Skip to main content

Barberaren i Sevilla

Status:
Fullt

En hyllning till livsglädjen och den unga kärleken, där de gamla och självgoda får slicka sina sår.

Opera i två akter av Gioachino Rossini (1792-1868). Libretto Cesare Sterbini efter Pierre Augustin Caron Beaumarchais komedi.

Sjungs på italienska med svensk översättning på textmaskin.

GöteborgsOperans medryckande uppsättning av Rossinis mästarkomedi älskades vid premiären 2000. Sedan dess har publiken fyllt salongen om och om igen för att se nya artister gjuta nytt liv i alla härliga galenskaper och virtuosa sångnummer. Med varmt hjärta ger vi nu en fjärde nypremiär, med nya sångare i nästan alla roller.

Den sydafrikanske barytonen Luthando Qave, med stora framgångar i Sverige och utomlands, gör den finurlige Figaro. Den trånsjuke greve Almaviva sjungs av Ole Aleksander Bang, en ung sensationell tenor med den virtuositet som krävs för att briljera i Rossinis operor. För första gången i Göteborg görs Rosinas roll som den är skriven, för koloraturmezzo, av Ann-Kristin Jones. Markus Schwartz återkommer som den liderlige gubben Bartolo och det blir ren lyx med praktbasen Anders Lorentzson som den intrigante musikläraren Basilio.

”Förstklassig underhållning. Hejdlöst kul.” — GT

”En överdådig Rossini-uppsättning. Snabbt och lätt, komiskt och dråpligt” — GP

 

8/4 -18

Vi kommer till Göteborg ca 12:00 och äter en tvårättersmiddag på Golden Days innan föreställningen som börjar kl. 15:00. Platserna är på övre parkett, rad 13-19. En kvart efter föreställningen går bussen hemåt.

Meny: Jägarskinka fylld med örtcreme, serverad på krispsallad. Klassisk wallenbergare på kalvfärs, serveras med potatispuré, rårörda lingon samt gräddsås

Sök resa