Skip to main content

Holland med Floriaden

Världens största trädgårdsutställning

Hollands blommor fascinerar med sin färgprakt. På resan besöker vi en av världens största trädgårdsutställningar - Floriaden. Utställningen återkommer bara vart tionde år, och 2022 är det dags igen! Följ med oss och njut av Holland och kanske framförallt av Floriaden med sina magnifika utställningar!

 

 • Fler bilder
Våra resenärers betyg för resan
4,7 av 5
: 4 av 5 stjärnor
Baserat på 16 kundenkäter
 • Med Heikki som reseledare och Christer som chaufför kan inga resor misslyckas. Helnöjda!! Carina & Bengt
  Resenär
 • Påläst guide, bra information om olika orter och länder. God service under resan.
  Resenär
 • Mycket välordnat. Reseledare och chaufför toppen
  Resenär
 • Mkt välplanerad resa. Givet val vid nästa resa och lätt att rekommendera. Trevlig, rutinerad och lugn chaufför. Och den bästa reseledare jag haft under ngn resa. På en skala 1 - 10 så får han 15.
  Resenär
 • Jag tycker resan sköttes professionellt av både reseledare och busschaufför. Vi är supernöjda.
  Resenär
 • Detta var min första semester med buss men det blir absolut inte min sista. Resan överträffade alla förväntningar. Vi hade jättetrevligt. Chauffören Krister var ett proffs uti fingertopparna och vår kunnige reseledare likaså. Hotellen var fina och resan var en skön avslappnande semester hemifrån. Fattar inte varför jag var utmattad efteråt. Det här ska vi göra om. Dock inte just i år då jag måste köra till England och besöka min familj där som jag inte sett på 3 år. Men Nästa år! mvh Kirsten
  Resenär
 • Fantastisk resa. Stort tack till Christer som rattade bussen tryggt och till Heikki som hela tiden hade intressant guidning. Gärna lite mer tid på em. på rummet innan middagar.
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Till Bremen

  Vi åker från våra respektive hemorter söderut på morgonen. Utanför Varberg stannar vi för frukostfika på Björkängs vägkrog för de som önskar. Färja tar vi sedan mellan Helsingborg och Helsingör innan vi åker de 20 milen över Danmark till nästa färja som tar oss till Tyskland. Vi passerar Lübeck och Hamburg innan vi når Bremen och vårt övernattningshotell. Ca 70 mil.

  Till Bremen
 • Dag 2: Mot Holland och Giethoorn - Hollands Venedig

  Efter frukost kör vi över gränsen till Nederländerna och ställer kursen mot Giethoorn - Hollands Venedig. Väl framme tar vi plats i kanalbåtar. Vi glider sedan sakta fram längs stadens kanaler och njuter av de säregna husen med sina halmtak. Efteråt finns det fri tid för lunch och för att strosa lite i den pittoreska staden. Kanske lockar det att ta en tur förbi några av de prunkande trädgårdarna eller njuta av någon av de vackra träbroarna vi nyss passerat under. Därefter tar vi oss vidare söderut till Putten och 4-stjärniga Fletcher Hotel-Restaurant Mooi Veluwe där vi checkar in och äter middag på kvällen. Ca 33 mil

  Mot Holland och Giethoorn - Hollands Venedig
 • Dag 3: Magnifika Floriaden

  Idag skall vi besöka den väldiga blomsterutställningen Floriaden. Den hålls vart tionde år och 2022 är det dags igen! Floriaden är öppen i 6 månader. Kom med och njut av alla dofter, färger och fantastiska landspresentationer. Det kommer byggas upp ett spektakulärt växthuskomplex där frukt, blommor, växter och grönsaker trängs. Floriaden brukar alltid vara något extraordinärt, nu är det dags igen. Och idag är det vår tur!

  Magnifika Floriaden
 • Dag 4: Flevoland, ostar, träskor och Amsterdam

  Vi sticker från hotellet på morgonen och far ut på poldern Flevoland som bildades 1986. Poldrar är de markområden som man sjösänkt och torrlagt. I Lelystad ger vi oss ut på den 27 km långa Houtribdijk som delar sjöarna Markermeer och IJsselmeer. Vi stannar mitt på för att njuta av utsikten innan vi fortsätter till Enkhuizen där vi når ”fastlandet” igen. I Volendam stannar vi för ostprovning och en glimt av tillverkningen innan vi besöker den lilla mysiga fiskebyn. Här finns tid för lunch. Färden fortsätter sedan söderut mot Amsterdam. Vi börjar vår vistelse med en båttur och därefter har vi fri tid till att se mer av huvudstaden. Framåt kvällen beger vi oss hem till vårt hotell där middagen väntar.

  Flevoland, ostar, träskor och Amsterdam
 • Dag 5: Lübeck

  Efter frukost sätter vi oss tillrätta i vår buss och far norrut. Vi tar oss på snabba vägar till Lübeck som vi når under eftermiddagen. Innan kvällens middag hinner de som vill säkert med en tur på stan. 47 mil.

  Lübeck
 • Dag 6: Hemåt igen

  Efter frukost beger vi oss vidare hemåt. I Puttgarden stannar vi på Bordershopen för inköp innan vi tar färjan mot Danmark. Danmark passeras på lite drygt två timmar och sedan är det bara en kort färjeresa över till Sverige. Vid 19:30 är vi åter i Göteborg och här väntar anslutningsbussar på oss för fortsatt färd hemåt.

  Hemåt igen

Boende

Fletcher Hotel-Restaurant Mooi Veluwe
Bremen På utresan bor vi på Intercity Hotel. Putten Fletcher Hotel-Restaurant Mooi Veluwe är ett 4-stjärnigt hotell i Putten med restaurang och bar. Runt hotellet finns många vandringsleder och cykelv...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.