Skip to main content

Jokkmokks marknad

Pris från:
7 290:-
Dagar:6
 • Bussresa,
 • 5 övernattningar med del i dubbelrum,
 • 5 frukostar,
 • 4 middagar,
 • En lunch i samisk kåta,
 • Besök Jukkasjärvi kyrka,
 • Visning av ICEHOTEL,
 • Reseledarservice.
Boka resa

Jokkmokks vintermarknad är en tradition sedan mer än 400 år tillbaka. Idag består den av mycket mer än bara marknadsstånd. Gå på utställning eller åk skoter- & hundspann. De modiga träffas på Tavastisjön för renrace! Under resan besöker vi även Kiruna som präglas av stadsflytten. I Jukkasjärvi ser vi Ishotellet och vi passar också på att äta lunch i en kåta under tiden som vår samiska värd underhåller med skrönor och historier om samekulturen. Vi kör upp genom inlandet förbi bla Östersund, Vilhelmina och Storuman och hem längs Östersjökusten.
Följ med genom vackra Sverige i vinterskrud.

Sök resa

Allt detta ingår

 • Bussresa
 • 5 övernattningar på hotell med del i dubbelrum (enkelrumstillägg 1 990,-)
 • 5 frukostar
 • 4 middagar
 • 1 lunch i samisk kåta
 • Besök i Jukkasjärvi kyrka
 • Visning av Ishotellet
 • Reseledarservice

Vad tycker tidigare resenärer

Jokkmokksresan 2020 

Inför en resa har man ju alltid lite förväntningar. En bussresa är en bussresa men detta var en bussresa med mervärde. Jocke som var vår chaufför visade sig vara en fantastisk bra sådan, man kände sig verkligen trygg under hela resan. Likaså guiden Heikki. Vi fick mycket bra information under resan på ett humoristiskt och behagligt sätt. De var verkligen måna och hjälpsamma med att vi utan omvägar fick se så mycket som möjligt och få en innehållsrik resa. De ordnade t.o.m. bra väder. En stor eloge till detta reseteam. Hälsa och tacka dem än en gång.

I sammanhanget kan nämnas att det var ett mycket bra upplägg med inlandsvägen upp och kustvägen ner, vilket gjorde att man fick se Sveriges olika natur. Detta var huvudskälet till att vi valde Er resa.

Nu har vi många minnen att smälta.

Resan 2019

 

En resa där bussresandet tar 3/4 delar av tiden i anspråk låter kanske inte så lockande men guidens förmåga att förmedla berättelser och kunskap samt val av hotell blev en mycket lyckad kombination. Att hotellen hade bra standard med möjlighet till aktiviteter både morgon och kväll tog udden av de långa transportsträckorna.

Lagom prat och genuin information. Det blev en upplevelseresa genom Norrland. 
 

Mycket intressant och bra guidning.
 

Mycket trevligt att få en del anekdoter med lokal anknytning och även företeelser satta i ett större sammanhang. Med andra ord bra vidd på informationen som framfördes på ett personligt sätt. Den lättfulla tonen mellan busschaufför och reseledare spred extra mågottkänsla. 
 

Var trevligt att få reda på så mycket om olika platser. Ibland saker som man inte hade kunnat läsa sig till. 

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Östersund
Vi startar tidigt på morgonen från respektive hemort. Vid lunchtid stannar vi för lunch på egen hand. Framåt kvällen har vi kommit till Östersund där vi checkar in på Scandic Östersund Syd. Middag på vårt hotell. Ca 72 mil.

Dag 2 Östersund - Gällivare
Efter frukost sätter vi oss tillrätta i vår bekväma buss och fortsätter resan norrut. Vi gör två stopp för fika / lunch under dagen. Det första gör vi i Vilhelmina och nästa stopp görs i Arvidsjaur. Andra namnkunniga byar vi passerar under dagen är Storuman, Sorsele och precis norr om Polcirkeln passeras Jokkmokk. Strax innan Porjus når vi de imponerande kraftverken i Luleälv. Frampå kvällen når vi Gällivare och Quality Hotel Lapland där vi får sköna sängar och god middag. Ca 70 mil

Dag 3 Gällivare - Kiruna - Ishotellet - Gällivare
Idag åker vi vidare norrut mot Kiruna och ishotellet i Jukkasjärvi. Vår guide visar oss hotellet som är byggt av is och snö på Torne älvs strandkant. Här ryms en stor samling av hotellrum, många rikt utsmyckade av olika konstnärer. Speciellt skall man titta på Isbaren och Iskyrkan. Vi får en rundtur genom anläggningen och också tid att titta på egen hand. Ishotellet är byggt av snö och is och varje år är det ett nytt bygge. Men det är "bara" hotellrum, en bar och kyrkan som är byggt av is. Runt Ishotellet ligger det flera vanliga träbyggnader som innehåller restaurang, toaletter, reception och souvenirshop. Innan vi samlas åter i bussen kan man passa på att köpa något i shoppen. Vi far därefter till Jukkasjärvi och Nutti Sámi Siida´s fina kåta. Här kommer vi få samiska skrönor serverade tillsammans med souvas som är saltat och rökt renkött. Till detta får vi glödkaka, lingonsylt, lingondryck och kaffe. Efter den fantastiska lunchen i den samiska kåtan tittar vi på den gamla kyrkan med sin berömda altartavla av Bror Hjorth. Vi fortsätter sedan vidare den sista biten in till Kiruna. Här får vi tid att titta på staden. Passa på att vandra ner till kyrkan som av många anses som Sveriges vackraste. Efteråt återvänder vi till Gällivare där man har lite tid att titta på staden. Middagen i kväll äter vi på egen hand på någon av Gällivares restauranger. Ca 26 mil.

Dag 4 Gällivare - Jokkmokk - Boden
Efter frukost reser vi mot Jokkmokk som vi når lagom till marknaden öppnar 10:00. Här finner du drygt 500 marknadsstånd med mat, hantverk, kläder, skinnprodukter och mycket mer. Upplev marknadsstämningen! Här är ett måste att besöka renracet nere på Talvatissjön eller köpa någon samisk specialitet. Vid 16:00 reser vi vidare med bagaget fyllt av minnen, korvar och ett och annat renskinn till Bodensia där vi blir väl mottagna på Quality Hotell Bodensia. På kvällen serveras middag på hotellet. Ca 24 mil.

Dag 5 Boden - Hudiksvall
Efter frukost sätter vi oss tillrätta i bussen och fortsätter söderut. Under dagen passerar vi förbi och genom namnkunniga, norrländska städer och byar. Vad sägs om Luleå, Piteå, Skellefteå och Umeå. Vår resa tar oss över Högakustenbron och vi stannar på rastplatsen. Härifrån tar man de bästa bilderna på denna vackra bro. Vi stannar på lämpligt ställe för lunch och fika. Framåt kvällen rullar vi in i Hudiksvall. Här väntar middag och sköna sängar på Quality Hotel Statt. Ca 64 mil.

Dag 6 Hudiksvall - Hemorten
Idag skall vi köra den sista etappen hemåt. I Gävle stannar vi för bensträckare och kafferast innan vi fortsätter mot Arboga där vi kan passa på att äta lunch. Med bagaget fullt av minnen och inköp når vi under eftermiddagen/kvällen våra respektive hemorter. Ca 70 mil.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2/2Se allaJokkmokks marknad med Ishotellet > 67 290:-BokaMer information

Hotell

Jokkmokk

Jokkmokk

Östersund Scandic Syd**** Klassiskt Scandic-hotell i utkanten av Östersund. Gratis WiFi. Gällivare Quality Hotel Lapland**** Beläget i Gällivares centrum. På hotellet finns flera restauranger och till...