Skip to main content

Berlin Nyår

Status:
Fullt

Följ med och fira nyår i den tyska huvudstaden Berlin med oss. Stadens fascinerande historia och dess rika kulturliv ger oss många minnesvärda upplevelser. Staden har under 1900-talet överlevt en invasion och en uppdelning och är full historiska symboler över det som påtvingades staden under drygt 40 år. Idag är staden återuppstånden ur ruinerna och bjuder på shopping och kulturupplevelser i världsklass. Med ReseMakar´n kan du hänga med på det ultimata nyårsfirandet på ett tyskt brygghus med musik, god mat och mycket "stimmung".

Sök resa

Dagsprogram Berlin

Dag 1 Hemorten - Berlin    
Avresa på morgonen från hemorten. Vi gör ett stopp för fika på Motell Björkäng utanför Varberg. Därefter fortsätter vi till färjan mellan Helsingborg – Helsingör (20 min) och genom Danmark till färjan mellan Gedser och Rostock (2 tim). Väl i land stannar vi på en gränshandel för inköp innan vi fortsätter söderut. Vi är till Berlin. Ca 75 mil.

Dag 2 Berlin
Vi kanske börjar med en lat morgon med sen frukost. Men sedan måste vi nog shoppa loss! Vårt hotell ligger några hundra meter från det fina varuhuset KaDeWe. Här finns massor att se bla ett helt våningsplan med mat. Ett besök där får säkert gommen att vattnas. Runt KaDeWe trängs flera stora butiker, både små butiker och stora kedjebutiker som HM och Zara.

Dag 3 Nyårsafton Berlin
Efter frukost gör vi en stadsrundtur (tillägg 20 euro) som startar 10:00. Vi kommer att se de bästa och mest berömda delarna av Berlin. Vi åker förbi delar av gamla muren, ser centrum i gamla öst och sjävklart kommer vi över Museumsinsel med alla sina praktfulla byggnader.Eftermiddagen är fri, din
reseledare kommer med gärna tips och idéer!  På kvällen kan man festa loss med oss! Vi firar in det nya året på Hofbräuhaus. Vi bjuds på ett tyskt firande med mycket mat från buffé ( Dryck ingår ej). Självklart blir det dans till DJ och band som blandar musiken för oss. Följ med och njut av Berlins nyårsnatt. Tillägg ca 490:- måste förbokas - begränsat antal platser.

Dag 4 Berlin – Hemorten
Hemresa startar strax efter kl 10:00 på morgonen. Vi kör samma vägar som på nerresan.  Åter i Göteborg ca 21:30 där anslutningsbussar väntar för fortsatt färd hemåt. Ca 75 mil.

Karta

Hotell

Wyndham Berlin Excelsior Hotel

Wyndham Berlin Excelsior Hotel

Detta hotell används på alla "normala" Berlinresor. Mycket bra hotell som ligger 5 minuters promenad från berömda Kurfürstendamm. Zoologischer Garten (U-bahn, S-bahn, buss, tåg) ligger 2 minuters prom...