Skip to main content

Chess på svenska - Säffleoperan

Status:
Ring för att boka

På scen i Säffle - en musikal om kärlek, med drama, svek och spel! 

Musikalen är skriven av supertrion – Benny Andersson, Tim Rice och Björn Ulvaeus och sätts nu äntligen upp av SäffleOperan på Medborgarhusets teaterscen. Missa inte att boka din biljett. Premiären i oktober var slutsåld tidigt på våren 2019!

Handlingen utspelar sig under ett tv-sänt schackmästerskap mellan de båda schackspelarna Freddie och Anatolij. På ena sidan står Freddie, en provokativ superstjärna som frivilligt väljer att frossa i offentlighetens ljus. På andra sidan står Anatolij, en bricka i spelet om herraväldet i en värld där övervakning är ett hotfullt verktyg i kampen om makten. Hans Svetlana är kvinnan som tar hand om allt men som förlorar sin make när Anatolij förälskar sig i Freddies flickvän Florence. Under några turbulenta dagar vänds deras liv upp och ner och när mästerskapet är över är ingen av personerna densamma.

Vi kommer till SäffleOperan kl 13:30 och äter en teaterbuffé. Föreställningen börjar 15:00 och pågår ca 3 timmar inkl. paus där det ingår kaffe och kaka. Vi startar vår hemresa 15 minuter efter föreställningens slut.

Sök resa