Skip to main content

Cavalleria Rusticana - Pagliacci - Göteborgsoperan

Pris från:
1 350:-
Dagar:1
Bussresa, biljett på parkett rad 11-13 och en tvårättersmiddag inkl. kaffe.
Boka resa

Blodig vedergällning på Sicilien. 

Cavalleria rusticana och Pagliacci flödar av passion och sydländsk hetta innan svartsjukemord sätter punkt för respektive opera. Här finns ingen plats för intellektuellt drama, bara rena känslor och musikalisk urkraft. De båda kortoperorna startade verismen, en operastil där vanliga människors svagheter och begär granskas med lupp och berättas så verklighetstroget som möjligt. 

Enaktarna var inte tänkta att ges tillsammans, men sedan sekelskiftet 1900 har de varit ständiga parhästar. Så även i denna succéproduktion signerad regissören Damiano Michieletto. Hans starka iscensättning, som vann Olivier Award för Bästa operauppsättning vid premiären i London 2015, skildrar hur samma lilla by drabbas av två katastrofala tragedier. Först en hämnd med dödlig utgång, sedan ett rasande hustrumord. Båda till ömsint glödande musik. 

På dirigentpulten blir det ett kärt återseende av italienske maestron Pier Giorgo Morandi, en absolut expert på denna typ av musikdramatik. I Canios roll, med den berömda arian Skratta Pajazzo, gör Tomas Lind en av de mest krävande italienska tenorrollerna. Som hans unga hustru Nedda syns Ida Falk Winland/ Carolina Sandgren, medan det forna kärleksparet Santuzza och Turiddu, gestaltade av Joachim Bäckström och Annalena Persson/ Katarina Karnéus, vräker ut sina frustrationer och sin åtrå. 

”En gripande helkväll” — Financial Times 

Cavalleria rusticanaOpera i en akt av Pietro Mascagni (1863–1945). Libretto Giovanni Targioni-Tozzetti och Guido Menasci efter Giovanni Vergas novell. Pagliacci - Opera i en akt av Ruggiero Leoncavallo (1857–1919). Libretto av tonsättaren. Sjungs på italienska med svensk översättning på textmaskin. 

31/3 -19 

Vi kommer till Göteborg ca 13:30 och äter en tvårättersmiddag inkl kaffe på S/S Marieholm innan föreställningen som börjar kl. 16:00. Platserna är på parkett, rad 11-14. En kvart efter föreställningen går bussen hemåt.

Sök resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
31/3Se allaCavalleria Rusticana - Pagliacci - Göteborgsoperan> 61 350:-BokaMer information