Skip to main content

Budapest ✈

Status:
Ring för att boka

Floden Donau flyter sakta fram och delar staden i de två delarna Buda och Pest.  På den södra sidan – Pest - finns de mesta av shopping, caféer och restauranger. Det är även här ni finner vårt fina hotell. På den norra delen – Buda- ligger de flesta Termalbaden  och många historiska byggnader. Budapest erbjuder mycket prisvärd shopping, en vacker stad och väldigt mycket sevärdheter. Följ med oss och njut av Donaus drottning - Ungerns huvudstad - Budapest.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Budapest
Vi flyger från Landvetter och mellanlandar i Frankfurt innan vi kommer till Budapest på eftermiddagen. Där väntar en transferbuss som tar oss till vårt centralt belägna hotell Mercure Korona.

Dag 2 Budapest
Vi börjar vår vistelse med stadsrundtur i staden med vår svensktalande lokalguide. Vi får se de största sevärdheterna och får också en inblick i stadens och dess invånares historia. Eftermiddagen fri.

Dag 3 - 4 Budapest
Vi har fria dagar i Budapest, men vill du kan du följa med vår reseledare på någon trevlig utflykt. Se mer under "Våra utflykter".

Dag 5 Budapest - Hemorten
Efter frukost tar vi bussen ut till flygplatsen där vårt flyg via Frankfurt till Landvetter väntar.

Våra utflykter

Stadsrundtur
Ingår i resans pris

Klassisk badtur
Följ med på badhus, ett måste i Budapest. Här är badtraditionen en del av ungrarnas liv, man träffas, pratar och har roligt på badhusen. De namnkunnigaste är kanske Széchenyibadet i Stadsparken, men det finns många fler. Vi besöker ett badhus och njuter av det varma vattnet från varma källor. Kostnad: entré ca 4100 HUF (ca 130 sek) för en heldag.

Båttur på Donau
Donau som delar staden är ett självklart utflyktsmål. Följ med på en tur med båt där vi får guidning och också får se många av de stora sevärdheterna såsom Gellerthöjden och Kedjebron från vattnet. Ombord njuter vi av floden, en god middag och den vackra staden! Pris ca 450 sek

Folkloreafton
Ungrarna är stolta över sitt ursprung och det finns flera bra ställen som bjuder på sprakande folkloreshow med dans, sång och musik. Pris: ca 6500 HUF (ca 220 sek)

Hotell

Mercure Korona Hotel

Mercure Korona Hotel

Centralt och bra läge vid Kálvintorget, mitt emot nationalmuseet och endast en kort promenad till floden Donau. På hotellet finns restaurang och bar, frukostmatsal, inomhuspool, bastu, fitness...