Skip to main content

Tjeckiska pärlor

Status:
Ring för att boka

Resan för dig som vill uppleva mer av Tjeckien och även göra ett besök i Prag. Vi bor norr om Prag på ett 4-stjärnigt hotell. Härifrån tar vi oss till Pilsnerns hemstad där vi provar tjeckiskt öl. I Melnik provar vi vin på ett slott och vi får en heldag i Prags härliga stadskärna med den fantastiska Karlsbron över Moldau. På vägen hem besöker vi även kurorten Karlovy Vary med sina källor. Häng med till Tjeckien och njut av det härliga landet! 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Hennigsdorf
Avresa på morgonen mot Helsingborg via de danska öarna till Gedser. Vi åker färja till Rostock i norra Tyskland. Vi övernattar i Hennigsdorf där vi också äter en gemensam middag på vårt hotell. Ca 79 mil.

Dag 2 Hennigsdorf - Slaný
Vår resa går söderut och gränsen till Tjeckien passeras. Därefter fortsätter vi in bland Böhmens skogsklädda kullar och fram till dagens mål Slaný. Staden har många byggnader som är mer än 150 år gamla bl a det gamla stadshuset med stadens symbol, en stjärna! Vi bor fyra nätter på Hotel Hejtmansky Dvur. Gemensam middag. Ca 37 mil.

Dag 3 Utflykt Plzen
Idag gör vi en intressant tur till staden som är känd som hemstad till Pilsner Urquell. Det populära ljusa ölet har bryggts på Plzensky Prazdroj i över 170 år. Vi får utforska bryggeriets gamla källare och lära oss om traditionell öltillverkning. Vi får även provsmaka den läskande, beska drycken och äta lunch på bryggeriet. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 4 Utflykt Prag
Prag är en av Europas vackraste huvudstäder med sina dekorerade husfasader, kullerstensgator, astronomiska ur, Judiska kvarter, palats, broar, torg och inte minst Pragborgen. Vi gör en rundtur i staden och får även tid för egna aktiviteter. Gemensam middag serveras på hotellet.

Dag 5 Utflykt Slottet Melnik med vinprovning
Tjeckien producerar inte bara öl utan även vin vilket vi får lära mer om idag på vår tur till Melnik, i hjärtat av Böhmens vinodlingsdistrikt. Vinodling blev stadens huvudsakliga näringskälla när Karl IV lät importera druvor från Bourgogne i längtan efter sin ungdoms franska vin. Rundvisning på slottet, vinprovning samt lunch ingår. På kvällen har vi folkloreafton med buffémiddag, musik och uppträdande på vårt hotell.

Dag 6 Slaný – Karlsbad - Hennigsdorf
Innan vi lämnar Tjeckien stannar vi till i Karlovy Vary som är en kurort med varma bad. De mineralrika källorna är mer än två kilometer djupa och temperaturerna varierar mellan 30–72 grader, man dricker vattnet i speciella muggar. Staden producerar även den tjeckiska likören Becherovka, porslin och kristall. Vi fortsätter upp genom Tyskland och i Hennigsdorf checkar vi in på vårt hotell där vi också äter en gemensam middag. Ca 56 mil.

Dag 7 Hemresa
Vi åker till Rostock för att ta färjan till Gedser, genom Danmark och färjan Helsingör-Helsingborg. Vi beräknas vara i Göteborg där anslutningsbussar väntar ca kl 19.30. Ca 79 mil.

Karta

Hotell

Tjeckiska pärlor

Tjeckiska pärlor

Henningsdorf Wyndham Garden Henningsdorf*** Slany Hotel Hejtmanský dvůr **** Hotellet är beläget i den kungliga staden Slaný. Hotellet ligger på det vackra historiska torget. På hot...