer.

Vår båt M/S Wettervik avgår sedan från Stjernsunds Slott och nu står lunchen uppdukad till oss. Inkokt Vätternlax, hollandaisesås, potatis, grönsaker, smör, bröd, läsk/lättöl, kaffe och kaka. Under måltiden tar M/S Wettervik oss ut mot Vätterns norra skärgård som består av cirka 250 st öar, kobbar och skär.
Därefter ankommer vi åter till Askersund och vi besöker mikrobryggeriet Askersunds Bryggeri. Här berättar de om öltillverkningen och vi får även provsmaka deras goda öl.
Sedan avslutar vi dagen med ett besök på Venus choklad som gör handgjorda kvalitets praliner. De berättar om chokladtillverkningen och man bjuds också på ett smakprov. Efter en trevlig dag i Vätterns norra ända lämnar vi Askersund med vår buss och reser mot hemorten igen.
 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • förmiddagskaffe med ostsmörgås,
 • entréer,
 • guide,
 • båtresa,
 • lunch med kaffe och kaka,
 • provsmakningar,
 • busskaffe med kaka

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Uddevalla Museet Kampenhof 07:10 20:20 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 07:40 19:50 0:-
Vargön Fyrkanten 07:45 19:45 0:-
Trollhättan Resecentrum Hpl F (längs spåret) 08:00 19:30 0:-
Grästorp Tre Älgar 08:20 19:10 0:-
Lidköping Resecentrum 08:50 18:40 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
16/8-2021 måndagAskersund Stjernsunds slott med M/S Wettervik
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 25:-
> 61 095:-Boka

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  Ja, för alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. Samt resor med Stena Line till Danmark. För resor inom Norden (utom resor till Danmark med Stena Line) behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.

 • Covidbevis (Gröna beviset eller Corona pass)

  EU:s digitala Covidbevis (tidigare Gröna bevis eller Corona Pass) är en kommande kostnadsfri e-tjänst där du kan få ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. Covidbevis öppnar den 1 juli. Covidbevis är under en övergångsperiod ett måste för resor inom Europa. Covidbevis behövs ej för resor inom Svergie eller till Fredrikshamn med Stena Line.

  Här är de olika stegen innan du kan ha ditt digitala bevis i din mobil, dator eller surfplatta.

  Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.

  1. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se (öppnar 1 juli).
  2. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.
  3. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

  Det tar ett antal dagar (högst sju dagar) efter vaccinering innan du kan hämta ut ditt vaccinationsbevis. Det beror på att den som utfört vaccineringen ska hinna lägga in uppgifterna i Nationella vaccinationsregistret.