Skip to main content

Thailands gömda skatter

Status:
Fullt

Följ med och kombinera sol och bad på Thailands fantastiska stränder med makalösa kultur- och naturupplevelser! Vi börjar i den pulserande storstaden Bangkok där vi upptäcker folkmyllret och bekantar oss med stadens sevärdheter. Färden går sedan vidare via kungastaden Auytthaya till Floden Kwai där vi hör den spännande historian om den berömda bron. Vi färdas i gränstrakter i Gyllene Triangeln och ser den bedårande naturen i Chiang Mai som tar andan ur oss. Efter en fin rundresa avrundar vi vår thailändska odyssé med fem dagars avkoppling vid den fina stranden i Cha Am. Vi kommer hem brunbrända och uppfyllda av härliga Thailand!

Sök resa

Dagsprogram rundresa Thailand

Dag 1 och Dag 2 Till Bangkok

Vi träffas på Landvetter och flyger via Frankfurt med Lufthansa till Bangkok. Vid ankomsten möter vår Thailändska buss upp för transfer till vårt Furama Silom Hotel (www.furama.com/silom) i centrala Bangkok, här bor vi under 3 nätter i Superior rum. Under kvällen äter vi middag med uppvisning på Silom Village.

Dag 3 Bangkok
Dagen bjuder på Wat Phra Kaew, det vackraste och viktigaste buddisttemplet i Thailand. Vi fortsätter  till det tidigare kungaresidenset Grand Palace. Tempelprakten är imponerande och landets mest värdefulla buddha sitter i ett av templen. Intill Grand Palace ligger templet Wat Po, hem för den 47 meter "vilande" buddhan i bladguld. Lunch (ingår) på lokal restaurang innan vi sätter oss till rätta i en karaktäristisk ”Long-tail-boat” på Chao Phraya-floden och vidare in i kanalerna. Vi besöker dessutom Wat Arun, Gryningens tempel, vars fasad är klädd med porslin och syns på långt håll. Middag på egen hand.

Dag 4 Bangkok
Idag är det tid för egna upptåg. Upptäck Chinatown, utsikten från Baiyoke tower, de jättelika varuhuskomplexen vid Siam Square, Jim Thompsons hus med thaisilkets historia, nattmarknaden och det enorma utbudet av restauranger från jordens alla hörn. På kvällen avnjuter vi en god middag medan vi glider fram på floden Chao Praya i skymningen.

Dag 5 Bangkok – floden Kwai - Ayutthaya
Tidig avresa till den flytande marknaden i Damnoen Saduak, ett av Thailands “måsten”. Vidare till orten Kanchanaburi, berömd för sin legendariska bro över floden Kwai som vi också besöker. Under vår tågresa kan vi höra historiens vingslag och njuta av fantastisk natur. Lunchen intas på en lokal restaurang och vi avslutar med ett besök på krigsmuséet. Färden går sedan vidare till Ayutthaya, en av Indokinas mest framgångsrika städer och idag en av Thailands största historiska attraktioner. Vi bor på Classic Kameo Hotel (www.kameocollection.com) Middag på egen hand.

Dag 6 Ayutthaya – Phitsanuloke
Besök i den historiska delen av Ayutthaya som är upptagen på UNESCOS världsarvslista. Staden var huvudstad redan 1350, där vi besöker ruinerna från Maha That, Phra Si Sanpeth och Mongkol Bophit. Templen har välbevarade inredningar samt Thailands största Buddha. Vi äter lunch innan bussen tar oss vidare till Lopburi där man har ett fd hinduiskt skrin från 1200-talet. Dagens mål är Phitsanuloke där vi checkar in på Topland Hotel (www.toplandhotel.com). Middag på egen hand.

Dag 7 Phitsanuloke – Chiang Rai
Idag besöker vi Sukhothaikungadömets ”gyllene era” vars arkitektur och religiösa konst anses som den mest klassiska av de thailändska stilarna. De ruiner som idag gjorts iordning är på UNESCOS världsarvslista. Efter lunch (ingår) når vi ”Gyllene triangelns” port Chiang Rai för 2 nätter med boende på Laluna Resort (www.lalunaresortchiangrai.com) i Garden Bungalows. Middag på egen hand.

Dag 8 Chiang Rai Utflykt
Utflykt till ”de långhalsade” Padaungerna – kvinnor som bär mässingsprydnader runt halsen samt besök där Thailand, Burma och Laos möts, den ”Gyllene Triangeln”. Landsgränserna har funnits här i ett fåtal decennier och har fått sitt namn efter de mycket ekonomiskt gynnsamma opiumodlingarna. Vi får ett an­norlunda besök på opiummuséet. Vi äter lunch på en lokal restaurang innan vi går ombord på en båt för en tur på den kända Mekongfloden.

Day 9 Chiang Rai – Chiang Mai
Vi besöker templet Wat Rongkhun som är klätt i vitt och spegelskärvor, det är en makalös syn! Vackra vägar tar oss till hantverkarnas mecka och där får vi lära oss mer om silke, silver och trä. Lunch äter vi under vår resa till det heligaste templet i norra Thailand med guldparaply – Doi Suthep från 1383. Templet ligger på en höjd där vi har en fantastisk utsikt över Chiang Mai där vi checkar in för 2 nätter på Imperial Mae Ping Hotel (www.imperialhotels.com). Middag på egen hand.

Dag 10 Chiang Mai
Vi börjar dagen med frukost och efteråt ger vi oss ut i vildmarken. Vi skall färdas på floden på bambuflotte. I tysthet, utan motor, blir upplevelsen magisk genom djungeln. Efter lunch (ingår) besöker vi en lokal orkidéodling. Vi återvänder till vårt hotell för en lugn eftermiddag.

Dag 11 Chiang Mai – Bangkok – Cha Am
Under förmiddagen står Thailands högsta berg på programmet. Här möter vi vackra vyer, ett frodigt växtliv, sällsynta fåglar och vattenfall. Vi fortsätter till Twin Royal Pagodas, vilket byggdes för kungen och drottningen. Lunch (ingår) serveras på en lokal restaurang innan vi får ta del av ett kungligt projekt för att lära olika stammar att hantera den nya jordbrukstekniken. Under kvällen äter vi gemensam traditionell nordthailändsk måltid – en så kallad Kanthoke.

Dag 12 - 16 Chaing Mai – Bangkok -Cha Am
Fyllda av upplevelser från Thailands gömda skatter tar vi flyget tillbaka till Bangkok. I Bangkok väntar transferbuss till badorten Cha Am där vi spenderar resterande delen av vår härliga resa. Vi bor 5 nätter på Methavalai Hotel i De luxe rum med frukost och middag (www.methavalai.com). Hotellet ligger direkt vid havet och har en härlig pool och god mat.

Dag 17 och Dag 18 Hemresa
Transferbuss hämtar oss för färd till flygplatsen i Bangkok där vi går ombord på planet för färd till Sverige. Där skiljs vi åt efter en oförglömlig rundresa och härliga bad i Thailand!

Vad tycker våra resenärer

2018-03-21

Hej. Vill tacka för en jättefin resa till Thailand, allt perfekt, fantastisk reseledare " Heikki" . Vi har gjort flera resor med er och Heikki och han lyfter alltid hela arrangemanget, tack igen och hoppas på snart återseende.

 

Karta

Hotell

Hotell Rundresa Thailand

Hotell Rundresa Thailand

Bangkok Furama Silom***+ - 3 nätter 533 Silom Road Bangkok Perfekt beläget på Silom Road nära shopping och restauranger. På hotellet finns en takterass med pool och bar. Härifrån har man en fantastik...