Skip to main content

Kubas höjdpunkter & bad på Varadero

Status:
Ring för att boka

Kuba förtrollar besökarna med vackra pastellfärger, turkost vatten och gamla amerikanska bilar från 50-talet. Tiden har i princip stått still sedan Castro tog makten vilket följdes av USA´s ekonomiska blockad. Nu börjar förhållandet mellan de båda grannländerna tina upp och Kuba blir ett av de hetaste resmålen i världen. På vår rundresa upplever vi Kubas stora höjdpunkter som bl.a. Havanna, Pinar del Rio, cigarrer, Ernest Hemingways sommarbostad och självklart charmiga Trinidad. Resan avslutar vi med bad på en av världens finaste stränder - Varadero.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Landvetter - Havanna

Avresa från Göteborg och ankomst till Havanna, transfer till vårt hotell.

Dag 2 – Havanna

Frukost och sightseeing i Gamla Havanna som är upptaget på UNESCO’s världsarvslista. Här finns många vackra torg och byggnader. Vi besöker ett rom-museum och äter gemensam lunch innan vi är tillbaka på hotellet. På kvällen åker vi till en restaurang i Gamla Havanna där vi får middag och passar också på att provsmaka både cigarr och rom.

Dag 3 Pinar del Rio & Viñales

Idag gör vi en dagsutflykt till Pinar del Rio, ett område i västra Kuba som är känt för sina tobaksplantager. Här tillverkas landets bästa cigarrer. Vi besöker ett cigarrhus där vi får se hur tillverkningen går till. Vi åker vidare genom otroligt vackra Viñalesdalen där vi bland annat äter lunch. Vi besöker bergsmålningarna Prehistory Mural innan vi vänder åter till vårt hotell i Havanna för en ledig eftermiddag/kväll.

Dag 4 Ernest Hemingway

Utflykt till området strax utanför Havanna där Ernest Hemingway bodde och verkade. Här finns hans sommarställe Finca La Vigia, som nu är omgjort till ett museum och den lilla fiskebyn Cojimar där han hade sin båt.  I Cojimar äter vi också lunch på berömda La Terraza som ligger vackert vid Cojimarbukten. Det var här han fick inspiration till Den gamle och havet.

Dag 5 Cienfuegos & Trinidad

Vi lämnar Havanna för att resa söderut till centrala delen av Kuba. Panoramatur och lunch på yachtklubben i staden Cienfuegos. Staden är känd för sina välbevarade kolonialbyggnader och är centrum för öns sockerproduktion. Vi checkar därefter in på vårt hotell som ligger strax utanför Trinidad, vid den härliga stranden. Här har vi all inclusive, dvs mat och dryck ingår under hela vistelsen på hotellet.

Dag 6 Trinidad – Utflykt till Topes de Collantes

Heldagstur till bergsområdet Topes de Collantes och fantastiskt gröna Guayanara Park. Vi äter en typisk lunch på den klassiska restaurangen Casa de la Gallega. Tillbaka till hotellet.

Dag 7 Trinidad – rundtur & fri dag i Karibiens vackraste stad

Idag måste vi njuta mer av underbara Trinidad, en av Karibiens mest välbevarade städer. Sockerboomen under 1700-talet gjorde Trinidad till en rik stad och alla vackra pastellfärgade hus och palats minner om denna tid av rikedom. Men vi börjar dagen med en kort rundtur som bland annat inkluderar det romantiska museet och La Canchanchara Bar där vi självklart provar specialiteten Canchanchara, den lokala drink stället är uppkallat efter. Självklart hinner man med bad i det turkosa havet vid vårt hotell, och vi njuter av vår all inclusive.

Dag 8 Santa Clara & Varadero

Vi lämnar Trinidad för Varadero strax öster om Havanna och gör på vägen ett besök i Santa Clara. Staden har starka band till revolutionen och här finns bland annat Che Guevaras mausoleum. Här äter vi också lunch innan vi fortsätter mot Varadero. Vi checkar in på vårt hotell på halvön Varadero. Hotellet har all inclusive, dvs all mat och dryck (endast inhemsk) ingår på hotellet. På hotellet finns ett läckert poolområde och alldeles utanför det finner man Varaderostranden som anses som en av världens bästa stränder. Detta är ett ställe för riktig avkoppling!

Dag 9 - 11 Varadero

Ledig dag i solen och på stranden i Varadero.

Dag 12 Flyg från Havanna

Transfer till Havanna och flyg via Europa till Göteborg.

Dag 13 – Till Landvetter

Ankomst Landvetter.

Vad tycker våra resenärer

2018-03-16
Vill tacka för resan till Kuba. Resan var fantastisk och den blev ännu bättre tack vare vår eminente reseledare Anders och lokalguiden Abel. Anders var verkligen mån om att vi resenärer skulle ha det så bra som möjligt och var alltid positiv och glad. Abel berättade mycket minnesvärt om livet på Kuba.

2016-03-09
Vill tacka för en superfin resa till Kuba, så nöjda med upplägget, lokalguiden och med reseledaren Anki. Allt var suveränt bra!

2016-02-03
Kunde inte vara bättre. Ankie var en stjärna!

Kuba 2015
För en vecka sedan kom vi hem från Cuba. Tack Anki för att du gjorde vår resa till en fin upplevelse. Får tacka även våra 2 Cubanska "killar". Milena och Kjell

Allt detta ingår i resans pris

  • Flygresa tur och retur Göteborg - Havanna inkl flygskatter
  • 11 övernattningar på hotell med del i dubbelrum på hotell inkl frukost
  • Transfers, utflykter, inträden och måltider enligt program
  • all inclusive på Hotel Ancon (el liknande) och Hotel Muthu Varadero (dag 5-11) Innebär att att man får mat, öl,läsk och vissa drinkar gratis. Dryckerna är oftast inhemska.
  • Lokala skatter
  • Reseledarservice från Landvetter

I priset ingår ej kostnad för visum-ansökan (450 sek) . Vi hjälper till med din visumansökan.

 

Kuba - inte som hemma

Kuba har blivit otroligt populärt som resmål men har helt andra förutsättningar än vad många andra länder har.                    

Kuba är ett land som ligger under handelsembargo sedan väldigt lång tid tillbaka. Nu har emellertid turismen skjutit ordentlig fart och hotell och restauranger fylls på. Kuba har fortfarande svårt eller rent av omöjligt att handla med omvärlden. På grund av detta har man små möjligheter att svara upp till vad vi kallar västerländsk standard. Till exempel är kryddor, bomull, läskedrycker, öl osv svårt för Kuba att handla med. Kuba är också i princip bankrutt vilket inte förenklar handelssituationen.

Situationen gör att vi svenskar under resor till Kuba kan uppleva att det saknas saker som vi i vår värld kan tycka är självklara. Ibland har man bara en handduk per rum att hänga in, de är helt enkelt slut. Nya finns inte att köpa p g a embargot. Ibland tar varmvattnet slut, beredaren som gör varmvattnet räcker inte till och man behövde kanske haft en till. Vi har nog svårt att tänka oss in i deras situation. För oss är allt enkelt, saknar vi något så köper vi nytt. På Kuba kan man inte göra så. Landet styrs av regeringen som fördelar allt. Vi måste till exempel boka våra hotellrum av turistdepartementet, som sedan fördelar ut dem på de researrangörer världen över som kör resor till Kuba. Det går alltså inte till som på t ex Kanarieöarna eller i Örebro, där vi tar kontakt med ett hotell och vi kommer överens. Här är det i princip regeringen som styr vem som bor var. Vilken arrangör bor på det hotellet, vilken arrangör bor på det andra hotellet. Staten gör som de vill med hotellen eftersom det är de som styr hotellen och optimerar fritt. Det är vanligt att man har ett hotell bekräftat och när man sen kommer fram blir man ändå omplacerad.

Kuba är ett vackert land med härliga människor,  fantastisk arkitektur och har dessutom ett tropiskt klimat.  Följ med till Kuba, ett av de sista resmålen i världen som inte är som hemma, det kommer du inte ångra!

Karta

Hotell

Kuba

Kuba

Havanna Hotel Presidente *** Beläget i Miramar området. På hotellet finns restaurang och pool. Hårtork. Trinidad Hotel Playa Ancon*** Beläget vid stranden Playa Ancon utanför Trinidad. På hotellet fin...