Skip to main content

Baltikum runt med Varglyan och Gdansk

Följ med och upplev tre baltiska stater och delar av vårt grannland i söder. Vi börjar i Tallinn med sina tinnar, torn och fästningsmurar. Sedan fortsätter vi genom Estland som i 150 år tillhörde Sverige och kommer till storstaden Riga med sina vindlande gränder. Sista baltiska huvudstaden och kanske den mest okända är Vilnius. Här njuter vi av den vackra barock och renässansarkitekturen i gamla stan. Vi avslutar resan med en tur genom polska sjöområdet Masurien där vi upplever Hitlers huvudkvarter på Östfronten - Varglyan. Häng med och upptäck området runt Östersjön.
 
 • Fler bilder

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Stockholm och färjan mot Tallinn

  Vi reser från våra hemorter på förmiddagen mot Stockholm, där vi går ombord på Tallinks färja till Estland. Ombord finns många nöjen i båtens restauranger, barer och nattklubb. Ca 45 mil

  Mot Stockholm och färjan mot Tallinn
 • Dag 2: Tallinn, stadsrundtur och egna upptäckter

  På morgonen serveras frukost i fartygets restaurang. Klockan 10:15 kommer vi till Estlands huvudstad Tallinn. Vår lokalguide möter på kajen och vi börjar vår vistelse med en rundtur i den trevliga gamla Hansastaden. Vi ser bla Rådhusplatsen, Alexander Nevsky katedralen och sångarfälten. Efter rundturen checkar vi in på vårt centrala hotell

  Tallinn, stadsrundtur och egna upptäckter
 • Dag 3: Tallinn-Riga

  Efter en god frukost kör vi söderut mot Estniska gränsen som passeras. Vi kommer fram till Riga på eftermiddagen och vi gör en rundtur med lokalguide. Tidig kväll checkar vi in på vårt hotell som ligger i centrum. Vi serveras middag på hotellet. Ca 30 mil.

  Tallinn-Riga
 • Dag 4: Riga - Korskullen - Vilnius

  Frukost och därefter avresa till Vilnius. På vägen stannar vi till vid Korskullen som är en annorlunda och lite makaber sevärdhet. Här har kors samlats genom historien och numera är det tusentals kors av alla storlekar och utseenden som pryder kullen. I Vilnius checkar vi in på vårt centrala hotell för två nätter. Första kvällen serveras vi middag. Ca 34 mil

  Riga - Korskullen - Vilnius
 • Dag 5: Vilnius - stadsrundtur och egna upptäckter

  Vi börjar dagen med en god frukost, sedan möter vår lokalguide upp oss och vi gör en rundtur. Vi upptäcker gamla stans kullerstensgränder, ser fina kyrkor och historiska platser. Sedan är eftermiddagen fri för egna upptäckter i denna trevliga stad. I kväll har vi ingen gemensam middag utan vi kan njuta av den på någon trevlig restaurang som vi finner på våra strövtåg i staden.

  Vilnius - stadsrundtur och egna upptäckter
 • Dag 6: Vilnius - Trakai -Grutasparken - Mikoljaki

  Efter frukost kör vi vidare söderut. Efter en knapp timmes resa har vi kommit till det imponerande Trakai slottet. Vi går en sväng och ser på utsidan innan vi fortsätter till Grutas-parken. Här har en privat affärsman byggt upp en park och museum över sovjettiden. Bland annat har de en samling över stora Stalin och Lenin-statyer samt mycket annat på museet från ockupationstiden. I anslutning till parken finns ett café och restaurang där vi får möjlighet att äta lunch. Färden fortsätter sedan över till Polen och Mikoljaki där vårt hotell väntar oss med sköna sängar och middag. Ca 35 mil.

  Vilnius - Trakai -Grutasparken - Mikoljaki
 • Dag 7: Mikoljaki - Varglyan - Gdansk

  Vi äter frukost och fortsätter sedan resan. Vi stannar vid Hitlers Varglya belägen mitt inne i skogen. Bygget av Varglyan hade påbörjats 1940 och den växte allteftersom till ett glest bunkersamhälle med 3 000 invånare, järnvägsstation, postkontor, sjukhus och sambandscentral. Vi ser på resterna av detta minnesmärke över en ond tid. Sedan fortsätter vi via Elblagkanalen till Gdansk där vi checkar in på vårt hotell. Middag på kvällen.

  Mikoljaki - Varglyan - Gdansk
 • Dag 8: Gdansk - stadsrundtur - färja mot Sverige

  Vi börjar dagen med en rundtur i Gdansk. Sedan har vi fri tid för lunch och shopping innan vi framåt kvällen kör till Gdynia och tar färjan hem mot Sverige. Ombord har vi bekväma tvåbäddshytter med golvstående sängar. Om du vill kan du förboka den goda buffén.

  Gdansk - stadsrundtur - färja mot Sverige
 • Dag 9: Karlskrona - Hemorten

  Efter frukost kör vi i land i Sverige och påbörjar resan mot våra hemorter som vi når under eftermiddagen

  Karlskrona - Hemorten

Karta

Boende

Baltikum runt
Tallink Färja Stockholm- Tallinn Vi bor i bekväma utsideshytter med golvstående sängar. Ombord finns många nöjen i båtens restauranger, barer och nattklubb. Tallinn Park Inn by Radisson central Tallin...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.