Skip to main content

Bergslagen med Grythyttan

Status:
Fullt

Följ med på en trevlig tur full med mat och trevliga besök. Vi besöker bland annat Örebro Slott, Måltidens Hus, Grythyttan Vin. Lunch äter vi på på Grythyttans Gästgivaregård, som är känt för sin goda mat. Låt Örebro och Bergslagen förgylla ett par dagar i höst.

Dag 1 Hemorten - Örebro
Avresa hemifrån till Kvarntorpshögen utanför Kumla. Högen är ett av våra märkliga industriminnen som bildades när olja utvanns ur skiffer under andra världskriget och skapade ett över 100 meter högt berg. Här får vi en guidad visning innan vi äter lunch i Örebro med en fantastisk utsikt från Svampen. Efter lunch besöker vi Wadköping där man kan göra en tidsresa på över 500 år. Vi checkar in och äter middag på centrala Clarion Collection Hotel Borgen.

Dag 2 Utflykt till Grythyttan
Vi startar dagen med frukost och åker sedan till Måltidens Hus i Grythyttan där vi får en guidad visning. Sedan är det dags för lunch på Grythyttans Gästgivaregård med kaffe och kaka. Med mätta magar åker vi sedan till Grythyttan Vin där vi får en visning och provning. Här har man sedan år 2000 producerat hjortronvin och produktionen består i allt från bär mottagning till buteljering. Allt utförs enligt traditionella hantverksmetoder i moderna lokaler i Grythyttan. Vi åker tillbaka till Örebro och på kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 3 Örebro - Hemorten
Vi får sedan en spännande guidning efter frukost av Örebro Slott som vi bott granne med i två nätter. Sedan åker vi hemåt och stannar längs vägen för lunch på egen hand.

Sök resa

Karta

Hotell

Clarion Collection Hotel Borgen i Örebro

Clarion Collection Hotel Borgen i Örebro

Clarion Collection Hotel Borgen ligger mitt inne i centrala Örebro med nära till stadens kulturutbud. Hotellet ligger i ett gammalt, klassiskt hus med anor från 1800-talet som för tankarna till en rid...