Skip to main content

Polen runt

Polen har en turbulent historia. Vårt stora grannland i söder, med nästan 40 miljoner invånare, har upplevt blomstrande storhetsdagar och förödande motgångar. Nu har polackerna, genom mycket arbete, återställt landet till dess forna glans. Vi har mycket gemensam historia och minnesmärken från detta finns överallt. Följ med på en rundresa och upplev det nya såväl som det gamla Polen.
 
 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • Färjor,
 • Del i dubbelrum/dubbelhytt insides,
 • 7 frukost,
 • 4 middag,
 • utflykter enligt program,
 • reseledarservice
Omdömen
 • Lena ett proffs. Kunnig .Alltid på G❤️
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Stena Line i Karlskrona

  Under förmiddagen påbörjar vi resan från våra respektive hemorter. Vi stannar på Björkäng för lunch för de som önskar. Väl framme i Karlskrona checkar vi in på Stena Line och äter en buffé innan vi somnar i våra bekväma insideshytter med golvstående sängar.

  Mot Stena Line i Karlskrona
 • Dag 2: Vi kör genom Polen

  Vi äter frukost ombord innan vårt fartyg lägger till 09:15 i Gdynia. Vi far genom den polska landsbygden till Warszawa. På vår väg kör vi genom byar och städer innan vi når slutmålet för dagen, Polens huvudstad. Middag och övernattning på Hotel MDM. Ca 45 mil

  Vi kör genom Polen
 • Dag 3: Warszawa

  Under förmiddagen gör vi en stadsrundtur i Warszawa med lokalguide. Under rundturen ser vi stora delar av staden, vi besöker bl a gamla stan. Eftermiddagen och kvällen fri för att njuta av staden och kanske någon av dess restauranger på egen hand.

  Warszawa
 • Dag 4: Warszawa-Krakow

  Efter frukost fortsätter färden mot Krakow som är en elegant stad, känd för att vara landets vackraste. Eftermiddagen fri. Middag och övernattning på hotell Wyspianski. Ca 30 mil.

  Warszawa-Krakow
 • Dag 5-6: Krakow

  Vi följer med vår guide på en rundtur i Krakow. Mitt i Krakóws gamla stad ligger Stora torget. Här finns Saluhallen den äldsta stormarknaden i Polen där man kan köpa polskt hantverk, runt torget finns många caféer, restauranger och uteserveringar. Stadsdelen Kazimerz fanns en gång i tiden Europas största koncentration av judisk befolkning - idag en konstnärsstadsdel med många små kaféer. Här kan man känna igen miljöer från filmen ”Schindlers list”. Hans fabrik finns kvar och är numera museum. Vidare gör vi en utflykt till Wieliczka saltgruva. Gruvan är en av Polens största sevärdheter och skyddas av UNESCO. Kvällen är fri för att njuta av staden och kanske någon av dess restauranger på egen hand.

  Krakow
 • Utflykt: Wieliczka saltgruva

  Följ med på utflykt till Wieliczka saltgruva. Gruvan är en av Polens största sevärdheter och skyddas av UNESCO. Utflykten behöver förbokas före avresa. Pris 380 SEK per person.

  Wieliczka saltgruva
 • Utflykt: Auschwitz

  Auschwitz. Följ med till det tragiska minnesmärket efter andra världskriget – Auschwitz. Här kommer vi att få en guidad rundvisning med lokalguide. Besöket tar ca 3 timmar. Utflykten behöver förbokas före avresa. Biljetter är i mån av plats och besöket kan inte garanteras. Pris 200 SEK per person.
  För de som inte besöker Auschwitz är dagen fri för egna aktiviteter.

  Auschwitz
 • Dag 7: Mot Stena Line i Gdynia

  Efter frukost är det dags att lämna Krakow. Vi kör genom Polen norrut till Gdynia där vår färja mot Sverige avgår kl 19:30. Ombord på Stena Line serveras vi middag. Övernattning i bekväma insides dubbelhytter med golvstående sängar.

  Mot Stena Line i Gdynia
 • Dag 8: Karlskrona-Hemorten

  Vårt fartyg lägger till 07:30 och innan det har vi ätit frukost. Bussen står på kajen och vi tar oss genom Blekinge och Skåne till Halland. I Varberg stannar vi för hungriga magar innan vi når Göteborg vid ca 14:30.

  Karlskrona-Hemorten

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresedatum Hemresa
Lidköping Resecentrum Hpl S 09:30 16:30
Skara Busstation HPL A 10:00 16:00
Vänersborg Parallellgatan 14 10:00 15:30
Trollhättan Resecentrum längs med spåret 10:15 15:45
Vara Järnvägsstation 10:20 15:40
Vårgårda Järnvägstationen 10:40 15:20
Uddevalla Museet Kampenhof 10:45 15:15
Alingsås Börjessonsbil 11:00 15:00
Ljungskile Busstationen 11:05 14:50
Stenungsund Hpl Munkeröd 11:15 14:40
Kungälv ST1 Eriksdal 11:35 14:20
Göteborg Stena Danmarks terminalen 12:00 14:00
Varberg Björkäng 13:45 12:00
Falkenberg Preem E6 14:00 11:45
Halmstad Eurostop fjärrbuss hpl 14:25 11:15
Karlskrona Stena Line Terminalen Karlskrona, vid vår buss 19:45 07:30

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
9/9-2021 torsdagPolen runt - Warszawa
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 67 490:-Boka

Hotell

Rundresa Polen
Stena-Line Insides dubbelhytter med golvstående sängar. Mot tillägg kan du boka utsideshytt. Warszawa Hotel MDM*** I centrala Warszawa finner du MDM hotel, bra beläget med gångavstånd till det mesta...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Resor i Coronatid

  Pga Coronapandemin så har det varit svårt med resor under en längre tid. Just nu börjar Europa att öppna upp igen och vi räknar med att komma igång med våra resor snart igen.

  Läget ändras hela tiden i länderna vi besöker och det som gäller i dag kanske inte gäller i morgon. Pga detta planerar vi att samtliga våra resor kommer att gå. Beslut om avresor skall ställas in tar vi ca 14 dagar före avresa. Då vet man mer om läget just nu. Vill man resa med på någon avgång bokar man in sig och bealar in resan enligt villkoren. Om vi tvingas ställa in resan återbetalar vi självklart inbetalda medel. Om ni har bokat en resa och inte vill följa med på avgången om den avgår gäller avbeställningsreglerna.

  För tillfället bokar du alla våra rundresor med öppet köp. När resandet är igång och vi anser oss kunna köra resan du är bokad på återkommer vi och kollar om du vill resa med. Alla våra resor i Sverige, shoppingresor och dagsresor har normala bokningsvillkor.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

 • Måste jag ha pass med mig?

  Ja, för alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. Samt resor med Stena Line till Danmark. För resor inom Norden (utom resor till Danmark med Stena Line) behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.