Skip to main content

Funny Girl på Malmö Opera

Status:
Ring för att boka

Nästa säsongs stora musikal på Malmö Opera blir Funny girl! Rollen som Fanny Brice sjungs av Sanna Nielsen och föreställningen regisseras av Ronny Danielsson. Funny Girl har premiär hösten 2020.

Funny girl utspelar sig i New York strax innan och efter första världskriget och bygger löst på Ziegfeld Follies-stjärnan Fanny Brices liv. Det är en smart, rolig musikal med en fantastisk huvudroll, berättar regissören Ronny Danielsson.

”Det är en historia om en kvinna som söker sin egen identitet, en hårt arbetande artist i en värld där männen regerar. Fanny Brice väljer sitt eget liv från starten. Det är en jättebra story med underbar musik, humor och allvar. Det kommer bli en fantastisk show.” 

Sanna Nielsen återvänder till Malmö Opera för första gången sedan succén med Doktor Zjivago 2014.

Det är tidigt än, men vad kan du säga om rollen som Fanny Brice?

”Det känns så mäktigt att få göra den rollen. Jag har alltid lyssnat på musiken ur Funny girl och det är självklart en utmaning som jag ser fram emot att jobba med.”

Hur känns det att komma tillbaka till Malmö Opera?

”Så kul! Ett hus jag känner mig mycket trygg och väldigt välkommen i. Det är ju ett ”nypa sig i armen”-läge att få komma tillbaka och få nya minnen tillsammans med alla fantastiska människor som jobbar där.”

Som Ronny Danielsson? Ni gjorde ju Doktor Zjivago tillsammans 2014.

”Det blir ett kärt återseende. Han fick mig att våga och slänga mig ut i min första musikal, så det känns både roligt och tryggt att få arbeta med honom igen. Sen kommer jag självklart vara lika nervös och skraj inför första repet som jag alltid är, men jag längtar efter att få göra det här tillsammans med ett riktigt toppengäng!”

Funny girl, av Isobel Lennart (text), Jule Styne (musik) och Bob Merrill (sångtexter), hade urpremiär på Winter Garden Theatre på Broadway 26 mars 1964.

Sök resa