Cavalese - Val di Fiemme

Häng med oss till Italien och Val Di Fiemme.

Resan blir bokningsklar inom kort.

Status:

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten -
Avresa på morgonen från trestadsområdet. Vi kör över Danmark till Tyskland och rullar under natten vidare söderut.
 
Dag 2 - Cavalese
På morgonen kommer vi fram till vårt hotell Excelsior**** i Cavalese. Vi är framme ca 09:00 och får checka in på våra rum 15:00. Vi "snör väl på oss" pjäxorna och ger oss ut i de härliga backarna!
 
Dag 2-7 Cavalese
Frukost och därefter mot backarna! Under veckan tar vi vår buss till olika backar och delar av skidsystemet som är enormt! (dag 2 och 8 tar vi skidbussen från hotellet) Efter väl utförda carvingsvängar, kanske något litet hopp och något stopp för fika i solen är vi åter på vårt hotell. Kanske lockar ett besök i det turkiska badet eller dopp i bubbelpoolen innan middagen. Reseledaren följer med på pistvisningar, arrangerar någon lunch och hittar på roliga saker under vår vistelse.
 
Dag 8 Cavalese -
Efter ytterligare en dag i backen avgår vår buss från vårt hotell efter middagen. Vi kör samma vägar ner som hem och rullar tryggt norrut under natten.
 
Dag 9 - Hemorten
På morgonen dag 9 har vi nått färjan mot Danmark ombord finns möjlighet för frukost. Vi rummar över danmark och stannar i Varberg för fika.  Vid ca 18:00 är vi åter i trestadsområdet.
 

 

Hotell

Romantic Hotel Excelsior

****
Hotellet ligger i en historisk byggnad vid ett av de största torgen i Cavalese. Boutiquehotellet är inrett med vacker originalkonst och erbjuder gratis tillgång till hälsocentret med bastu, turkiskt bad och bubbelpool. De mysiga rummen på Excelsior har gratis WiFi. Excelsior ligger i Val di Fiemme-bergen, ovanför Trento. Den kostnadsfria skidbussen tar dig till Alpe Cemis (backen som man åker uppför i Tour de Ski). Skidförvaring är gratis p&ar...