Skip to main content

Berlin under kriget till murens fall

Status:
Fullt

Följ med oss och upplev det som präglat Europa mest under de senaste seklerna, Andra Världskriget. Berlin var själva nervcentrat under kriget och befolkningen led mycket. Vi gör rejäla rundturer där fokus ligger på tiden från 1939 fram till murens fall. Vi besöker historiska minnesmärken, bunkrar och museum från tiden. Men självklart passar vi också på att njuta av dagens Berlin.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Berlin

Avresa på morgonen från hemorten. Vi gör ett stopp för fika på Motell Björkäng utanför Varberg. Därefter fortsätter vi till färjan mellan Helsingborg – Helsingör (20 min) och genom Danmark till färjan mellan Gedser och Rostock (2 tim). Vi är framme i Berlin ca 19.00. Ca 75 mil.

Dag 2 & 3 Berlin

Under våra dagar i Berlin kommer vi uppleva Berlin från krigets utbrott till det återigen förenade Berlin. Vår tur tar oss genom Berlin Unterwelten Museum där vi upplever hur det var att vara boende i Berlin under kriget. Staden var det naturliga huvudmålet för de allierade under bombningarna under andra världskriget. Vi besöker en av de kvarvarande bunkrarna. Ser historiska platser i staden från kriget och framåt under våra rejäla rundturer. Vi gör även ett besök på Stasimuseet. Här ser vi utställningarna om livet i Östberlin fram till murens fall. Framåt eftermiddagen på båda dagarna så avbryter vi rundturerna och fortsätter på egen hand och njuter dagens Berlin med all sin shopping och kultur.

Dag 4 Berlin - Hemorten

Hemresa startar på morgonen. Vi kör samma vägar som på nerresan.  Åter i Göteborg ca 19:30 där anslutningsbussar väntar för fortsatt färd hemåt. Ca 75 mil.

Under resan gör vi ett kort shoppingstopp på någon av gränshandlarna för inköp. Stoppet görs normalt på utresan.