Skip to main content

Italienska rivieran

Status:
Fullt

Från den franska gränsen till La Spezia sträcker sig Ligurien i en båge längs Medelhavet. Området kallas också Italiens Riviera och är känt för sitt rena hav och sitt milda klimat.  Den här resan är för dig som är livsnjutare, älskar vacker natur, storslagna vyer, havets brus, italiensk mat och längtar efter en helt fantastisk semester. Nere i Italien bor vi på 4-stjärniga hotell med möjligheter till bad och avkoppling. Våra utflykter går bl a till Monaco, San Remo och Cinque Terre. Följ med och njut av ett underbart område med god mat och förförisk miljö.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Hannover

Via färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden ankommer vi Tyskland. I Hannover checkar vi in och äter middag. Ca 75 mil

Dag 2 Hannover – Feldkirch

Vi rullar söderut förbi Kassel, Fulda och Ulm innan vi kommer ner mot Alperna och tar oss till den lilla österrikiska staden Feldkirch där vi övernattar och äter gemensam middag på Hotel Gasthof Löwen.  Ca 69 mil

Dag 3 Feldkirch – Sestri Levante

Vi börjar dagen med ett kort besök i det lilla furstendömet Lichtenstein. Därefter väntar hissnande vyer uppe i Alperna på den schweiziska sidan under vår väg ner mot Italien. Vi kommer till Sestri Levante där vi checkar in och äter middag på 4-stjärniga Hotel Grande Albergo. Ca 46 mil.

Dag 4 – 5 Sesteri Levante

Vårt hotel har ett utmärkt läge vid havet och strandpromenaden. En pool med panoramautsikt är belägen på hotellets tak. Rummen är utrustade med såväl luftkonditionering som hårtork och gratis Wifi.  

Dag 6 Sestri Levante – Loano

På vägen upp mot Loano bryter vi av bussresan med en båttur till Portofino som sägs vara Italiens eller till och med Medelhavets vackraste stad. Vi besöker även en vingård innan vi når vårt hotell där vi checkar in och äter gemensam middag. Ca 13 mil.

Dag 7 – 8 Loano

Vi bor på 4-stjärniga Hotel Loano 2 som har ett stort poolområde, SPA, gym och trädgård. Hotellet ligger 1,3 km från centrum och 1,5 km från havet. Middag varje kväll på hotellet.

Dag 9 Loano – Ulm

Idag får vi åter njuta av de majestätiska Alperna på vår väg till Ulm som kan stoltsera med den kristna världens högsta kyrktorn. Här övernattar vi på Orange Hotel and Apartments. Ca 63 mil.

Dag 10 Ulm – Hamburg

På väg norrut passerar vi över den vackra, blå Donau och städer som Würzburg och Göttingen innan vi kommer fram till vårt hotell i Hamburg där vi äter en gemensam middag. Ca 70 mil.

Dag 11 Hamburg – Hemorten

Via färjorna Puttgarden – Rödby och Helsingör-Helsingborg kommer vi åter till Sverige och i Göteborg beräknas vi vara ca kl 19.30. Ca 65 mil

Våra utflykter

Utflykter ingår i resans pris:

Cinque Terre (Sestri Levante)
Vi tar tåget till de ”fem byarna” som ursprungligen var fiskebyar men som idag är en turistmagnet med sitt fantastiska läge vid havet, sina pastellfärgade hus, smala gränder och sluttningar som kantas av blommor, vinrankor, oliv- och citrusträd. Vi gör stopp i några av dem och för de som önskar vandra finns den möjligheten.

Monaco (Loano)
Färden går till det mytomspunna furstendömet Monaco där vi börjar med en rundtur under vilken vi bl a får se furstepalatset och katedralen. Ett besök i det berömda kasinot hör till och kanske får vi se någon av alla kändisar som brukar komma dit.

San Remo (halvdag fr Loano)
Huvudorten på den italienska Blomsterrivieran är väl värt ett besök. Varje år levererar staden San Remo en stor mängd blommor till Nobelfesten i Stockholm i enlighet med Alfred Nobels testamente. Den svenske dynamitkungen, som avled 1896, bodde nämligen i denna eleganta stad under sina sista år. Efter en gemensam promenad blir det tid till eget förfogande.

Vad tycker tidigare resenärer

September 2014
Lennart och Christina vill tacka för en bra resa till Italienska Rivieran. Stort tack till reseledaren Anders som var  kunniga, väl förbered och helt suverän och den skicklige chauffören Tommy.

Karta

Hotell

Rundresa Italienska rivieran

Rundresa Italienska rivieran

Hannover GHOTEL Hotel & Living Hannover*** Hotellet är beläget i en lugn park med bl.a. en arena och en zoo i närheten. Alla rummen är modernt inredda och det finns gratis WIFI och Sky TV på rummen. F...