Skip to main content

Julmarknad i Braunschweig & Celle 4 dagar

Följ med på vårt nya resmål, den historiska julmarknaden i tyska Braunschweig och mysiga julmarknaden i Celle. Julmarknaden i Braunschweig dateras ända tillbaka till år 1505. Braunschweigs kom till under Henrik Lejonet och var en mäktig och inflytelserik handelsmetropol. Stadens historia går tillbaka till 800-talet och från mitten av 1200-talet var staden en del av Hansan. På denna julmarknadstur besöker vi också den mysiga korsvirkesstaden Celle och deras julmarknad. 
 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • 3 nätter på hotell,
 • Frukost,
 • Middag,
 • Reseledarservice,
 • Max bagagevikt 50 kg.

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Hannover

  Avresa från hemorten enligt din bokningsbekräftelse. Fikastopp på motell Björkäng, därefter fortsatt resa till Helsingborg och färjan mot Helsingör. Bussen tar oss sedan till färjan mellan Rödby och Puttgarden. Väl iland stannar vi på Fleggaard där vi kan handla till bra priser. Vi fortsätter mot vårt resmål och checkar in på vårt hotell där även middagen serveras.

  Hemorten - Hannover
 • Dag 2: Dag 2 Julmarknadsdag i historiska Braunschweig

  Efter frukost beger vi oss till den mysiga och imponerande julmarknaden i Braunschweig som varje år lockar många besökare. Beläget på torgen vid den historiska domkyrkan St.Blasii och slottet Burg Dankwarderode lyser Braunschweig julmarknad klart. Marknaden erbjuder kärleksfullt inredda hyddor och bås med ett mångsidigt sortiment av fina julklappar och kulinariska specialiteter från regionen. För den aktiva kan man klättra den 161 trappstegen upp till rådhustornet för en fantastisk utsikt över den starkt upplysta julmarknaden. 
  Framåt sen eftermiddag far vi åter mot vårt hotell Median Hotel Lehrte. På kvällen serveras middag på hotellet. 

  Dag 2 Julmarknadsdag i historiska Braunschweig
 • Dag 3: Julmarknadsdag i mysiga Celle

  Vi tar vår buss efter frukost och far den korta biten in till den trevliga staden Celle. Här besöker vi den gemytliga julmarknaden i den historiska staden Celle. Många av de korsvirkeshus som finns i Celle har en historia ända tillbaka till 1500-talet. Hela staden blir som ett vinterlandskap och skapar en magisk känsla. På kvällen är vi åter på vårt hotell där middag serveras.

  Julmarknadsdag i mysiga Celle
 • Dag 4: Avresa till Hemorten

  Efter frukost åker vi från hotellet till färjan som tar oss till Danmark, efter ytterligare 20 snabba mil når vi Helsingör och färjan hem till Sverige. Paus i Björkäng utanför Varberg på vägen hem. Vi kommer till Göteborg ca 19:30 där alla julmarknadsbussar strålar samman för vidare anslutningar till respektive hemort.

  Avresa till Hemorten

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Lidköping Resecentrum Hpl S 04:15 21:55 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 04:30 21:40 0:-
Skara Busstation 04:35 21:30 0:-
Trollhättan Resecentrum regionbussterminalen (längs spåret) 04:45 21:20 0:-
Vara Järnvägstation 04:55 21:10 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 05:15 20:50 0:-
Vårgårda Järnvägstation 05:15 20:50 0:-
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 05:35 20:30 0:-
Ljungskile Busstationen 05:35 20:30 0:-
Stenungsund Hpl Munkeröd 05:50 20:10 0:-
Kungälv ST1 Eriksdal 06:00 19:50 0:-
Göteborg Stena Line Danmarksterminalen 06:30 19:30 0:-
Kungsbacka Statoil - Mc Donalds Kungsbacka syd 06:50 19:10 0:-
Varberg Motell Björkäng 08:15 17:50 0:-
Falkenberg På västra sidan av Stationen, Vändplatsen 08:30 17:30 0:-
Halmstad Arenan huvudingången 08:55 17:10 0:-
Helsingborg Scandlines bussincheckning 09:40 16:20 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
2/12-2021 torsdagBraunschweig och Celle julmarknad
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 63 490:-Boka

Boende

Median hotel Lehrte
Fint hotell beläget i Lehrte 20 minuter från Hannover. På hotellet finns restaurang, bar och relaxavdelning.

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.

 • Covidbevis (Gröna beviset eller Corona pass)

  EU:s digitala Covidbevis (tidigare Gröna bevis eller Corona Pass) är en kostnadsfri e-tjänst där du kan få ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. Covidbevis är under en övergångsperiod ett måste för resor inom Europa. Covidbevis behövs ej för resor inom Svergie eller till Fredrikshamn med Stena Line.

  Här är de olika stegen innan du kan ha ditt digitala bevis i din mobil, dator eller surfplatta.

  Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.

  1. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se (öppnar 1 juli).
  2. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.
  3. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

  Det tar ett antal dagar (högst sju dagar) efter vaccinering innan du kan hämta ut ditt vaccinationsbevis. Det beror på att den som utfört vaccineringen ska hinna lägga in uppgifterna i Nationella vaccinationsregistret.

 • Kan jag köpa mera shoppingvikt?

  Nej, vi tillåter endast det som ingår i resans pris oavsett hur många som är med på resan. Inte heller särskilda händelser som bröllop eller jämna födelsedagar gör att man kan handla mera vikt än det som ingår i resans pris. Hur mycket du får handla framgår av vad som ingår i resans pris.

  Shoppingvikten är satt för att inte äventyra bussens lastförmåga och säkerheten. Om det är färre passagerare så anpassar vi bussen och utrusningen efter det antalet som är bokat.

 • Kan man förbeställa på gränshandeln?

  När du åker till Rostock, Lübeck och till våra julmarknader (som går via Puttgarden eller Rostock) så kan du förbeställa hos våra gränshandlare. Då ligger dina varor klara när du kommer dit. Varorna skall vara klara för avhämtning enligt dagsprogrammet. Välj rätt gränshandel, vilken vi stannar på framgår av dagsprogrammet.

  När du reser till Kiel kan du inte förbeställa varor i dagsläget.