Skip to main content

Berlin Nyår

Status:
Ring för att boka

Följ med och fira nyår i den tyska huvudstaden Berlin med oss. Stadens fascinerande historia och dess rika kulturliv ger oss många minnesvärda upplevelser. Staden har under 1900-talet överlevt en invasion och en uppdelning och är full historiska symboler över det som påtvingades staden under drygt 40 år. Idag är staden återuppstånden ur ruinerna och bjuder på shopping och kulturupplevelser i världsklass. Med ReseMakar´n kan du hänga med på det ultimata nyårsfirandet på ett tyskt brygghus med musik, god mat och mycket "stimmung".

Sök resa

Dagsprogram Berlin

Dag 1 Hemorten - Berlin
Avresa på morgonen från hemorten. Vi gör ett stopp för fika på Motell Björkäng utanför Varberg. Därefter fortsätter vi till färjan mellan Helsingborg – Helsingör (20 min) och genom Danmark till färjan mellan Gedser och Rostock (2 tim). Väl i land stannar vi på Bordershopen för ett kort stopp för shopping och fortsätter sedan söderut. Ca 75 mil.

Dag 2 Nyårsafton Berlin
Idag kan vi shoppa loss! Vårt hotell ligger några hundra meter från det fina varuhuset KaDeWe. Här finns massor att se bla ett helt våningsplan med mat. Ett besök där får säkert gommen att vattnas. Runt KaDeWe trängs flera stora butiker, både små butiker och stora kedjebutiker som HM och Zara. På kvällen kan man festa loss med oss! Vi firar in det nya året på Hofbräuhaus. Vi bjuds på ett tyskt firande med mycket mat från buffé ( Dryck ingår ej). Självklart blir det dans till DJ och band som blandar musiken för oss. Följ med och njut av Berlins nyårsnatt. Tillägg 660:- måste förbokas - begränsat antal platser.

Dag 3 Berlin
Efter frukost gör vi en stadsrundtur (tillägg 20 euro) som startar 10:00. Vi kommer att se de bästa och mest berömda delarna av Berlin. Vi åker förbi delar av gamla muren, ser centrum i gamla öst och sjävklart kommer vi över Museumsinsel med alla sina praktfulla byggnader. Eftermiddagen är fri, din reseledare kommer med gärna tips och idéer! 

Dag 4 Berlin – Hemorten
Hemresa startar på morgonen. Vi kör samma vägar som på nerresan.  Åter i Göteborg ca 19:30 där anslutningsbussar väntar för fortsatt färd hemåt. Ca 75 mil