Bad Hofgastein

Bad Hofgastein är marknadsort och historiskt centrum och ligger i den soligaste och bredaste delen av dalen. Byns centrum omges av gågator, vackra butiker, hotell, restauranger och den stora kurparken.
Lägg till 760 km pist, härliga carvingsvängar, adrenalingivande svarta pister, pulserande afterski och mysiga serveringar på alpsidorna. Skidsemestern är ett faktum!
Pris:
8 990:-
Dagar:9
Bussresa, frukost och middag från frukost vid ankomst till middag vid avresa, del i dubbelrum, entré till bad och bastu på hotellet.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten -
Avresa på morgonen från trestadsområdet. Vi kör över Danmark till Tyskland och rullar under natten vidare söderut.
 
Dag 2 - Bad Hofgastein
På morgonen kommer vi fram till vårt hotell till Hotel Alte Post**** i Bad Hofgastein. Frukosten står uppdukad (ingår) och vi smaskar i oss rejält. Vi "snör väl på oss" pjäxorna och ger oss ut i de härliga backarna vid Schlossalm. Incheckning på våra rum sker från klockan 15:00.
Om du förbokar ditt liftkort via oss får vi det innan vi ger oss ut i backarna. Kortet gäller för 760 km pist och ca 270 liftar. Inom Gasteinerdalen som vår dal heter finns det över 200 km pist 40 liftar och skidåkning upp till 2700 meter över havet. Området Gastein är indelat i 4 olika områden där Sportgastein är det omårdet som bjuder på den bästa friåkningen och de brantaste pisterna. I Badgastein är åkningen lite lugnare, men några "svarta rökare" finner du även här. Området Badgastein når man till fots från vårt hotell i Bad Hofgastein. I Dorfagstein finner man den mjukaste åkningen med massa härliga Carvingbackar i rött och blått. Men även här kan den mer erfarne skidåkaren finna en del härliga svara backar.
 
Bad Hofgastein 18 blå, 42 röda 12 svarta 175 km pist 113 liftar + de liftarna som är i Badgastein
 
Dag 3-7 Bad Hofgastein
Frukost och därefter mot backarna! Skidbussen stannar utanför hotellet och med den tar det knappt fem minuter till liften. Efter väl utförda carvingsvängar, kanske något litet hopp och något stopp för glühwein är vi åter på vårt hotell. Kanske lockar ett dopp i den härliga poolen innan middagen. Reseledaren följer med på pistvisningar, arrangerar någon lunch och hittar på roliga saker under vår vistelse.
 
Dag 8 Bad Hofgastein -
Efter ytterligare en dag i backen avgår vår buss från vårt hotell efter middagen (ingår). Vi kör samma vägar ner som hem och rullar tryggt norrut under natten.
 
Dag 9 - Hemorten
På morgonen dag 9 har vi nått färjan mot Danmark ombord finns möjlighet för frukost. Vi rullar över Danmark och stannar i Varberg för fika.  Vid ca 16:00 är vi åter i trestadsområdet.
 

 

Priser för barnfamiljer och liftkort

Pris för vuxen eller barn sovande i ordinarie bädd: 8.990:-

Pris för barn sovande i extrabädd:
3-6 år........................................5.740:-
7-10 år......................................6.490:-
11-13 år....................................6.990:-
12-17 år....................................7.740:-
Om inte priset blir rätt i bokningen mejla eller ring oss så rättar vi det!

 

Liftkortspriser vid förköp
Vuxen........................................2.345:-
Ungdom födda 1999-2001........1.765:-
Barn födda 2002-2011..............1.260:-
 

Hotell

Alte Post

Alte Post

****
Mycket bra hotell beläget på gångavstånd från liften som tar dig upp till Schlossalm vilket är det största skidområdet i Gasteinerdalen. Här kan vi åka ända upp till Stubnerkogel som vakar över Bad Gastein. Skidbussen stannar utanför hotellet och med den är du vid liften på knappt fem minuter. Det familjeägda hotellet ligger mitt i Bad Hofgasteins centrum och är inrett i österrikisk stil. På ho...

Avgångar & priser

Avresa Avreseort Destination Lediga platser Från pris
17/2 Se alla Bad Hofgastein - Hotel Alte post > 6 8 990:- BokaMer information