Skip to main content

Cabaret

Pris från:
1 395:-
Dagar:1
  • Bussresa,
  • Tvårättersmiddag,
  • Parkettbiljett rad 1,2,3.
Boka resa

Willkommen, bienvenue, welcome! Den som en gång vågat sig in på nattklubben Kit Kat Club vill stanna för alltid. Här finns plats för alla. Under Konferencierens vakande öga är nattklubben i Berlin en fristad där nöjeslystna existenser lever ut sina njutningsfulla drömmar.  

Musikalen kretsar kring Sally Bowles, nattklubbens stjärna, och Clifford Bradshaw, en ung amerikan med författardrömmar som dras med i utsvävningarna. Allt känns möjligt, allt är tillåtet. Men lyckan är bräcklig. Nazismen växer sig starkare. Det fria livets undergång närmar sig.  Cabaret är fylld av flärd och sensualism, svärta och förtvivlan. 

GöteborgsOperans nya uppsättning är en hyllning till epoken som originalet utspelar sig i: Berlin under den bräckliga demokratin kring 1930. Det ömsinta kammarspelet överförs till Stora scenen för den största uppsättningen någonsin av musikalen. Med stora shownummer och medryckande musik förenas en politisk berättelse med gripande människoöden i en färgstark dygnet runt-stad där livet ständigt pågår.  

Cabaret hade urpremiär på Broadway i New York 1966 och är baserad på Christopher Isherwoods självbiografiska bok ”Farväl till Berlin” (1939). Den är en av världens mest spelade musikaler, mångfaldigt prisbelönt. Den filmatiserades 1972 med Liza Minelli som belönades med en Oscar för rollen som Sally Bowles.

Musikal i två akter av John Kander (f. 1927). Sångtexter Fred Ebb. Manus Joe Masteroff baserad på pjäsen av John van Druten och berättelser av Christopher Isherwood. Sjungs på svenska och textas på svenska och engelska. Svensk översättning Rikard Bergqvist.

Vi kommer till Golden Days ca kl. 12:30 där vi äter en tvårättersmiddag innan föreställningen som börjar kl 15:00. En kvart efter föreställningen startar hemresan.

Sök resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
10/1Se allaCabaret - GöteborgsOperan > 61 395:-BokaMer information