Skip to main content

Jokkmokks marknad

Jokkmokks vintermarknad är en tradition sedan mer än 400 år tillbaka. Idag består den av mycket mer än bara marknadsstånd. Gå på utställning eller åk skoter- & hundspann. De modiga träffas på Tavastisjön för renrace! Under resan besöker vi även Kiruna som präglas av stadsflytten. I Jukkasjärvi ser vi Ishotellet och vi passar också på att äta lunch i en kåta under tiden som vår samiska värd underhåller med skrönor och historier om samekulturen. Vi kör upp genom inlandet förbi bla Östersund, Vilhelmina och Storuman och hem längs Östersjökusten.
Följ med genom vackra Sverige i vinterskrud.
 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • 5 övernattningar med del i dubbelrum,
 • 5 frukostar,
 • 4 middagar,
 • En lunch i samisk kåta,
 • Besök Jukkasjärvi kyrka,
 • Visning av ICEHOTEL,
 • Reseledarservice.
Omdömen
 • 5 ++
  Resenär
 • Mer än nöjd jag är ingen buss åkare har tyckt att det varit jobbigt men jag är omvänd åker gärna mer resor med er💗
  Resenär
 • Jocke körde som en gud tryggt o säkert TOPPEN
  Resenär
 • Heikki var toppen fin information u vägen om de ställen vi passerade jag hade aldrig läst på om detta o vi hade tagit flyg el kört egen bil👌💗
  Resenär
 • Mer än nöjd 💗
  Resenär
 • Har redan berättat för arb kamrater o kamrater o rekommenderat ffa sååååå prisvärt oxå o det är viktig aspekt🤗
  Resenär
 • Bästa chaufför, och reseledare ,de är bara bäst.
  Resenär
 • Mycket intressant och bra guidning.
  Resenär
 • Rekommenderar gärna denna resa
  Resenär
 • Mycket trevligt att få en del anekdoter med lokal anknytning och även företeelser satta i ett större sammanhang. Med andra ord bra vidd på informationen som framfördes på ett personligt sätt. Den lättfulla tonen mellan busschaufför och reseledare spred extra mågottkänsla.
  Resenär
 • En resa där bussresandet tar 3/4 delar av tiden i anspråk låter kanske inte så lockande men guidens förmåga att förmedla berättelser och kunskap samt val av hotell blev en mycket lyckad kombination. Att hotellen hade bra standard med möjlighet till aktiviteter både morgon och kväll tog udden av de långa transportsträckorna.
  Resenär
 • Lagom prat och genuin information. Det blev en upplevelseresa genom Norrland.
  Resenär
 • kändes tryckt med chauffören, han körde lugnt och behagligt, inga tokiga omkörningar
  Resenär
 • roligt att få höra lite om ställen vi passerade, även om folket som kom från orterna, tummen upp!!!
  Resenär
 • Vi är väldigt nöjda, gick bra att åka mycket buss.
  Resenär
 • får uppleva Sverige i vinterskrud+marknad och ICE hotell. En fantastisk resa.
  Resenär
 • Var trevligt att få reda på så mycket om olika platser. Ibland saker som man inte hade kunnat läsa sig till.
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Östersund

  Vi startar tidigt på morgonen från respektive hemort. Vid lunchtid stannar vi för lunch på egen hand i Vansbro. Vi passerar Mora, Orsa och Sveg. Nu får vi börja spana efter resans första renar. Framåt kvällen har vi kommit till Östersund där vi checkar in på Scandic Östersund Syd. Middag på vårt hotell. Ca 72 mil.

  Dags att börja spana efter ren.

  Mot Östersund
 • Dag 2: Längs vackra Inlandsvägen

  Efter frukost sätter vi oss tillrätta i vår bekväma buss och fortsätter resan norrut. Vi gör två stopp för fika / lunch under dagen. Det första gör vi i Vilhelmina och nästa stopp görs i Arvidsjaur. Andra namnkunniga byar vi passerar under dagen är Storuman, Sorsele och precis norr om Polcirkeln passeras Jokkmokk. Strax innan Porjus når vi de imponerande kraftverken i Luleälv. Frampå kvällen når vi Gällivare och Quality Hotel Lapland där vi får sköna sängar och god middag. Ca 70 mil

  Vi passerar Polcirkeln.

  Längs vackra Inlandsvägen
 • Dag 3: Ishotellet, samisk lunch i kåta & Kiruna

  Idag åker vi vidare norrut mot Kiruna och ishotellet i Jukkasjärvi. Vår guide visar oss hotellet som är byggt av is och snö på Torne älvs strandkant. Här ryms en stor samling av hotellrum, många rikt utsmyckade av olika konstnärer. Speciellt skall man titta på Isbaren och Iskyrkan. Vi får en rundtur genom anläggningen och också tid att titta på egen hand. Ishotellet är byggt av snö och is och varje år är det ett nytt bygge. Men det är "bara" hotellrum, en bar och kyrkan som är byggt av is. Runt Ishotellet ligger det flera vanliga träbyggnader som innehåller restaurang, toaletter, reception och souvenirshop. Innan vi samlas åter i bussen kan man passa på att köpa något i shoppen. Vi far därefter till Jukkasjärvi och Nutti Sámi Siida´s fina kåta. Här kommer vi få samiska skrönor serverade tillsammans med souvas som är saltat och rökt renkött. Till detta får vi glödkaka, lingonsylt, lingondryck och kaffe. Efter den fantastiska lunchen i den samiska kåtan tittar vi på den gamla kyrkan med sin berömda altartavla av Bror Hjorth. Vi fortsätter sedan vidare den sista biten in till Kiruna. Här får vi tid att titta på staden. Efteråt återvänder vi till Gällivare där man också har lite tid att se sig omkring. Middagen i kväll äter vi på egen hand på någon av Gällivares restauranger. Ca 26 mil.

  Ishotellet 2018, varje år byggs det ett nytt, vem vet hur det ser ut när du är där!

  Ishotellet, samisk lunch i kåta & Kiruna
 • Dag 4: Vintermarknaden i Jokkmokk

  Efter frukost reser vi mot Jokkmokk som vi når lagom till marknaden öppnar 10:00. Här finner du drygt 500 marknadsstånd med mat, hantverk, kläder, skinnprodukter och mycket mer. Upplev marknadsstämningen! Här är ett måste att besöka renracet nere på Talvatissjön eller köpa någon samisk specialitet. Vid 16:00 reser vi vidare med bagaget fyllt av minnen, korvar och ett och annat renskinn till Bodensia där vi blir väl mottagna på Quality Hotell Bodensia. På kvällen serveras middag på hotellet. Ca 24 mil.

  Missa inte renracet vid Tavaltissjön!

  Vintermarknaden i Jokkmokk
 • Dag 5: Längs Östersjökusten till Hudiksvall

  Efter frukost sätter vi oss tillrätta i bussen och fortsätter söderut. Under dagen passerar vi förbi, och genom, namnkunniga norrländska städer och byar. Vad sägs om Luleå, Piteå, Skellefteå och Umeå. Vår resa tar oss över Högakustenbron och vi stannar på rastplatsen. Härifrån tar man de bästa bilderna på denna vackra bro. Vi stannar på lämpligt ställe för lunch och fika. Framåt kvällen rullar vi in i Hudiksvall. Här väntar middag och sköna sängar på Quality Hotel Statt. Ca 64 mil.

  Högakustenbron som vi stannar till vid.

  Längs Östersjökusten till Hudiksvall
 • Dag 6: Hemåt igen

  Idag skall vi köra den sista etappen hemåt. I Gävle stannar vi för bensträckare och kafferast innan vi fortsätter mot Arboga där vi kan passa på att äta lunch. Med bagaget fullt av minnen och inköp når vi under eftermiddagen/kvällen våra respektive hemorter. Ca 70 mil.

  Snart har vi gjort en fantastisk resa genom vinterlandet Sverige, här vid Polcirkeln!

  Hemåt igen

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Göteborg Stena Line Danmarksterminalen 05:30 20:30 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 05:30 20:30 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 / (Östravägen 12) 06:00 19:40 0:-
Alingsås Biltvätten på Stråhles Allé 06:15 19:45 0:-
Trollhättan Resecentrum Hpl F 06:15 20:00 0:-
Vårgårda Järnvägsstationen 06:35 19:10 0:-
Vara Järnvägsstaionen 07:00 18:50 0:-
Skara Busstation 07:25 18:30 0:-
Mariestad Rattugglan 08:20 16:45 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
1/2-2022 tisdagJokkmokks marknad med Ishotellet avresa 2022
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
Reseledare: Robert
47 790:-Boka

Boende

Jokkmokk
Östersund Scandic Syd**** Klassiskt Scandic-hotell i utkanten av Östersund. Gratis WiFi. Gällivare Grand Hotel Lapland**** Beläget i Gällivares centrum med den norrländska naturen inpå knuten. Här fin...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.

 • Covidbevis (Gröna beviset eller Corona pass)

  EU:s digitala Covidbevis (tidigare Gröna bevis eller Corona Pass) är en kostnadsfri e-tjänst där du kan få ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. Covidbevis är under en övergångsperiod ett måste för resor inom Europa. Covidbevis behövs ej för resor inom Svergie eller till Fredrikshamn med Stena Line.

  Här är de olika stegen innan du kan ha ditt digitala bevis i din mobil, dator eller surfplatta.

  Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.

  1. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se (öppnar 1 juli).
  2. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.
  3. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

  Det tar ett antal dagar (högst sju dagar) efter vaccinering innan du kan hämta ut ditt vaccinationsbevis. Det beror på att den som utfört vaccineringen ska hinna lägga in uppgifterna i Nationella vaccinationsregistret.