Skip to main content

Jokkmokks marknad

Pris från:
7 790:-
Dagar:6
 • Bussresa,
 • 5 övernattningar med del i dubbelrum,
 • 5 frukostar,
 • 4 middagar,
 • En lunch i samisk kåta,
 • Besök Jukkasjärvi kyrka,
 • Visning av ICEHOTEL,
 • Reseledarservice.
Boka resa

Jokkmokks vintermarknad är en tradition sedan mer än 400 år tillbaka. Idag består den av mycket mer än bara marknadsstånd. Gå på utställning eller åk skoter- & hundspann. De modiga träffas på Tavastisjön för renrace! Under resan besöker vi även Kiruna som präglas av stadsflytten. I Jukkasjärvi ser vi Ishotellet och vi passar också på att äta lunch i en kåta under tiden som vår samiska värd underhåller med skrönor och historier om samekulturen. Vi kör upp genom inlandet förbi bla Östersund, Vilhelmina och Storuman och hem längs Östersjökusten.
Följ med genom vackra Sverige i vinterskrud.

Sök resa

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Östersund

  Vi startar tidigt på morgonen från respektive hemort. Vid lunchtid stannar vi för lunch på egen hand i Vansbro. Vi passerar Mora, Orsa och Sveg. Nu får vi börja spana efter resans första renar. Framåt kvällen har vi kommit till Östersund där vi checkar in på Scandic Östersund Syd. Middag på vårt hotell. Ca 72 mil.

  Dags att börja spana efter ren.

  Mot Östersund
 • Dag 2: Längs vackra Inlandsvägen

  Efter frukost sätter vi oss tillrätta i vår bekväma buss och fortsätter resan norrut. Vi gör två stopp för fika / lunch under dagen. Det första gör vi i Vilhelmina och nästa stopp görs i Arvidsjaur. Andra namnkunniga byar vi passerar under dagen är Storuman, Sorsele och precis norr om Polcirkeln passeras Jokkmokk. Strax innan Porjus når vi de imponerande kraftverken i Luleälv. Frampå kvällen når vi Gällivare och Quality Hotel Lapland där vi får sköna sängar och god middag. Ca 70 mil

  Vackra Inlandsvägen.

  Längs vackra Inlandsvägen
 • Dag 3: Ishotellet, samisk lunch i kåta & Kiruna

  Idag åker vi vidare norrut mot Kiruna och ishotellet i Jukkasjärvi. Vår guide visar oss hotellet som är byggt av is och snö på Torne älvs strandkant. Här ryms en stor samling av hotellrum, många rikt utsmyckade av olika konstnärer. Speciellt skall man titta på Isbaren och Iskyrkan. Vi får en rundtur genom anläggningen och också tid att titta på egen hand. Ishotellet är byggt av snö och is och varje år är det ett nytt bygge. Men det är "bara" hotellrum, en bar och kyrkan som är byggt av is. Runt Ishotellet ligger det flera vanliga träbyggnader som innehåller restaurang, toaletter, reception och souvenirshop. Innan vi samlas åter i bussen kan man passa på att köpa något i shoppen. Vi far därefter till Jukkasjärvi och Nutti Sámi Siida´s fina kåta. Här kommer vi få samiska skrönor serverade tillsammans med souvas som är saltat och rökt renkött. Till detta får vi glödkaka, lingonsylt, lingondryck och kaffe. Efter den fantastiska lunchen i den samiska kåtan tittar vi på den gamla kyrkan med sin berömda altartavla av Bror Hjorth. Vi fortsätter sedan vidare den sista biten in till Kiruna. Här får vi tid att titta på staden. Efteråt återvänder vi till Gällivare där man också har lite tid att se sig omkring. Middagen i kväll äter vi på egen hand på någon av Gällivares restauranger. Ca 26 mil.

  Vår chaufför Jocke har funnit en vän.

  Ishotellet, samisk lunch i kåta & Kiruna
 • Dag 4: Vintermarknaden i Jokkmokk

  Efter frukost reser vi mot Jokkmokk som vi når lagom till marknaden öppnar 10:00. Här finner du drygt 500 marknadsstånd med mat, hantverk, kläder, skinnprodukter och mycket mer. Upplev marknadsstämningen! Här är ett måste att besöka renracet nere på Talvatissjön eller köpa någon samisk specialitet. Vid 16:00 reser vi vidare med bagaget fyllt av minnen, korvar och ett och annat renskinn till Bodensia där vi blir väl mottagna på Quality Hotell Bodensia. På kvällen serveras middag på hotellet. Ca 24 mil.

  Missa inte renracet vid Tavaltissjön!

  Vintermarknaden i Jokkmokk
 • Dag 5: Längs Östersjökusten till Hudiksvall

  Efter frukost sätter vi oss tillrätta i bussen och fortsätter söderut. Under dagen passerar vi förbi, och genom, namnkunniga norrländska städer och byar. Vad sägs om Luleå, Piteå, Skellefteå och Umeå. Vår resa tar oss över Högakustenbron och vi stannar på rastplatsen. Härifrån tar man de bästa bilderna på denna vackra bro. Vi stannar på lämpligt ställe för lunch och fika. Framåt kvällen rullar vi in i Hudiksvall. Här väntar middag och sköna sängar på Quality Hotel Statt. Ca 64 mil.

  Högakustenbron som vi stannar till vid.

  Längs Östersjökusten till Hudiksvall
 • Dag 6: Hemåt igen

  Idag skall vi köra den sista etappen hemåt. I Gävle stannar vi för bensträckare och kafferast innan vi fortsätter mot Arboga där vi kan passa på att äta lunch. Med bagaget fullt av minnen och inköp når vi under eftermiddagen/kvällen våra respektive hemorter. Ca 70 mil.

  En fantastisk resa genom vinterlandet Sverige, här vid Polcirkeln!

  Hemåt igen

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
1/2Se allaJokkmokks marknad med Ishotellet avresa 2022> 67 790:-BokaMer information

Hotell

Jokkmokk

Jokkmokk

Östersund Scandic Syd**** Klassiskt Scandic-hotell i utkanten av Östersund. Gratis WiFi. Gällivare Quality Hotel Lapland**** Beläget i Gällivares centrum. På hotellet finns flera restauranger och till...