Porec - Istrien

Här får Du en semester som kommer att överträffa alla Dina förväntningar. Vi har valt Porec som är en riktig semesterpärla. Här finns kristallklart badvatten, charmiga små tavernor, fantastisk mat och spännande utflyktsmöjligheter. Vad sägs till exempel om Venedig, en trevlig båttur längs adriatiska kusten eller en halvdagstur till Pula. Porec ligger på halvön Istrien vid Adriatiska havet. Staden har anor från romartiden och här hittar man gammal bebyggelse med bland annat en basilika i Porec som är upptagen på UNESCO’s världsarvslista. Det finns också strandpromenader som sjuder av liv och stämning och många affärer inne bland de mysiga gränderna. Möjligheter till nattliv är många för de som önskar - tavernor, diskotek och nattklubbar.

Pris:
6 990:-
Dagar:10
Bussresa, färjeresor, vägavgifter, övernattningar med del i dubbelrum inkl halvpension
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten -
Avresa från hemorten. Vi åker färja mellan Helsingborg – Helsingör (20 min) och Rödby - Puttgarten (45 min) alternativt Gedser- Rostock (2 tim). Under natten färdas vi genom Tyskland och Österrike.

Dag 2 - Porec
Vi beräknas vara framme på Istrien vid lunchtid. Ca 195 mil.

Dag 3 till 8 Porec
Ta det lugnt och njut av semestern! Följ gärna med på någon av våra intressanta utflykter.

Dag 9 Porec
Bussen lämnar Porec efter lunch. Normalt samma väg hem som på ditvägen.

Dag 10 - Hemorten
Beräknad återkomst till Göteborg ca kl 19:30. Därefter vidare med anslutningsbuss till respektive hemort. 

Våra utflykter

Våra utflykter

 • Båttur
  Vad sägs om en härlig båttur längs den vackra Adriatiska kusten!  Vi åker söderut från Porec via Limski kanal och lägger till någonstans där det finns möjlighet för sol och härliga bad. Sedan åker vi vidare till den otroligt mysiga staden Rovinj. Det första Du möter är en liten marknad i hamnen och sedan är det fullt med restauranger, cafeér och små gränder som slingrar sej upp mot kyrkan!
  Ombord på båten får vi en välsmakande lunch bestående av kött eller fisk och sallad. Under båtturen bjuds vi på lokalt vin.
  Pris 30 Euro
   
 • Pula
  Vi gör en halvdagstur ner till Istriens huvudstad Pula. På vägen ner får vi se några mysiga småbyar och vi stannar till vid Limfjorden. Vi besöker den vackra amfiteatern som staden är uppbydd runt och som fortfarande används vid bl.a konserter och den årliga Kroatiska filmfestivalen i Juli. Förutom Amfiteatern finns här många andra byggnader och monument och tempel från Romartiden. I Pula bor ca 62 000 invånare och det finns ett stort utbud av affärer för den shoppinglystne! Tid för lunch och shopping finns.

  Pris: 250 SEK / 28 euro
 • Venedig
  Följ med på heldagstur till denna sägenomspunna stad. Här får vi möjlighet att se Markusplatsen, Rialtobron och Dogepalatset. Venedig har ca 200 kanaler, 400 broar och är byggt som en labyrint. Passa på att njuta av äkta italiensk glass, beundra kyrkorna, palatsen och alla de andra vackra byggnader som staden har att erbjuda. För många är den absoluta höjdpunkten på vistelsen att glida fram under Venedigs broar i en gondol! Vad Du än gör i denna romantikens stad, kommer minnen och intryck vara länge!
  Vi åker snabbåt över som tar ca 3 timmar. Ombord finns ett litet café och även en Taxfree shop. Kuna 470

Hotell

Delfin

Delfin

**
Stort renoverat hotell, bra beläget i Zelena Laguna ca 50 meter från stranden. Alla rum med dusch och toalett. På hotellet finns barer, café och restaurang. Bra poolområde med vacker utsikt. Hotellet är ett stort enkelt hotell, vilket också avspeglar sig i priset. Tillägg för rum med balkong och balkong-seaside. Gratis trådlöst internet i lobbyn. Vill du ta dig in till centrala Porec kan du välja mellan ett litet turisttåg ...
Laguna Gran Vista

Laguna Gran Vista

***
Hotellet ligger i Zelena Laguna, Poreč, bara 200 meter från stranden och har fantastisk utsikt över den gröna bukten och det turkosa Adriatiska havet. På hotellet finns restaurang, bar och utomhuspool som omges av solstolar. Gratis WiFi i gemensamma utrymmen. Alla rum har luftkonditionering, TV och eget badrum med dusch. Balkong och havsutsikt mot tillägg. Till middagen ingår dricka (juice, vatten, husets röda och vita vin, fatöl). Kaka, sandwich e...

Avgångar & priser

Avresa Avreseort Destination Lediga platser Från pris
7/7 Se alla Kroatien - Porec - hotell Delfin > 6 6 990:- BokaMer information
7/7 Se alla Kroatien - Porec - hotell Laguna Gran Vista > 6 7 990:- BokaMer information