Prag 7 dagar

PRAG - ”den gyllene staden” - utan överdrift en av Europas vackraste städer! Borgen, Karlsbron, Vaclavplatsen och den välbevarade stadskärnan gör staden till en plats som man snabbt blir förälskad i. Vi bor dessutom mitt inne i centrala Prag så häng med på upptäcktsfärd i Österled!!!

 

Status:

Dagsprogram & utflykter

Dag 1 Till Oranienburg
Avresa på morgon mot färjorna Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock. Under kvällen når vi Hotel an det Havel i Oranienburg norr om Berlin. Gemensam middag. (ca 790 km)

Dag 2 Till Prag
Frukost. Vår resa går söderut och gränsen till Tjeckien passeras och vi fortsätter in bland Böhmens skogsklädda kullar och fram till dagens mål, Prag. Staden är en pärla, enastående bland europeiska städer när det gäller historiska byggnader och har en gammal välbevarad stadskärna. På höjden över staden syns borgen Hradcany och St Vituskatedralen. Nedanför ligger stadsdelen Mala Strana med sina slingrande gränder, Karlsbron med de vackra statyerna och det myllrande folklivet. Här finns rådhuset med det astronomiska uret och i Nya Stan finns Vaclavplatsen - det moderna Prags hjärta. Här samlades folket för att visa sitt missnöje mot regimen 1989. Numera ett livligt centrum för affärer, underhållning och nattliv. Restaurangerna ligger också tätt och det välkända tjeckiska ölet måste naturligtvis avsmakas. Vi bor fyra nätter inne i Gamla stan på Hotel Astoria. (ca 390 km)

Dag 3 - 5 I Prag
Följ med och utforska det som finns i denna mycket intressanta stad. Det bästa sättet att lära känna Prag är att följa med vår reseledare på de utflykter som arrangeras gemensamt.

Dag 6 Prag – Rostock
På morgonen lämnar vi Prag och fortsätter över gränsen till Tyskland. Idag åker vi norrut och får se mer av Osterzgebirge och Sächsische Schweiz, som är ett vackert böljande bergsområde. Vi sneddar på Autobahn förbi Berlin mot Rostock där vi bor på Intercity Hotel. Gemensam middag. (ca 610 km)

Dag 7 Rostock - Hemorten
Det erbjuds lite shopping före vi kommer fram till Rostock och färjan mot Gedser. Via Helsingör färjan är vi åter i Sverige och når på kvällen hemorten. Vi säger tack och farväl för den här gången - välkommen åter! Vi är åter ca 19:30 i Göteborg. (ca 790 km)

UTFLYKTER
Historiska Prag. Vi gör en stadspromenad i Prags gamla delar och ser bl.a. Rådhuset med det astronomiska uret, Tylt teatern och de judiska kvarteren. Här finns historien alltid nära till hands, såväl gammal som ny och vi ser platserna som gjorde sig kända 1968 och 1989. Pris: INGÅR

Stadsrundtur. En rundtur med buss och även till fots i stadsdelen Hradcany. Vi ser bl.a. Presidentpalatset, Guldsmedsgränden där alkemisterna lär ha hållit till, besöker St Vituskatedralen samt flanerar över Karlsbron - en av världens vackraste broar. Pris: 200:-  
Vysehrad med Staropramen En halvdagstur till de tjeckiska legendernas hemvist som förtrollat generationer. Den gamla fästningen är nationalmonument idag med utsikt över Prags centrum, skulpturträdgård och kyrkan där Dvorák ligger begravd. Turen avslutas med guidning och provsmakning på det tjeckiska ölet, Staropramen. Pris: 200:-
Kvällsturer. Reseledaren arrangerar även middagar på trevliga restauranger samt någon kvällstur beroende på säsong.
Pris: beroende på arrangemang

Vad tycker tidigare resenärer

**********
Det kan omöjligtvis finnas en bättre reseledare och guide till Prag än Johnny. Superb service på bussen och mycket intressant guidning längs hela resvägen där framförallt Prag och Berlin var extra intressant
**********
Vi bara måste tacka för en jättetrevlig resa till Prag via Berlin 12 – 18 maj.
Reseledare:  Alexander,  en fullträffJ  Så trevlig och enormt kunnig. Toppen!!
Chaufför:    Kent-Ove,    en fullträff J   Så trevlig och vilken trygghet att åka med Kent-Ove. Toppen !!
Hälsa till dem båda och tacka så mycket !
Det gäller att pricka in dessa två vid kommande resa.
TREVLIG SOMMAR önskas er alla J
Bästa hälsningar,

Ann-Britt & Rolf

Hotell

Hotel Astoria

****
Astoria är ett modernt hotell som ligger i en elegant byggnad från 1920-talet på en lugn sidogata i hjärtat av Prags gamla stadskärna, bara några steg från Kruttornet och 400 meter från torget. Gratis WiFi finns i alla utrymmen.