Tjeckiska pärlor

Resan för dig som vill uppleva mer av Tjeckien och göra ett besök i Prag. Vi bor norr om Prag på 4 stjärnigt hotell och tar oss till Pilsners hemstad, kurorten Karlovy Vary med sina källor, provar tjeckiskt vin på slott och får en heldag i Prags härliga stadskärna med den fantastiska Karlsbron över Moldau!

Status:

Dagsprogram

Dag 1 Till Oranienburg
Avresa på morgonen mot Helsingborg via de danska öarna till Gedser. Vi åker färja till Rostock i norra Tyskland. Vi bor på Hotel an det Havel i Oranienburg, norr om Berlin. Gemensam middag. (ca 790 km)

Dag 2 Oranienburg - Slaný
Frukost. Vår resa går söderut och gränsen till Tjeckien passeras. Därefter fortsätter vi in bland Böhmens skogsklädda kullar och fram till dagens mål Böhmens stad Slaný. Staden har många byggnader som är mer än 150 år gamla bl a det gamla stadshuset med stadens symbol en stjärna! Vi bor 4 nätter på Hotel Hejtmansky Dvur. Gemensam middag. (ca 370 km)

Dag 3 Utflykt Plzen & Karlovy Vary
Frukost. Idag gör vi en mycket spännande tur till ett bryggeri som grundades under 1800-talet, Pilsner Urquell. Här vi får rundvisning, provsmakning och lunch (ingår). Vidare tar vi oss till Karlovy Vary som är en kurort med varma bad. De mineralrika källorna är mer än två kilometer djupa och temperaturerna varierar mellan 30–72 grader, man dricker vattnet i speciella muggar. Staden producerar även den tjeckiska likören Becherovka, porslin och kristall. Gemensam middag.

Dag 4 Utflykt Prag
Efter frukost beger vi oss till Prag, en av Europas vackraste huvudstäder med sina dekorerade husfasader, broar och torg. Det astronomiska uret, de judiska kvareteren och inte minst Pragborgen lockar besökare från hela världen. Vi gör en rundtur i staden men det blir även tid på egen hand för shopping och besök på någon av stadens 8000 pubar! Gemensam middag

Dag 5 Utflykt Slottet Melnik med vinprovning
Frukost. Tjeckien producerar inte bara öl utan även vin vilket vi får lära mer om idag på vår tur till Melnik, i hjärtat av Böhmens vinodlingsdistrikt. Stadens historia går tillbaka till 800-talet. Vinodling blev stadens huvudsakliga näringskälla när Karl IV lät importera druvor från Bourgogne i längtan efter sin ungdoms franska vin. Rundvisning på slottet, vinprovning samt lunch (ingår). På kvällen har vi folkloreafton med buffémiddag, musik och uppträdande på vårt hotell.

Dag 6 Slaný – Lübbenau - Oranienburg
Frukost. Nu är det dags att lämna Tjeckien för denna gång och vi åker över gränsen till Tyskland där vi stannar i Spreewald Lübbenau. Området fascinerar med sin kultur, sin historia, sin grönska och sina vattenvägar. Området är präglat av sorberna, ett slaviskt folk med en egen kultur, språk och historia. Vidare till Oranienburg där vi bor på Hotel an det Havel i Oranienburg. Gemensam middag. (ca 385 km)

Dag 7 Hemresa
Frukost. Vi åker till Rostock för att ta färjan till Gedser, genom Danmark och färjan Helsingör-Helsingborg. Åter i Göteborg ca 19:30. (ca 790 km)

Hotell

Tjeckiska pärlor

***
Hotel Hejtmanský dvůr **** Hotellet är beläget i den kungliga staden Slaný. Hotellet ligger på det vackra historiska torget. På hotellet finns ett relaxcenter med bubbelpool och bastu.