Bergensbanan med Sognefjord

Följ med på en vacker resa i Norge. Vi åker Bergensbanan från Geilo och den vackra vägen över fjället till Bergen där Bryggen är en given attraktion. Efter en fantastisk tur upp på Stalheim kommer vi till fjordarnas fjord, Sognefjorden där vi gör en fin båttur. Häng med och upplev Norge med buss, båt och tåg.

Pris:
4 390:-
Dagar:4
Bussresa, färjeresor, vägavgifter, 3 övernattningar med del i dubbelrum inkl frukost, 2 middagar, tågresa på Bergensbanan, båttur på Sognefjorden och reseledarservice.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Geilo
Vi avreser på morgonen från respektive hemort mot Norge. Vi passerar Oslo innan vi når Geilo och fina Bardöla Höyfjellshotell där vi checkar in och äter middag. På hotellet finns inom- och utomhuspool.

Dag 2 Geilo – Bergensbanan - Bergen
Efter en sen frukost promenerar vi (ca 1500 meter) till järnvägstationen där vi tar tåget mot Voss. Banan är en turistattraktion i sig som bl a passerar över Hardangervidda, den högsta högfjällsplatån i Europa, rälsen löper över karga fjäll och genom tunnlar. Sträckan har av järnvägsentusiaster klassats som en av världens vackraste. Jan Guillous bok ”Brobyggarna” handlar om de vedermödor som genomleds under bygget av järnvägen. Vidare från Voss med vår buss till Bergen. Väl framme i Bergen möter vår buss upp oss för en stadsrundtur innan vi åker till Thon Hotel Bergen Brygge där vi checkar in. Här bor vi mitt i händelsernas centrum. Kvällen är fri att ta sig an en av Norges trevligaste städer, kanske lockar en tur som vår reseledare ordnar upp på stadsfjället Flöjen!

Dag 3 Bergen - Stalheim - Sognefjorden - Gol
Efter frukost tar vi bussen via Voss till Stalheim där vi väljer den gamla vägen över fjället. Uppe på Stalheim stannar vi för fotostopp och njuter av den fantastiska utsikten över Näröydalen. Efteråt kör vi ner genom spektakulära Stalheimskleva till Gudvangen. Detta är en av Nordeuropas brantaste vägar som slingrar sig genom 13 hårnålskurvor ner för berget. Härifrån tar vi en båt genom den fantastiska Näröyfjorden, upptagen på Unescos världsarvslista, och Aurlandsfjorden vilket är de inre delarna av Sognefjorden. En tur med många vackra vyer över höga fjäll, vattenfall och små gårdar och byar. Väl på kajen i Flåm väntar vår buss på oss och vi fortsätter färden till Storefjell Resort Hotell i Gol. Middag på hotellet på kvällen.

Dag 4 Gol - Hemorten
Vi vänder hemåt och stannar i Oslo för en lunchpaus.

Allt detta ingår

  • Bussresa
  • Färjeresor
  • 3 övernattningar med del i dubbelrum (enkelrumstillägg 885,-)
  • 3 frukostar
  • 2 middagar
  • Tågresa på Bergensbanan
  • Båttur på Sognefjord
  • Reseledarservice

Vad tycker tidigare resenärer

2016-06-04
"Vilken underbar resa det var. Tack Johnny och Anders och alla busskompisar"

2013-08-05
Måste TACKA för mycket en trevlig resa till Bergen. med Claes och Heikki Vi är jätte nöjda med första resa, det kan bli fler. Tack från Folke och Eivor

Hotell

Bergensbanan

Bergensbanan

***
Geilo Bardöla Höyfjellshotell**** Hotellet ligger idylliskt i utkanten av Geilo. På hotellet finns utom-och inomhuspool och bastu, restaurang och bar samt Wi-Fi. Bergen Thon Hotel Orion**** Centralt beläget, nyrenoverat vid Bryggen med gångavstånd till sevärdheter och nöjen. Alla rum har gratis Wi-Fi och platt-TV. I rummen finns även skrivbord och eget badrum med hårtork. Gol Storefjell Resort**** Storefjell Resort Hotel ligger 20 km frå...

Avgångar & priser

Avresa Avreseort Destination Lediga platser Från pris
4/7 Se alla Bergensbanan med Sognefjord > 6 4 390:- BokaMer information
Avresa Avreseort Destination Lediga platser Från pris
15/7 Se alla Bergensbanan med Sognefjord > 6 4 390:- BokaMer information
Avresa Avreseort Destination Lediga platser Från pris
26/7 Se alla Bergensbanan med Sognefjord > 6 4 390:- BokaMer information
Avresa Avreseort Destination Lediga platser Från pris
10/8 Se alla Bergensbanan med Sognefjord > 6 4 390:- BokaMer information