Skip to main content

Sicilien ✈

Status:
Fullt

Följ med till en av Medelhavets mest intressanta öar. Vi bor i ljuvliga Cefalu. På vårt hotell kan vi njuta av utsikten från poolen eller enkelt gå ner till den fina stranden som leder in till den mysiga staden. Under vår resa på Sicilien gör vi utflykter till bland annat huvudstaden Palermo och Monreale, vi gör en tur till en vingård och självklart står en tur till vulkanen Etna på programmet.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Landvetter - Cefalu
Avresa på morgonen från Landvetter. Vi mellanlandar i München innan vi strax efter lunch når Palermo. Transfer från flygplatsen till vårt hotell i Cefalu. Incheckning och middag.

Dag 2 Cefalu
Sex underbara dagar att tillbringa vid Medelhavets strand! Vill man bada, väljer man havet eller poolen. Vill man uppleva lite italienskt mys, går man ner till Cefalu. Vill man bara ta det lugnt, sitter man på terrassen med en iste. Vill man utforska ön, följer man med på någon eller några av våra utflykter. Men vi börjar så här på resans första dag men en introduktion till Cefalu. Följ med vår reseledare till fots in i vår mysiga stad.

Dag 3 Palermo
Idag besöker vi Siciliens största stad Palermo. Under ledning av vår lokalguide gör vi en rundtur både med buss och till fots för att njuta av staden där allt blandas. Nytt och gammalt, arabiskt och gotiskt, pråligt och enkelt. Ca 10 km utanför Palermo ligger Monreale, där vi också gör ett besök, för att bl a bese den kända katedralen med anor från 1100-talet.

Dag 4 Etna
Vår andra utflykt går till Europas högsta aktiva vulkan med sina 3 330 meter över havet. Etna har mer eller mindre varit aktiv i 500 000 år! En mäktig syn av stelnad lava och lukt av fosfor möter oss när vi når nästan ända upp till toppen. Vid Etnas fot ligger Taormina som vi också besöker denna dag, en mycket populär turistort för Europas kulturelit och jet set. Med sina 11 000 invånare uppe på en klippa över Naxosbukten har staden en hög mysfaktor med många trånga bilfria gränder. För den shoppinglystne finns här också goda möjligheter till inköp.

Dag 5 Cefalu
Idag njuter vi vidare vid vårt hotell och i mysiga Cefalu.

Dag 6 Cefalu -  Vinprovning- Castelbuono
Naturligtvis måste vi pröva det sicilianska vinet innan vi åker hem. Vår tredje utflykt går till Relais Santa Anastasia där vi får tillfälle att pröva fyra av gårdens viner tillsammans med dagens lunch som vi äter på vingården. Därefter till Castelbuono, som är en liten fin orörd by uppe bland bergen. Här går man runt och njuter av genuin gammal italiensk bebyggelse, kanske en eftermiddagskaffe på torget passar, kanske vill du se kyrkan och dess unika krypta och slottet från 1400-talet.

Dag 7 Cefalu
Vår sista dag i den trevliga gamla staden. Troligvis njuter vi av utsikten från hotellet, kanske vandrar vi ner till det livliga torget och njuter av förmiddagskaffe eller varför inte ta en rikigt italiensk långlunch.

Dag 8 Cefalu - Landvetter
Vi beger oss till flygplatsen. Flyget går även på hemvägen via München. Vi är åter på Landvetter tidig kväll.

Allt detta ingår

  • Flygresa inkl skatter
  • Busstransfer flygplatsen - hotellet tur och retur
  • 7 övernattningar med del i dubbelrum (enkelrumstillägg 1 090,-)
  • Halvpension
  • Utflykter enligt program
  • Reseledarservice från Landvetter

Karta

Hotell

Santa Lucia Le Sabbie d’Oro

Santa Lucia Le Sabbie d’Oro

Trivsamt hotell med vacker utsikt över Cefalu-bukten. Alla rum har säkerhetsskåp och hårtork. Hotellet har en fin pool. (vanligtvis öppen till slutet av september). Gratis WIFI på hotellet. Stranden n...