Skip to main content

Kroatien - Vrsar

En av våra största favoriter sedan lång tid tillbaka!
Vrsar – vår egen lilla semesterpärla vid Adriatiska havet. Byn påminner lite om Fjällbacka med husen klättrande efter sluttningarna ner mot vattnet. Hamnen kantas av en trevlig strandpromenad med affärer, restauranger, caféer och barer. Här är stämningen lugn och avkopplande. Vid hotellen finns små konstgjorda sandstränder och fina badplatåer med trappor ner i det kristallklara vattnet. Vårt hotell ligger på promenadavstånd från centrum. Följ med och njut av Kroatien när det är som bäst. .

Från Vrsar erbjuds flera spännande utflykter. Vad sägs till exempel om en tur till mysiga bergsbyar, en trevlig båttur längs adriatiska kusten eller en halvdagstur till Pula.

 

 

 

 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa
 • färjeresor
 • vägavgifter
 • 2 nätter på övernattningshotel ner och hem med frukost
 • 10 övernattningar med del i dubbelrum inkl halvpension.
 • Resan genomförs med 2 chaufförer och längre körpass än normalt. De kan bli upp till 4,5 timmar mellan rasterna.

Dagsprogram

 • Dag 1: Söderut mot värmen

  Avresa från hemorten med stopp på Motell Björkäng för morgonfika för de som önskar. Vi åker färja mellan Helsingborg – Helsingör (20 min) och Gedser- Rostock (1,45 tim). Vi tar oss söderut genom Tyskland med stopp för mat, under kvällen kommer vi fram till Bayreuth där vi stannar för övernattning. Ca 95 mil.

  Söderut mot värmen
 • Dag 2: Vi kommer til Adriatiska havet och vår pärla Vrsar!

  På morgonen efter frukost fortsätter färden söderut. Vi passerar över Alperna och kommer genom Slovenien fram till Adriatiska havet och frampå kvällen kommer vi till vårt hotell. Middag på kvällen. Ca 81 mil

  Vi kommer til Adriatiska havet och vår pärla Vrsar!
 • Dag 3 - 11: Härliga Kroatien!

  Ta det lugnt och njut av semestern! I Vrsar finns alla möjligheter till avkoppling. Vill du vara lite mer aktiv och också uppleva något av allt det vackra som halvön Istrien kan erbjuda följer du med på någon av våra intressanta utflykter.

  Härliga Kroatien!
 • Utflykt: Båttur längs den vackra kusten

  Vad sägs om en härlig båttur längs den vackra Adriatiska kusten!  Vi åker söderut från Vrsar via Limski kanal och lägger till någonstans där det finns möjlighet för sol och härliga bad. Sedan åker vi vidare till den otroligt mysiga staden Rovinj. Det första Du möter är en liten marknad i hamnen och sedan är det fullt med restauranger, cafeér och små gränder som slingrar sej upp mot kyrkan! Ombord på båten får vi en välsmakande lunch bestående av kött eller fisk och sallad. Under båtturen bjuds vi på lokalt vin. Pris ca 550:-

  Båttur längs den vackra kusten
 • Utflykt: Med Katamaran till Venedig

  Följ med på heldagstur till denna sägenomspunna stad. Här får vi möjlighet att se Markusplatsen, Rialtobron och Dogepalatset. Venedig har ca 200 kanaler, 400 broar och är byggt som en labyrint. Passa på att njuta av äkta italiensk glass, beundra kyrkorna, palatsen och alla de andra vackra byggnader som staden har att erbjuda. För många är den absoluta höjdpunkten på vistelsen att glida fram under Venedigs broar i en gondol! Vad Du än gör i denna romantikens stad, kommer minnen och intryck vara länge!
  Vi åker snabbåt över som tar ca 3 timmar. Ombord finns ett litet café och även en Taxfree shop. Pris ej klart (ca 1100:-), utflykten sker på egen hand och bokas på plats i Kroatien.

  Med Katamaran till Venedig
 • Utflykt: Medeltida Bergsbyar

  Vi reser ut på landsbygden med vår lokalguide. Det finns många medeltida mysiga bergsbyar i Istrien, som tex Buzet, Motovun, Pazin, Livade, Buje och byn Grožnjan som vi besöker. Lunchen äter vi på en lantgård där vi även får underhållning, sång och musik. Pris 450:-

  Medeltida Bergsbyar
 • Utflykt: Pula - Istriens huvudstad

  Vi gör en halvdagstur ner till Istriens huvudstad Pula. På vägen ner får vi se några mysiga småbyar och vi stannar till vid Limfjorden. Vi besöker den vackra amfiteatern som staden är uppbyggd runt och som fortfarande används vid bl.a konserter och den årliga Kroatiska filmfestivalen i Juli. Förutom Amfiteatern finns här många andra byggnader och monument och tempel från Romartiden. I Pula bor ca 62 000 invånare och det finns ett stort utbud av affärer för den shoppinglystne! Tid för lunch och shopping finns. Pris ingår i resans pris. Entré till Amfiteatern ingår ej.

  Pula - Istriens huvudstad
 • Dag 12: Vi lämnar Kroatien

  Avresa från Vrsar efter frukost. Vi kör genom Slovenien och Österrike och passerar München och Leipzig innan vi når vårt hotell i Wiedemar på kvällen. Under dagen kommer vi stanna för bensträckare och hungriga magar.

  Vi lämnar Kroatien
 • Dag 13: Hemma igen

  Avresa efter frukost mot Rostock. Om tiden tillåter stannar vi på en gränshandel innan vi kör ombord på färjan till Danmark. Beräknad återkomst till Göteborg enligt tidtabell. Därefter vidare med anslutningsbuss till respektive hemort. 

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Lidköping Resecentrum Hpl S 04:15 21:55 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 04:30 21:40 0:-
Skara Busstation 04:35 21:30 0:-
Trollhättan Resecentrum HPL 14-15 04:45 21:20 0:-
Vara Järnvägstation 04:55 21:10 0:-
Vårgårda Järnvägstation 05:15 20:50 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 05:15 20:50 0:-
Ljungskile Busstationen 05:35 20:30 0:-
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 05:35 20:30 0:-
Stenungsund Hpl Munkeröd 05:50 20:10 0:-
Kungälv ST1 Eriksdal 06:00 19:50 0:-
Göteborg Gamlestadens station Waterloogatan 06:30 19:30 0:-
Kungsbacka CirkleK - Kungsbacka syd 06:50 19:10 0:-
Varberg Motell Björkäng 08:15 17:50 0:-
Falkenberg På västra sidan av Stationen, Vändplatsen 08:30 17:30 0:-
Halmstad Arenan huvudingången 08:55 17:10 0:-
Helsingborg ForSea bussincheckning 09:40 16:20 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Båttur från Vrsar längs den vackra kusten
  Båttur från Vrsar längs den vackra kusten Vad sägs om en härlig båttur längs den vackra Adriatiska kusten! Vi åker söderut från Vrsar via Limski kanal och lägger till någonstans där det finns möjlighet för sol och härliga bad. Sedan åker vi vidare till den otroligt mysiga staden Rovinj. Det första Du möter är en liten marknad i hamnen och sedan är det fullt med restauranger, cafeér och små gränder som slingrar sej upp mot kyrkan! Ombord på båten får vi en välsmakande lunch bestående av kött eller fisk och sallad. Under båtturen bjuds vi på lokalt vin. Pris 550:-
  Pris: 550:-
 • Medeltida Bergsbyar
  Medeltida Bergsbyar Vi reser ut på landsbygden med vår lokalguide. Det finns många medeltida mysiga bergsbyar i Istrien, som tex Buzet, Motovun, Pazin, Livade, Buje och byn Grožnjan som vi besöker. Lunchen äter vi på en lantgård där vi även får underhållning, sång och musik.
  Pris: 450:-
 • Inhägnad parkering i Vänersborg
  Inhägnad parkering i Vänersborg Här kan du parkera din bil under din resa. Parkeringen är inhägnad och låst under nätter och när det är obemannat på företagen som delar parkeringen. Parkering sker på egen risk.
  Pris: 455:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum med balkong mot havet 0:-
 • Dubbelrum för eget bruk med balkong mot havet 2 800:-
 • Avbeställningsskydd 600:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
9/9-2023 lördagKroatien - Vrsar Hotell Belvedere 13 dagar
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 611 990:-Boka

Boende

Belvedere
Trevlig resort beläget i ett kuperat område vid stranden ca 500 meter från centrum. Alla rum med dusch/WC, AC, kylskåp, safe samt balkong. Alla rum har egen ingång från gården och är placerade med bal...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.