Skip to main content

Figaros Bröllop - Göteborgsoperan

Status:
Ring för att boka

Kärlek, intriger och total förvirring. Nypremiär för Stephen Langridges hyllade uppsättning av Mozarts briljanta, mänskliga och evigt unga opera. 

Nypremiär för Mozarts briljant invecklade och mycket mänskliga komedi i regi av Stephen Langridge, konstnärlig ledare Opera/drama. Här ryms klasskonflikter och revolutionära tankar men också passion, glädje och förlåtelse. Allt i samklang med Mozarts evigt unga musik. 

Figaros bröllop är en komisk opera fylld av lust, begär, maktkamp och osannolikt komplicerade relationer. Navet i handlingen är grevens vilja att få tjänsteflickan Susanna i säng. Men Susanna ska gifta sig med Figaro, grevens betjänt. Susanna och grevinnan får hjälp av den trånsjuke ynglingen Cherubin i hämndarrangemanget. 

Uppsättningen, som hade premiär hösten 2014, möttes av fina recensioner och stormande applåder. Denna gång hör vi nya röster i alla huvudroller. Den snillrika Susanna sjungs av Mia Karlsson, medan Ida Falk Winland, som 2014 sjöng Susanna, debuterar som den bedragna grevinnan. 

Greven som utnyttjar sin makt – men förlöjligas och förlorar – sjungs av GöteborgsOperans baryton Mattias Ermedahl. Henning von Schulman gästar som Figaro, en roll han tidigare gjort på bland annat Det Kongelige Teater i Köpenhamn. 

Opera buffa i fyra akter av Wolfgang Amadeus Mozart (1756–1791). Libretto Lorenzo da Ponte efter Pierre Augustin Caron de Beaumarchais pjäs. Sjungs på italienska med svensk översättning på textmaskin. ”En gnistrande hyllning till humanism, empati kärlek.” — Svenska Dagbladet 

19/5 -19 

Vi kommer till Göteborg ca 13:30 och äter en tvårättersmiddag inkl kaffe på S/S Marieholm innan föreställningen som börjar kl. 16:00. Platserna är på parkett, rad 11-14. En kvart efter föreställningen går bussen hemåt.

Sök resa