Skip to main content

Fyra huvudstäder

Vi reser runt bland de fyra vackraste och intressantaste huvudstäderna i Europa. Vi ser Berlin med all sin historia, Vackra Prag, intressanta Budapest och musikens Wien. Följ med på en innehållsrik rundresa!

 

 • Fler bilder
Våra resenärers betyg för resan
5 av 5
: 5/5 stjärnor
 • fantastisk resa,utroligtroligt,och resledarn Kristina och sjaförn Leif var helt fatastiska.
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Berlin

  Vi reser från våra hemorter. Utanför Varberg på Björkäng Vägkrog tar vi vår första paus. I Helsingborg strålar vi samman med resenärerna från Östergötland och Småland. Färjan tar oss till Danmark och sedan vidare till Gedser och färja till Tyskland. I Henningsdorf precis norr om Berlin så checkar vi in och äter middag. Ca 70 mil.

  Mot Berlin
 • Dag 2: Stadsrundtur i Berlin och vidare till Prag

  Frukost. Vi kör in till centrala Berlin där vår lokalgide möter oss för en rundtur i denna världsmetropol. Efter rundturen får vi lite fri tid att äta lunch och se något mer innan vi fortsätter mot Prag. Vi checkar in på kvällen och äter middag en kort promenad från hotellet. Ca 35 mil

  Stadsrundtur i Berlin och vidare till Prag
 • Dag 3: Prag

  Efter frukost möter vår lokalguide upp oss och vi ger oss ut på stadsrundtur till fots. I Prag får man inte köra med buss eller bil i de centrala gamla delarna. Efter rundturen har vi fri tid i Prag. Ingen gemensam middag i kväll.

  Prag
 • Dag 4: Prag - Budapest

  Frukost och avresa söderut. Vi passerar Brno och Bratislava innan vi kör in i Ungern. Under eftermiddagen når vi Budapest. Vi checkar in på vårt hotell och vi kan börja bekanta oss med staden. Middag på vårt hotell på kvällen. Ca 56 mil.

  Prag - Budapest
 • Dag 5: Budapest

  Vi börjar dagen med frukost och sedan möter vår lokalguide oss och tar oss runt i Budapest på en rundtur. Vi ser de stora sevärdheterna och får också fri tid under eftermiddagen att upptäcka denna pärla. På kvällen besöker vi en medeltida restaurang där vi äter middag.

  Budapest
 • Dag 6: Budapest - Wien

  Frukost och lite fri tid för egna upptäckter innan vi efter lunch fortsätter till Wien. Väl framme checkar vi in och får lite fri tid att upptäcka shoppingatan Maria Hilferstrasse som ligger 500 meter från vårt hotell. Ingen gemensam middag i kväll. Ca 25 mil

  Budapest - Wien
 • Dag 7: Wien

  Efter frukost ger vi oss ut på en stadsrundtur med vår lokalguide som visar de stora sevärdheterna under tre timmar. Efteråt kan vi njuta av Wien på egen hand. Vi har gemensam "Heurigen middag" i kväll på Grinziger Rudolfshof.

 • Dag 8: Wien - Potsdam

  Vi reser vidare efter frukost och börjar resan hemåt. Dagens mål är Potsdam, vi kommer se mycket från våra stora bussfönster när vi ger oss iväg norrut via Brno, Prag och Potsdam. Väl framme checkar vi in och äter middag. Ca 70 mil.

  Wien - Potsdam
 • Dag 9: Potsdam - hemorten

  Tidig frukost och avresa mot Rostock. Färjan tar oss över till Danmark och sedan når vi snart Helsingborg där vi börjar skiljas åt. Vi fortsätter mot Göteborg och anslutningsbussarna som tar oss hem till våra respektive hemorter. Ca 75 mil

Boende

Fyra huvudstäder
Berlin Wyndham Garden Prag Hotel Ambience Budapest InterCityhotel Wien Ibis Wien Mariahilf Potsdam Wyndham Garden

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.