Skip to main content

Flygresa New York med hotell

Status:
Fullt

Start spreadin’ the news, I’m leaving today
I want to be a part of it: New York, New York

Hyllningarna är många till denna härliga, väldiga, underbara, enorma, lilla storstad. New York fängslar och fascinerar besökaren. Staden växlar ansikte hela tiden. Allt från småstadsromantiken i Greenwich Village till storstadspulsen vid Times Square. Från det lugna parklivet en solig morgon i Central Park till det hektiska shoppinglivet på 5:e Avenyn. Vårt hotell ligger mitt i smeten. Runt hörnet finns de stora sevärdheterna, häng med oss och någon av våra hängivna reseledare till vårt New York.

Sök resa

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - New York
Vi träffas på Landvetter och flyger mot New York. Vi byter plan i Europa innan vi tar oss över Atlanten. Ombord serveras vi mat. Efter inreseformaliteter tar vi vår transferbuss in till vårt centralt belägna hotell. Hotellet ligger vid Central Park och runt hörnet från Times Square och 5:e avenyn.

Dag 2  New York
Vi börjar vår vistelse med en rejäl stadsrundtur. Vi lär känna New York under ca 5 timmar ihop med vår svensktalande lokalguide. Vi kommer bl a att se Central Park, Chinatown, shoppinggatan 5:e Avenyn, Times Square, och finanskvarteren på södra Manhattan. Sedan står vi väl rustade att njuta av denna häftiga stad! Shoppa, flanera runt, gå på museum eller följ med vår kunniga reseledare på någon utflykt. Efter stadsrundturen kan du följa med reseledaren på en tur till en av New Yorks bästa BBQ restauranger. Därefter fortsätter vi till den berömda parken The Highline och det häftiga köpcentrat Chelsea Market. Kostnader: Tunnelbana

Dag 3  New York
Idag gör reseledaren en tur till ”The Rock” , taket på Rockefeller Center som har New Yorks bästa utsikt. Därefter fortsätter vi till  9/11 Memorial Center där vi ser minnesplatsen efter katastrofen 2001. Vi fortsätter turen helt ner på den sydligaste spetsen av Manhattan. Härifrån tar vi Staten Islandfärjan och får en fantastisk vy över Frihetsgudinnan.  Sedan går vi från stadshuset och över ”Brooklyn Bridge”. Vi får lite tid att titta på butikerna  längs gågatan och vi hinner också äta cheesecake på Juniors innan vi tar tunnelbanan hem till vårt hotell igen. Kostnader: The Rock vuxen ca 27 dollar, tunnelbana och mat.

Dag 4 Harlem & Soulfood
Vi åker tidigt till Harlem. Här skall vi besöka en Baptistgudstjänst (endast på söndagar) och uppleva Gospel. Vi provar också på på Soulfood innan vi tar en lugn eftermiddag. Kostnader: Donation ca 10 dollar + tunnelbana och lunch.

Dag 5 Hissnade resa och lyxshopping!
Vi tar tunnelbanan direkt till Roosevelt Island. Ön som ligger i East River är en lugn bostadsö. Härifrån går det en linbana tillbaka till Manhattan som vi tar. Från den får man en häftig vy över staden! Vi promenerar de få stegen till det fina varuhuset Bloomingdales. Vill du kan du fortsätta med mot järnvägstationen Grand Central Terminal som är värd ett besök. Inga kostnader förutom lunch och tunnelbana.

Dag 6 Sista dagen i New York
Idag kan vi titta en sista gång på denna härliga stad. Under eftermiddagen kommer vår transferbuss och hämtar oss för färd till flygplatsen. Vi flyger under natten mot Europa. Målitider serveras ombord på planet över Atlanten.

Dag 7 Ankomst Europa
På morgonen har vi återigen landat i Europa. Efter byte av plan mot Göteborg dröjer det inte länge förrän vi återigen trampar svensk mark.

Allt detta ingår

  • Flygresa Göteborg –New York ToR
  • Transfer mellan flygplats och hotell ToR
  • 5 nätter på centralt hotell inkl frukost
  • Stadsrundtur
  • Reseledare under hela resan.

Information inför resan

Information inför resan

Reseledare
Vår reseledare möter upp på flygplatsen och är med på hela resan.

Biljetter
Information om flygbiljett och mötesplats skickas ut ca 2 veckor innan avresa

OBS! Namn
Kontrollera ditt namn på bekräftelsen mot ditt pass. Det är viktigt att stavningen och alla namn stämmer överens mellan pass och flygbiljetterna.

Flyg
På Atlant-flyget serveras måltider.

Bagage
Du får normalt maximalt ha med dig en resväska med maxvikt 20 kg. Handbagage får normalt väga max 5 kg och storleken på väskan får max vara 55x40x20cm.

Pengar
I USA används dollar som Du växlar till dig hemma. Ta inte med svensk valuta då det kan vara svårare att växla på plats och det blir ofta till sämre växelkurs.

Betal- och Kreditkort
Kreditkort är nästan ett måste vid resa till Amerika. VISA, Mastercard och American Express accepteras i stort sett överallt. Kreditkort ersätter dock aldrig behovet av resecheckar och kontanter. Det kan ibland vara svårigheter att få ut kontanter på korten och det finns flera affärer, hotell etc som inte tar betal- eller kreditkort.

Obs! Det är stor skillnad på betalkort och kreditkort. Vid resa till Amerika är det kreditkort som är bästa alternativet. På de flesta hotell måste man lämna ett avdrag av betal/kreditkortet vid incheckning för att täcka eventuella extrautgifter (telefon, måltider etc).

Sjukvård
Det finns ett stort utbud av läkare och tandläkare i USA. Standarden på sjukhusen varierar. Generellt
sett är kostnaderna för läkar- och tandvård mycket höga. Besökare bör ha reseförsäkring/hemförsäkring som täcker sjukvårdskostnader i USA. Utan försäkring krävs som regel betalning före behandling.

Försäkringar
Kontrollera om Era hemförsäkringar och kreditkortsbolag innefattar någon form av reseskydd och vad den innehåller, det brukar inte vara en hel komplett försäkring. Kontrollera detta noga före avresa. Vi kan genom Gouda erbjuda en tilläggsförsäkring till Er hemförsäkring.

Pass - in- och utresebestämmelser
För svenska medborgare gäller det s.k. Visa Waiver-programmet vid inresa till USA. Det innebär att visum inte behövs för vanliga turist- eller affärsresor på kortare tid än tre månader.

Det är obligatoriskt för alla som reser från Sverige att ansöka elektroniskt om godkännande innan de påbörjar sin resa till USA. Ansökan om resetillstånd görs på internet via systemet ESTA i god tid före avresan dock senast 72 timmar före avresa. Gå till https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1 och fyll i formuläret.

Sedan 2004 krävs att alla resande till USA har ett maskinläsbart pass (EU-pass). För inresa med ett icke-maskinläsbart pass krävs visum.

Tider
Avresetid och beräknad hemkomsttid framgår av Ditt resebevis. 

El
Man använder 110V och adapter måste användas.

Dricks
I Amerika är dricks mycket vanligt. Man bör lämna ca 15 % i dricks på restauranger. På finare restauranger lite mer. Dricksen brukar inte vara inlagd i notans belopp. Dock skall tax, tillägget för skatt, inte förväxlas med dricks. Dricks för taxi bör också vara 15%. Man brukar även lämna lite dricks till busschaufförer, städerskor och bärarna på hotellet. Ca 1-3 $ väska och ca 1 $ per natt.

Resa med barn till USA
Om du reser med barn till USA, till exempel ditt barnbarn, med en annan person som är under 18 år, om du reser ensam med ditt barn utan den andre föräldern eller om du och ditt barn inte har samma efternamn, ska du vid avresa kunna visa upp en skriftlig tillåtelse från båda föräldrarna på engelska med följande formulering:

"I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter etc. He/She/They has/have my permission to do so."

Detta ska undertecknas av båda föräldrarna. Dessutom ska du ta med barnets personbevis på engelska (kan beställas hos Skatteverket).

För säkerhets skull är det en god idé att kontakta den amerikanska ambassaden i Stockholm för att säkra dig att det inte har tillkommit några ändringar
http://sweden.usembassy.gov/

 

Vad tycker tidigare resenärer

New York 24/3-15
En mer fantastisk guide än Heikki kan man inte få. Otroligt kunnig,
kompetent och socialt begåvad utöver det vanliga. Tack vare han och hans
beundransvärda kunskap och omsorg om oss alla så blev resan helt
makalöst bra.

Till Erik m.fl i ägarledet: Var rädd om och ta hand om en sådan
fantastisk kille. Sådana rariteter är det ont om.

......................................................................................

Längtar redan tillbaka. Alex gav många tips som jag inte hann med den här gången...
En mycket bra reseledare. Så nöjda med Alex som var så bra, han berättade på ett sätt som kändes intressant och avspänt, han var verkligen toppen. Framför ett stort tack till honom för veckan och för att han fått oss sugna på att snart åka till New York igen. Hälsa från kaptjuna martini : .

Hej, vill bara säga att resan till New York (16-22-Juli) var mycket lyckad tack vare en fin grupp människor men framförallt våran guide Heikki. Ingen veckovila utan full fart från tidigt till sena kvällen. Våran bästa och enda (smålänskt tillägg) guide som delade med sig av sina NY-kunskaper. Hälsningar Per-Olof Svensson.

Otroligt vad tiden rann iväg efter att vi kommit hem från vår underbara New York resa. Det största tacket går till Heikki, ditt engagemang, din härliga personlighet, din fantastiska hjälpsamhet för att få oss alla att uppleva New York från sin bästa sida. Alla som frågat hur vi hade det på semestern har fått detta svar - New Yrok var verkligen den BÄSTA upplevelse resa vi har gjort. Då har man självklart pratat om Heikki, hela gänget och ReseMakarna - Vilket koncept. Vilket äventyr man fick vara med om. Tittade på korten häromdagen (igen) och bara log av minnena. Tack! Lotta & Hasse

..........................................................

Vi är fyra glada New Yorkresenärer. Vi åkte den 7 maj med ett gäng från Landvetter och med Heikki som en fantastisk reseledare. Vi är såååå  nöjda.
Han är en otrolig person som brydde sig om alla och “såg” alla i sällskapet på ett naturligt och härligt sätt. Påläst – vi fick mycket information om allt möjligt. Dessutom begåvad med massor av humor.
Vi återkommer gärna som resenärer med så härliga och duktiga reseledare.
Vänliga hälsningar Ewa och Lars-Åke, Greger och Margareta

Vill tacka för den fina resan till New York! Alla utflykterna och den fantastiske reseledaren Heikki. Hotellet låg kanon med ett stenkast till alla affärer vi ville besöka. Agneta & Tobbe

......................................................................................

Hej!

Just hemkommen från New York!

Önskar påpeka att guiden/reseledaren Heikki är enastående i sitt slag. Effektiv, empatisk och med möjlighet att kort o koncist förmedla information. Strålande!

Hälsn Elisabeth

.......................................................................

Tackar! Vi fick en fantastisk vintervecka i New York! Bra läge på hotellet, intressant rundtur och bra guide som hette Alex!

Karta

Hotell

The Gallivant Times Square

The Gallivant Times Square

The Gallivant Times Square ligger vid Times Square i New York. På hotellet finns det två restauranger, bar och gratis WiFi. Alla rum har platt-TV med kabelkanaler samt dockningsstation för iPod. I de...