Skip to main content

Holland med Floriaden

Världens största trädgårdsutställning
Hollands blommor fascinerar med sin färgprakt. På resan besöker vi en av världens största trädgårdsutställningar - Floriaden. Utställningen återkommer bara vart tionde år, och 2022 är det dags igen! Följ med oss och njut av Holland och kanske framförallt av Floriaden med sina magnifika utställningar!
 
 
 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa ToR inkl färjor och KM skatter,
 • 5 övernattningar med del i dubbelrum,
 • 5 middagar,
 • 5 frukostar,
 • Alla utflykter enligt program,
 • Reseledarservice.

Dagsprogram

 • Dag 1: Till Bremen

  Vi åker från våra respektive hemorter på morgonen söderut. Utanför Varberg stannar vi för frukostfika på Björkängs vägkrog för de som önskar. Färjor tar vi sedan mellan Helsingborg och Helsingör innan vi åker de 20 milen över Danmark till nästa färja som tar oss till Tyskland. Vi passerar Lübeck och Hamburg innan vi når Bremen och vårt övernattningshotell. Ca 70 mil.

  Till Bremen
 • Dag 2: Mot Holland och Giethoorn

  Efter frukost kör vi över gränsen till Nederländerna och ställer kursen mot Giethoorn - Hollands Venedig. Väl framme tar vi kanalbåtar som vi glider sakta med genom staden längs kanalerna och njuter av de säregna husen med sina halmtak. Efteråt finns det fri tid för lunch och för att strosa lite i den mysiga staden. Kanske lockar det att ta en tur förbi några av de vackra trädgårdarna eller njuta av någon av de vackra träbroarna vi nyss åkt under. Därefter tar vi oss vidare söderut till Putten där vi checkar in och äter middag på kvällen. Ca 33 mil

  Mot Holland och Giethoorn
 • Dag 3: Magnifika Floriaden

  Idag skall vi besöka den väldiga blomsterutställningen Floriaden. Den hålls vart tionde år och 2022 är det dags igen! Floriaden är öppen i 6 månader. Kom med och njut av alla dofter, färger och fantastiska landspresentationer. Det är uppbyggt ett spektakulärt växthuskomplex där frukt, blommor, växter och grönsaker trängs. Floriaden brukar alltid vara något extraordinärt, nu är det dags igen. Och idag är det vår tur!

  Magnifika Floriaden
 • Dag 4: Flevoland, ostar, träskor och Amsterdam

  Vi sticker från hotellet på morgonen och far ut på poldern Flevoland som bildades 1986. Poldrar är de markområden som man sjösänkt och torrlagt. I Lelystad ger vi oss ut på den 27 km långa Houtribdijk som delar sjöarna Markermeer och IJsselmeer Vi stannar mitt på för att njuta av utsikten innan vi fortsätter Enkhuizen då vi når ”fastlandet” igen. I Vollendam stannar vi för ostprovning och en glimt av tillverkningen innan vi besöker den lilla mysiga fiskebyn. Här finns tid för lunch. Färden fortsätter sedan söderut mot Amsterdam. Vi börjar vår vistelse med en båttur och därefter har vi fri tid till att se mer av huvudstaden. Framåt kvällen beger vi oss hem till vårt hotell där middagen väntar.

  Flevoland, ostar, träskor och Amsterdam
 • Dag 5: Lübeck

  Efter frukost sätter vi oss tillrätta i vår buss och far norrut. Vi tar oss på snabba vägar till Lübeck som vi når under eftermiddagen. Innan kvällens middag hinner de som vill säkert med en tur på stan. 47 mil.

  Lübeck
 • Dag 6: Hemåt igen

  Efter frukost beger vi oss vidare hemåt. I Puttgarden stannar vi på Bordershopen för inköp innan vi tar färjan mot Danmark. Danmark passeras på lite drygt två timmar och sedan är det bara en kort färjeresa över till Sverige. Vid 19:30 är vi åter i Göteborg och här väntar anslutningsbussar på oss för fortsatt färd hemåt.

  Hemåt igen

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Lidköping Resecentrum Hpl S 05:20 21:55 0:-
Skara Busstation HPL A 05:40 21:30 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 05:45 21:40 0:-
Trollhättan Resecentrum regionbussterminalen (längs spåret) 06:00 21:20 0:-
Vara Järnvägstation 06:00 21:10 0:-
Vårgårda Järnvägstation 06:25 20:50 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 06:30 20:50 0:-
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 06:50 20:30 0:-
Ljungskile Busstationen 06:50 20:30 0:-
Stenungsund HPL Munkeröd 07:05 20:10 0:-
Kode Motorvägshållplatsen södergående riktning 07:10 20:05 0:-
Kungälv ST1 Eriksdal 07:20 19:50 0:-
Göteborg Stena Line Danmarksterminalen 08:00 19:30 0:-
Kungsbacka Statoil - Mc Donalds Kungsbacka syd 08:20 19:10 0:-
Varberg Motell Björkäng 09:40 17:50 0:-
Falkenberg På västra sidan av Stationen, Vändplatsen 09:55 17:30 0:-
Halmstad Arenan huvudingången 10:10 17:10 0:-
Helsingborg Scandlines bussincheckning 11:10 16:20 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
3/5-2022 tisdagHolland - Floriaden
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 67 890:-Boka
17/5-2022 tisdagHolland - Floriaden
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 67 890:-Boka
23/8-2022 tisdagHolland - Floriaden
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 67 490:-Boka

Boende

Fletcher Hotel-Restaurant Mooi Veluwe
Bremen På utresan bor vi på Inter City Hotel. Putten Fletcher Hotel-Restaurant Mooi Veluwe är ett 4-stjärnigt hotell i Putten med restaurang och bar. Runt hotellet finns många vandringsleder och cykel...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.

 • Covidbevis (Gröna beviset eller Corona pass)

  EU:s digitala Covidbevis (tidigare Gröna bevis eller Corona Pass) är en kostnadsfri e-tjänst där du kan få ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. Covidbevis är under en övergångsperiod ett måste för resor inom Europa. Covidbevis behövs ej för resor inom Svergie eller till Fredrikshamn med Stena Line.

  Här är de olika stegen innan du kan ha ditt digitala bevis i din mobil, dator eller surfplatta.

  Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.

  1. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se (öppnar 1 juli).
  2. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.
  3. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

  Det tar ett antal dagar (högst sju dagar) efter vaccinering innan du kan hämta ut ditt vaccinationsbevis. Det beror på att den som utfört vaccineringen ska hinna lägga in uppgifterna i Nationella vaccinationsregistret.