Skip to main content

Floriaden tillsammans med Trädgårdsamatörerna

Denna resa är perfekt för dig med ett stort intresse för blommor och trädgård! Tillsammans med Trädgårdsamatörerna Bohuslän Dalslands kretsen anordnar vi en resa ner till Holland för att besöka världens största trädgårdsutställning- Floriaden. Hollands blommor fascinerar med sin färgprakt. Utställningen återkommer bara vart tionde år, och 2022 är det dags igen! Följ med oss och njut av Holland och kanske framförallt av Floriaden med sina magnifika utställningar! Det blir en resa med extra fokus på de vackra trädgårdna och flera spännande besök! 

 • Fler bilder
Våra resenärers betyg för resan
4,5 av 5
: 4 av 5 stjärnor
Baserat på 14 kundenkäter

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Kiel

  Vi avreser från Stenas Tysklandsterminal 18:45 med färjan till Kiel. Del i tvåbäddshytt med våningssäng. Andra hytter finns som tillval om man vill ha golvstående sängar eller utsideshytt. Middagsbuffe som tillval.

  Hemorten - Kiel
 • Dag 2: Hachmanns Baumschule - Clematis Westphal - Putten

  Efter frukost sätter vi oss på bussen och åker till Hachmanns Baumschule (hachmann.de). Därefter vidare till Clematis Westphal för att titta på vackra clematis och kanske göra några inköp. (clematis-westphal.de) Vi reser sedan vidare till Fletcher Hotel Restaurant Mooi Weluve i Putten för middag och övernattning.

  Hachmanns Baumschule - Clematis Westphal - Putten
 • Dag 3: Floriaden

  Dags för resans höjdpunkt! Hela dagen tillbringas på Floriaden. I kvällningen åker vi tillbaka till vårt hotell för middag och en god natts sömn.

  Floriaden
 • Dag 4: Ede - Mien Ruys - Ada Hofmans vattenträdgårdar - Bremen

  Vi lämnar hotellet och besöker under dagen först plantskolan de Hessenhof i Ede med sitt jättestora utbud (hessenhof.nl). Därefter åker vi vidare till Mien Ruys trädgårdar, där vi också skall äta lunch. Mien Ruys var en av 1900- talets mest betydande trädgårdspersonligheter. Hon skapade här 30 idéträdgårdar, som visar trädgårdens utveckling från 1924 till nu (tuinenmienruys.nl). Sista besöksmål denna dag blir Ada Hofmans vattenträdgårdar. Här spelar vattnet huvudrollen. Trädgården är anlagd runt tre naturliga dammar och ett stort antal smådammar. (devijvertuinenvanadahofman.nl/). På kvällen kommer vi fram till Inter City hotel i Bremen, där vi äter middag och övernattar.

  Ede - Mien Ruys - Ada Hofmans vattenträdgårdar - Bremen
 • Dag 5: Hamburg - Ellerhoop Thiensen arboretum - Kiel

  Dagen första besök blir i den stora parken Planten un Blomen i Hamburg. (plantenunblomen.hamburg.de) Här finns många olika trädgårdar, t.ex rosenträdgård, medelhavsträdgård och en japansk trädgård för att nämna några. Vårt sista besök blir på Ellerhoop Thiensen arboretum. Här finns en mängd olika planteringar och förstås träd. Även en liten plantskola finns, om det finns någon plats kvar i bussen (arboretum-ellerhoop.de). Härifrån åker vi till Kiel och vår färja, som avgår kl. 17:45. Del i tvåbäddshytt med våningssäng. Middagsbuffé som tillval.

  Hamburg - Ellerhoop Thiensen arboretum - Kiel
 • Dag 6: Hemåt igen

  Frukost och buss till hemorterna

  Hemåt igen

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.

 • Resa i Corona tid - Covidbevis

  Idagsläget krävs att man har ett sk Covidbevis med sig för att kunna resa och gå in på restauranger utomlands. Beviset får man efter genomgången Covid-sjukdom eller efter att ha tagit två vaccinsprutor. Den andra dosen får dock inte ligga längre än 270 dagar tillbaka i tiden. Har man covidbevis med sig så är det inga problem att resa igen. Tänk på att Covidsbeviset skall vara möjligt att visas fortlöpande under resan och även när man inte har mottagning på sin telefon. Ett bra tips är att ha beviset utskrivet eller sparat i telefonen så du kan visa det även utan mottagning.

  EU:s digitala Covidbevis (tidigare Gröna bevis eller Corona Pass) är en kostnadsfri e-tjänst där du kan få ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. Covidbevis är under en övergångsperiod ett måste för resor inom Europa. Covidbevis behövs ej för resor inom Svergie eller med Stena Line till Fredrikshamn. 

  Här är de olika stegen innan du kan ha ditt digitala bevis i din mobil, dator eller surfplatta.

  Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.

  1. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se .
  2. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.
  3. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

  Det tar ett antal dagar (högst sju dagar) efter vaccinering innan du kan hämta ut ditt vaccinationsbevis. Det beror på att den som utfört vaccineringen ska hinna lägga in uppgifterna i Nationella vaccinationsregistret.

  Beviset kan behöva visas vid flertal tillfällen under din resa. Ett tips är att ha det utskrivet eller sparat i telefonen så att dsu kan få fram det utan uppkoppling.

  Många länder kräver idag munskydd om man vistas inomhus i offentliga miljöer. Ta med munskydd på resan också.