Skip to main content

Jokkmokks marknad

Pris från:
6 990:-
Dagar:6
Bussresa – 5 övernattningar med del i dubbelrum, 5 frukost, 4 middagar och en lunch i samisk kåta, besök Jukkasjärvi kyrka, visning ICEHOTEL och reseledarservice.
Boka resa

Jokkmokks vintermarknad är en tradition sedan mer än 400 år tillbaka. Idag består den av mycket mer än bara marknadsstånd. Gå på utställning eller åk skoter- & hundspann. De modiga träffas på Tavastisjön för renrace! Under resan besöker vi även Kiruna som präglas av stadsflytten. I Jukkasjärvi ser vi Ishotellet och vi passar också på att äta lunch i en kåta under tiden som vår samiska värd underhåller med skrönor och historior om samekulturen. Vi kör längs östersjökusten upp och hem genom inlandet förbi bla Storuman, Vilhelmina och Östersund.
Följ med genom vackra Sverige i vinterskrud.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Sundsvall

Vi startar tidigt på morgonen från respektive hemort. Vid lunchtid stannar vi för lunch på egen hand. Framåt kvällen har vi kommit till Sundsvall där vi checkar in på Clarion Hotel. Middag på vårt hotell. Ca 72 mil.

Dag 2 Sundsvall - Boden

Efter frukost sätter vi oss tillrätta i bussen och fortsätter norrut. Vår resa tar oss över Höga kusten bron och vi stannar på rastplatsen. Härifrån tar man de bästa bilderna på denna vackra bro. Under dagen passerar vi förbi och genom namnkunniga, norrländska städer och byar. Vad sägs om Umeå, Skellefteå, Piteå och Luleå. Vi stannar på lämpligt ställe för lunch. Framåt kvällen rullar vi in i Boden. Här väntar middag och sköna sängar på hotell Bodensia. Ca 55 mil.

Dag 3 Boden - Jokkmokk - Gällivare

Efter frukost reser vi mot Jokkmokk som vi når lagom till marknaden öppnar 10:00. Här finner du drygt 500 marknadsstånd med mat, hantverk, kläder, skinnprodukter och mycket mer. Upplev marknadsstämningen! Här är ett måste att besöka renracet nere på Talvatissjön eller köpa någon samisk specialitet. Vid 16:00 reser vi vidare med bagaget fyllt av minnen, korvar och ett och annat renskinn till Gällivare där vi blir väl mottagna på Quality Hotell Lapland. På kvällen serveras middag på hotellet. Ca 24 mil.

Dag 4  Gällivare - Kiruna - Ishotellet - Gällivare

Idag åker vi vidare norrut mot Kiruna. Här får vi tid att titta på staden. Passa på att vandra ner till kyrkan som av många anses som Sveriges vackraste. Vi far därefter till Jukkasjärvi och Nutti Sámi Siida´s fina kåta. Här kommer vi få samiska skrönor serverade tillsammans med Souvas som är saltat och rökt renkött. Till detta får vi glödkaka, lingonsylt, lingondryck och kaffe. Efter den fantastiska lunchen i den samiska kåtan tittar vi på den gamla kyrkan med sin berömda altartavla av Bror Hjorth. Sedan far vi till Ishotellet. Vår guide visar oss hotellet som är byggt av is och snö på Torne älvs strandkant. Här ryms en stor samling av hotellrum, många rikt utsmyckade av olika konstnärer. Speciellt skall man titta på Isbaren och Iskyrkan. Vi får en rundtur genom anläggningen och också tid att titta på egen hand. Ishotellet är byggt av snö och is och varje år är det ett nytt bygge. Men det är "bara" hotellrum, en bar och kyrkan som är byggt av Is. Runt Ishotellet ligger det flera vanliga träbyggnader som innehåller restaurang, toaletter, reception och souvenirshop. Innan vi samlas åter i bussen kan man passa på att köpa något i shoppen. Efteråt återvänder vi till Gällivare där man har lite tid att titta på staden. Middagen i kväll äter vi på egen hand på någon av Gällivares restauranger. Ca 26 mil.

Dag 5 Gällivare - Östersund

Efter frukost sätter vi oss tillrätta i vår bekväma buss och fortsätter resan. Vi passerar förbi de imponerande kraftverken i Luleälv innan vi kör genom Jokkmokk. Strax söder om marknadstaden passeras polcikeln på vår färd söderut. Resan går förbi Sorsele, Storuman och Vilhemina innan vi frampå kvällen når Östersund och Clarion hotel Grand där vi får sköna sängar och god middag. Ca 70 mil.

Dag 6 Östersund - Hemorten

Idag skall vi köra den sista etappen hemåt. I Sveg stannar vi för bensträckare innan vi fortsätter mot Vansbro där vi kan passa på att äta lunch. Med bagaget fullt av minnen och inköp når vi under eftermiddagen/kvällen våra respektive hemorter. Ca 70 mil.

Allt detta ingår

  • Bussresa
  • 5 övernattningar på hotell med del i dubbelrum (enkelrumstillägg 1 990,-)
  • 5 frukostar
  • 4 middagar
  • 1 lunch i samisk kåta
  • Besök i Jukkasjärvi kyrka
  • Visning av Ishotellet
  • Reseledarservice

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
7/2Se allaJokkmokks marknad med Ishotellet 16 990:-BokaMer information

Hotell

Jokkmokk

Jokkmokk

Sundsvall Quality Hotel Sundsvall**** Gratis WFi på hotellet. Boden Quality hotel Bodensia**** Beläget i centrum av Boden. På hotellet finns relaxavdelning med flera olika bastusorter. Gratis WFi på h...