Skip to main content

Berlin Påskresa

Status:
Ring för att boka

Följ med oss till världsstaden Berlin och fira påsk. Staden har massor att erbjuda och är en härlig stad på våren då parkerna och alléerna står i blom. Den tyska huvudstaden bjuder på en skön mix av kultur, shopping och bra kvällsliv. Vi bor på centralt belägna Mark Hotel**** bara några steg från shoppingen i gamla väst. Under resan finns möjlighet att följa med på stadsrundtur och kvällsutflykt. Självklart har vi någon av våra kunniga reseledare med på resan till Berlin!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Berlin
Avresa på morgonen från hemorten. Vi gör ett stopp för fika på Motell Björkäng utanför Varberg. Därefter fortsätter vi till färjan mellan Helsingborg – Helsingör (20 min) och genom Danmark till färjan mellan Gedser och Rostock (2 tim). Väl i Tyskland stannar vi för shopping på Bordershopen (Calles stängt) i Rostock, max bagagevikt 30 kg. Vi är framme i Berlin ca 19.00. Ca 75 mil.

Dag 2 Berlin Påskafton
Heldag i Berlin till eget förfogande. Vårt hotell ligger på bekvämt gångavstånd från KaDeWe det stora varuhuset i gamla Västberlin, runt varuhuset trängs alla andra butiker. Vi bor mitt i smeten alltså! På kvällen kan du följa med på en middagsutflykt i det upplysta Berlin.

Dag 3 Berlin Påskdagen
Vi börjar dagen med en stadsrundtur, för de som önskar, då vi får lära känna staden och dess invånare. På eftermiddagen kan du fortsätta upptäcka Berlin, vår reseledare kommer gärna med tips och idéer.

Dag 4 Berlin – Hemorten
Hemresa startar på morgonen. Vi kör samma vägar som på nerresan.  Åter i Göteborg ca 19:30 där anslutningsbussar väntar för fortsatt färd hemåt. Ca 75 mil.

 

Våra utflykter

Stadsrundtur
Vi får en god introduktion till den spännande tyska huvudstaden. Vi ser kända byggnader som Brandenburger Tor, Riksdagshuset och får lära känna staden och dess fascinerande historia. Pris 220:- vid förbokning. (270:- på resan) 

Middagsutflykt Påskafton
Följ med på en trevlig middagsutflykt på påskafton. Vi äter en gemensam 3-rätters meny på Brauhaus Lemke am Schloss i Berlin. Efteråt tar vår buss oss med på en tur i det upplysta Berlin.
Pris 410:- endast förbokning.

 

Karta

Hotell

Berlin Mark Hotel

Berlin Mark Hotel

Bra 4-stjärnigt hotell som ligger 2 minuters promenad från shoppinggatan Kurfürstendamm i Berlin. Hotellet erbjuder rymliga luftkonditionerade rum. I det ljusa frukostrummet på Berlin Mark Hotel serve...