Skip to main content

Bangkok med Bad i Hua Hin

Status:
Fullt

Hua Hin med Bangkok och svensk reseledare. Vi börjar vår vistelse med att utforska landets huvudstad Bangkok som är en myllrande storstad. Här möts vi av fantastiska tempel i samspel med skyskrapor och shoppinggallerior. När vi har mättats av storstadspulsen tar vi oss vidare till semesterparadiset Hua Hin, en gammal fiskeby som har utvecklats till semesterort. Här lockar de vackra stränderna med mjuk fin sand och vattnet skimrar i turkosblått. Orten har behållit sin småstadscharm och här möter vi en genuin Thailandsatmosfär. Det finns möjligheter till total avkoppling som kan kompletteras med några utflykter för den som vill utforska omgivningarna lite till.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Landvetter
Vår anslutningsbuss (mot tillägg)  kör oss till Landvetter flygplats där vi går på planet mot Bangkok, med en mellanlandning i Frankfurt.

Dag 2 Bangkok
Vid ankomsten möter vår Thailändska buss upp för transfer till vårt Furama Silom Hotel (www.furama.com/silom) i centrala Bangkok, här bor vi under 3 nätter. Under kvällen äter vi middag med uppvisning på Silom Village.

Dag 3 Bangkok
Dagen bjuder på Wat Phra Kaew, det vackraste och viktigaste buddisttemplet i Thailand. Vi fortsätter  till det tidigare kungaresidenset Grand Palace. Tempelprakten är imponerande och landets mest värdefulla buddha sitter i ett av templen. Intill Grand Palace ligger templet Wat Po, hem för den 47 meter "vilande" buddhan i bladguld. Lunch (ingår) på lokal restaurang innan vi sätter oss till rätta i en karaktäristisk ”Long-tail-boat” på Chao Phraya-floden och vidare in i kanalerna. Vi besöker dessutom Wat Arun, Gryningens tempel, vars fasad är klädd med porslin och syns på långt håll. Middag på egen hand.

Dag 4 Bangkok
Idag är det tid för egna upptåg. Upptäck Chinatown, utsikten från Baiyoke tower, de jättelika varuhuskomplexen vid Siam Square, Jim Thompsons hus med thaisilkets historia, nattmarknaden och det enorma utbudet av restauranger från jordens alla hörn. På kvällen avnjuter vi en god middag medan vi glider fram på floden Chao Praya i skymningen.

Dag 5 Bangkok – Hua Hin
Vi lämnar Bangkok för att ta oss till Hua Hin. Ända sedan 1920-talet har Thailands kungligheter och aristokrati semestrat här och nu är det vår tur. Här finns ett brett utbud av aktiviteter eller varför inte bara total avkoppling. På nattmarknaden i Hua Hin kan du med fördel fynda kläder och en hel del souvenirer och elektronik. Här ingår det frukost och middag varje dag.

Dag 6-13 Hua Hin
Äntligen i paradiset! Vi njuter av livet i Hua Hin med mycket bad och härliga dagar. Vill du kan du följa med oss på en utflykt.

Utflykter under vistelsen.

Hua Hin & Cha Am
På ”apberget” besöker vi buddisttemplet och utsiktsplatsen. Färden går vidare till den kungliga järnvägsstationen där kungen hade ett eget väntrum. Vi besöker också det kungliga ”Teakwood Palace” innan det är dags att lära sig mer om den viktiga silkesindustrin.
Pris: Ej klart

Den flytande marknaden och Petchaburi
Ett besök i en liten ”sockerrörsfabrik” inleder vår tur. Därefter sätter vi oss i de traditionella ”long-tail-boats” genom kanaler, byarnas frukt- och grönsaksodlingar och kommer slutligen till höjdpunkten, den flytande marknaden. I Petchaburi besöker vi det kungliga sommarresidentet. Pris:  Ej klart

Frukt och vintur
Idag besöker vi de tropiska fruktträdgårdarna där det odlas bl a Aloe Vera, bananer, ananas, mango, papaya. Efter en rundtur får vi uppleva hur frukt smakar som allra bäst. På vägen mot vår vingård är utsikten magnifik. För att besiktiga vinfälten sätter vi oss till rätta i jeepar och avslutningsvis blir det naturligtvis provsmakning.
Pris: Ej klart

Dag 14 Hua Hin - Bangkok
Idag är det utcheckning från hotellen. Ni har en stor del av dagen till förfogande i Hua Hin innan vår transfer går till Bangkok och vårt flyg hem.

Dag 15 Åter hemma
Vi landar på förmiddagen på Landvetter och vi skiljs åt efter underbara dagar i Thailand. För de som bokat anslutning så väntar den utanför.

Hotell

Loligo Resort

Loligo Resort

Modern resort med mycket service. På resorten, som är belägen 100 meter från stranden och 4,3 km från centrum, finns pool, jacuzzi och poolbar. Vi bor i deluxe rum med balkong...
Wora Bura

Wora Bura

Lyxresort! Rum med terrass eller balkong, poolområde, gym, spa och hälsocenter. Läge vid havet, 4 km in till centrum och hotellet har fri transfer. Middag ingår varje kväll...