Skip to main content

Carmen

Status:
Ring för att boka

”Operakonst på högsta nivå” - Dagens Nyheter

”Katarina Giotas gör en strålande gestaltning av rollen” - Göteborgs-Posten

”Lyxigt i färg och form” - SR Kulturnytt

 Den självständiga Carmen är passionen personifierad: vild, orädd och förtärande. När hon kastar sin ros till Don José blir det upptakten till en relation dömd att sluta i tragedi. Den annars så plikttrogne José blir som besatt och överger allt för att följa henne. Men när Carmens eldiga känslor svalnar skyndar hon vidare mot nästa mål, nästa man. För Carmen är en kvinna som aldrig kommer att kompromissa om sitt oberoende.

Bizets förföriska fabriksarbeterska har fängslat hjärtan i nära 150 år. Sir David McVicars fullblodiga och visuellt spektakulära uppsättning skapades för Glyndebourne 2002. 

I vår nypremiär görs titelrollen åter av Katarina Giotas och den vanvettigt förälskade Don José av Joachim Bäckström. Escamillo, den självmedvetne tjurfäktaren som gör entré med toreadorarian, sjungs av Mats Persson, medan Frida Engström gör rollen som Josés ungdomskärlek, den väna Micaëla. Patrik Ringborg sätter fyr på den melodiösa och dramatiska musiken.

17/11 -19

Vi kommer till Göteborg ca 13:45 och äter en tvårättersmiddag på Golden Days innan föreställningen som börjar kl. 16:00. Platserna är på parkett, kategori A, rad 13-16. Föreställningen vara i 3 timmar och 50 minuter, inkl. 2 pauser. En kvart efter föreställningen går bussen hemåt.

Sök resa