Bodensjön med Alper och Mainau

Bodensjön med familjen Lennart Bernadottes otroliga blomsterö Mainau, lockar många besökare från hela världen och inte minst oss svenskar!  Vi bor i Bregenz vid Bodensjöns östra strand på den österrikiska sidan av sjön. Hotellet har vi valt för dess perfekta läge mitt inne i stan med ett stenkast till strandpromenaden och nära linbanan till Pfänder. Under resan gör vi även besök i korsvirkesstaden Rothenburg ob der Tauber.

Status:

Dagsprogram & utflykter

Dag 1  Till norra Tyskland
Avresa genom Sverige på morgonen. Via färjorna Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock når vi Tyskland. Incheckning och gemensam middag. I norra Tyskland (760 km)

Dag 2  Norra Tyskland – Rothenburg ob der Tauber
Frukost. Vi far vidare söderut genom Tyskland och kommer under sen eftermiddag fram till Romantische Strasse och Rothenburg ob der Tauber, som är en härlig medeltids pärla. Det vackra gotiska rådhuset, julbutiken Käthe Wohlfart, och vackra St Jakobs kyrka med ”Heliga Blodets altare”. Vi bor på Hotel Zum Rappen/Topplerhaus. Gemensam middag. (680 km)

Dag 3-6 Rothenburg ob der Tauber – Lindau - Bregenz
Frukost. Nu är det full fart mot de vackra vyerna över Bodensjön och alperna. Vårt första stopp blir i den charmiga medeltida staden Lindau, som ligger vid Bodensjön. Här kan man äta lunch och sen välja om man vill åka bussen till Bregenz eller följa med vår reseledare på en båttur över till Bregenz som är en charmig stad med 2 000-åriga anor (Båttur ingår ej). Här finns en mycket gammal stadskärna men även modernt centrum med gågata som erbjuder många butiker och trevliga serveringar. Den vackra stranden inbjuder till promenader och berget Pfänder med sin linbana lockar med sin enastående utsikt över Bodensjön och alpvärlden. Vi bor fyra nätter på hotell Messmer. Gemensam middag. (250 km)

Dag 7 Bregenz – Hannoverområdet
Nu går resan norrut och vi lämnar Österrike, under eftermiddagen gör vi ett stopp i den lilla charmiga korsvirkesstaden Melsungen. Övernattning i Hannoverområdet. Gemensam middag. (ca 660 km)

Dag 8 Hemresa
Frukost. Vi styr mot färjorna Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg. Under kvällen blir det dags att säga tack och farväl för denna gång. Ca 19.30 beräknad hemkomst till Göteborg. (ca 810/890 km)

 


VÅRA UTFLYKTER (ingår i resans pris)
Mainau. Vi åker den vackra vägen längs sjöns norra sida förbi många pittoreska orter och med fin utsikt över Bodensjön. Från Meersburg, färja över till Konstanz och strax är vi framme vid Mainau. Det blir gott om tid att vandra runt i Lennart Bernadottes fantastiska blomsterparadis. Vi kan känna doften från alla växter och njuta av en stilla stund i den rofyllda parken med träd från världens alla hörn. Här finns också flera restauranger och caféer där man kan äta eller fika. Återresa längs Bodensjöns södra sida, också här många fina vyer över sjön.

Silvretta - vackra alpvägar. Följ med på en fantastisk alptur på den vackra Silvrettavägen. Vi åker till Bludenz där vi viker in i den förtjusande Montafondalen. Vägen upp till Bielerhöhe och Silvretta Stausee på ca 2 000 meters höjd, vindlar upp genom många kurvor och är en av Österrikes vackraste alpvägar. Här stannar vi för paus.
Lichtenstein. Halvdagstur till det lilla furstendömmet Lichtenstein. Här kan fursteparet se hela sitt hertigdömme från sitt sovrumsfönster! Lichtenstein har egna frimärken och en söt lite stadskärna som vi besöker. På vägen tillbaka åker vi vackra vägar i Schweiz och har resten av dagen till eget förfogande i Bregenz.

Hotell

Hotell Messmer

Hotell Messmer

****
På resvägen ner och hem bor vi på något av våra bra Stopover-hotell**** Bregenz Hotel Messmer**** Trevligt hotell med bra läge mitt i Bregenz bara 100 meter från Bodensjön. Rummen har gratis Wi-Fi, hårtork och tv med satellitkanaler. På hotellet finns bar, restaurang, terrass och bastu.