Skip to main content

Flygresa New York med hotell

Smaka på the Big Apple i en varierande blandning av sevärdheter, restauranger, shopping, promenader och musikaler med oss under en fantastisk New York vecka. Redan på 1800-talet blev New York en av världens största städer och var Amerikas Mekka inom finanser, underhållning och kultur. I New York har varje årstid ett eget ansikte, staden byter ansikte gång på gång beroende på när man besöker denna mångkulturella stad. Manhattan är den centrala delen av New York här finns flest sevärdheter, 25 000 restauranger(!), kaféer, affärer och de typiska gula taxibilarna trängs som mest på Manhattan! I want to be a part of it - New York, New York!!!

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - New York

  Vi träffas på Landvetter och flyger direkt till New York med SAS. Ombord serveras vi mat. Efter inreseformaliteter tar vi vår transferbuss in till vårt centralt belägna hotell.

 • Dag 2: Stadsrundtur på Manhattan

  Vi börjar vår vistelse med en rejäl stadsrundtur. Vi lär känna New York ihop med vår svensktalande lokalguide. Vi kommer bl a att se Central Park, Chinatown, shoppinggatan 5:e Avenyn, Times Square, och finanskvarteren på södra Manhattan. Sedan står vi väl rustade att njuta av denna häftiga stad! Shoppa, flanera runt, gå på museum eller följ med vår kunniga reseledare på någon utflykt.

 • Dag 3: New York - The Rock

  Idag gör reseledaren en tur till ”The Rock” , taket på Rockefeller Center som har New Yorks bästa utsikt. Därefter fortsätter vi till  9/11 Memorial Center där vi ser minnesplatsen efter katastrofen 2001. Vi fortsätter turen helt ner på den sydligaste spetsen av Manhattan. Härifrån tar vi Staten Island-färjan och får en fantastisk vy över Frihetsgudinnan.  Sedan går vi från stadshuset och över ”Brooklyn Bridge”. Vi får lite tid att titta på butikerna  längs gågatan och vi hinner också äta cheesecake på Juniors innan vi tar tunnelbanan hem till vårt hotell igen. Kostnader: The Rock vuxen ca 40 dollar, tunnelbana och mat.

 • Dag 4: Hissnande resa och lyxshopping

  Vi tar tunnelbanan direkt till Roosevelt Island. Ön som ligger i East River är en lugn bostadsö. Härifrån går det en linbana tillbaka till Manhattan som vi tar. Från den får man en häftig vy över staden! Vi promenerar de få stegen till det fina varuhuset Bloomingdales. Vill du kan du fortsätta med mot järnvägstationen Grand Central Terminal som är värd ett besök. Inga kostnader förutom tunnelbana.

 • Dag 5: Harlem och Soulfood

  Vi åker tidigt till Harlem. Här skall vi besöka en Baptistgudstjänst och uppleva Gospel. Vi provar också på på Soulfood innan vi tar en lugn eftermiddag. Kostnader: Donation ca 10 dollar + tunnelbana och lunch.

 • Dag 6: New York

  Passa på att uppleva New York, vår reseledare har säkert tips för dig som vill se något på egen hand eller så hänger du med vår reseledare på äventyr i staden!

 • Dag 7: Sista dagen i New York

  Idag kan vi titta en sista gång på denna härliga stad efter att vi checkat ut och lagt våra väskor i bagagerummet. Under kvällen kommer vår transferbuss och hämtar oss för färd till flygplatsen. Vi flyger under natten mot Sverige. Målitider serveras ombord på planet över Atlanten.

 • Dag 8: Vi är åter i Göteborg

  Vid lunchtid landar vi åter i Göteborg och vi skiljs åt efter en rolig resa "over there".

Karta

Boende

Chelsea Savoy Hotel
Chelsea Savoy Hotel ligger i området Chelsea på Manhattan. På bekvämt gångavstånd når man tex , Greenwich Village, Madison Square Garden, Macy's och High Line Park. I närheten ligger även Empire State...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man förbeställa på gränshandeln?

  När du åker till Rostock, Lübeck och till våra julmarknader (som går via Puttgarden eller Rostock) så kan du förbeställa hos våra gränshandlare. Då ligger dina varor klara när du kommer dit. Varorna skall vara klara för avhämtning enligt dagsprogrammet. Välj rätt gränshandel, vilken vi stannar på framgår av dagsprogrammet.

  När du reser till Kiel kan du inte förbeställa varor i dagsläget.

 • Kan jag köpa mera shoppingvikt?

  Nej, vi tillåter endast det som ingår i resans pris oavsett hur många som är med på resan. Inte heller särskilda händelser som bröllop eller jämna födelsedagar gör att man kan handla mera vikt än det som ingår i resans pris. Hur mycket du får handla framgår av vad som ingår i resans pris.

  Shoppingvikten är satt för att inte äventyra bussens lastförmåga och säkerheten. Om det är färre passagerare så anpassar vi bussen och utrusningen efter det antalet som är bokat.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat. 

 • Kan man boka plats på flyget?

  Du kan inte boka plats i planet utan placeras ihop med gruppen.