Skip to main content

Fyra vackra huvudstäder

Vackra huvudstäder ”An der schönen blauen Donau”– Prag, Bratislava, Budapest och Wien

I Ungerns nordvästra hörn mittemellan Wien och Budapest ligger den historiska staden Györ. Den gamla stadskärnan är rik på historiska byggnader såsom en över 1000 år gammal Biskopsborg med mera. Perfekt utgångsläge för besök i de omkringliggande huvudstäderna. Följ med och upplev några av Europas anrikaste huvudstäder! 

 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • färjeresor,
 • 8 övernattningar med del i dubbelrum,
 • 8 frukost,
 • 7 middagar,
 • 1 lunch,
 • vinprovning,
 • utflykter enligt program (ev entréer ingår ej,
 • reseledarservice

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Berlin

  Via färjorna Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock når vi trakten runt Berlin framåt kvällen och checkar in på vårt hotell. Gemensam middag på hotellet. Ca 82 mil.

  Hemorten - Berlin
 • Dag 2: Från Berlin mot Prag!

  Vår resa fortsätter tidig morgon. Väl i Böhmen är det inte långt kvar till dagens mål – det magiska Prag. Vi äter gemensam lunch på U Pinkasu – första krogen i Prag att servera Pilsneröl. ”En sakta promenad genom Gamla Stan är som att vandra i en svunnen tid” Få andra städer i Europa är så vackra och ingen annan europeisk huvudstad kan visa upp en arkitektur så fullständigt oförstörd av naturkatastrofer eller krig som Prag. Låt er förföras av de 100 spirornas stad! Vi avslutar stadspromenaden vid vårt hotell i gamla stan för incheckning Hotel Ibis Praha Old Town.
  Kvällen fri för egna övningar. Ca 37 mil

  Från Berlin mot Prag!
 • Dag 3: Vi lämnar Prag och kör till Györ

  Efter frukost åker vi upp till Pragborgen för en morgonpromenad genom borgområdet och njuter av utsikten innan vi vinkar farväl till Prag och fortsätter vår resa vidare genom Slovakien och in i Ungern. Vårt mål för dagen är den historiska staden Györ och centralt belägna Ibis Hotel Györ *** Här ska vi bo fyra nätter. Gemensam middag alla kvällar. Ca 75 mil

  Vi lämnar Prag och kör till Györ
 • Dag 4: Bratislava - skönheten vid Donau

  Efter frukost följer vi ”Die Schönen Blauen Donau” till Slovakiens vackra huvudstad Bratislava. Vi följer med in igenom den medeltida Michaelsporten och plötsligt är vi omgivna av det vackra, gamla Europa! Vi vandrar runt bland pampiga barockpalats och vackra torg Här har historiska händelser utspelats, härskare krönts och vi får berättelser om såväl gammalt som nytt. Idag är detta också en studentstad med ung puls. Efter avslutad rundvandring blir det tid för egna strövtåg i denna ljuvliga stad. Ca 18 mil

  Bratislava - skönheten vid Donau
 • Dag 5: Budapest - Donaus Drottning

  Som en lätt bedagad skönhet breder hon ut sig på båda sidor om Donau. Buda och Pest binds samman av vackra broar varav kedjebron nog är den mest fotograferade. Under vår rundtur ser vi såväl det bergiga Buda med Fiskebastionen, slottet och Mattiaskyrkan som det platta Pest med sina breda avenyer, gröna parker och Hjältarnas torg. Om det är någonstans i Europa man absolut ska gå och fika så är det här. Café New York är en extraordinär fikaupplevelse men givetvis finns det hundratals fler att välja bland. Glöm inte badkläder – Budapest är känd för sina heta källor och bad! Ca 28 mil

  Budapest - Donaus Drottning
 • Dag 6: Balatonsjön - Det ungerska havet

  Känd för sitt kristallklara vatten som ändrar färg efter solens, vindarnas och molnens gång. Den är största insjön i Centraleuropa och ligger vid foten av en vulkanisk bergskedja som både skyddar och bidrar till ett medelhavsliknande mikroklimat. Detta har lockat såväl badgäster som odlare. Här finner vi Ungerns äldsta vindistrikt och idag ska vi besöka en av alla vingårdar utmed sjön. 6 olika viner ska provas och 3-rätters lunch inmundigas – låt er väl smakas!! Pris 790:- Ca 25 mil

  Balatonsjön - Det ungerska havet
 • Dag 7: Györ - Wien mina drömmars stad - Linz

  Även idag möter vi Donau på vår väg mot kaféernas, musikens och valsernas stad. En gång hjärtat i Habsburgarnas mäktiga rike! Vi inleder vårt besök med en rundtur och glider fram utmed Ringstrasse flankerad av vackra palats, parlamentet, det kejserliga palatset Hofburg, operahuset och stadsparken m.m. Vi avslutar rundturen inne vid den berömda Stefansdomen. Kanske blir det en äkta Wienerschnitzel till lunch och Sachertårta med kaffe på Hotel Sacher under eftermiddagen?
  Framåt sen eftermiddag följer vi Donau ytterligare en bit väster ut till Österrikes tredje största stad Linz. Romarna kallade staden Lentia vilket syftar på kröken som Donau gör här. Vi checkar in på fina Hotel Prielmayerhof ****. Gemensam middag på hotellet. Ca 35 mil

  Györ - Wien mina drömmars stad - Linz
 • Dag 8: Linz - Berlin

  Så var det dags att lasta in bagaget o åka norrut till trakterna runt Tysklands huvudstad Berlin. Dagen ger oss vackra vyer när vi följer Donau över gränsen till Tyskland via Passau. I höjd med Regensburg lämnar vi Donau och fortsätter upp genom det forna Östtyskland. Vi stannar på lämpliga platser för kaffe och lunch under dagen innan vi når Berlins omgivningar för incheckning på ett av våra övernattningshotell. Gemensam middag på hotellet. Ca 75 mil.

  Linz - Berlin
 • Dag 9: Berlin - hemorten

  Så var det dags att säga ”Auf wiedersehen” för den här gången. Vi lastar in vårt bagage och fortsätter norrut mot Rostock och färjan tillbaka till Gedser. Vidare genom ö-nationen Danmark och över sundet till Sverige. Vi beräknar vara åter i Västergötland framåt sen kväll. ca 75 mil

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresedatum Hemresa
Lidköping Resecentrum Hpl S 04:30 21:55
Vänersborg Parallellgatan 14 04:45 21:40
Skara Busstation 04:50 21:30
Trollhättan Resecentrum regionbussterminalen (längs spåret) 05:00 21:20
Vara Järnvägstation 05:10 21:10
Uddevalla Museet Kampenhof 05:30 20:50
Vårgårda Järnvägstation 05:30 20:50
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 05:50 20:30
Ljungskile Busstationen 05:50 20:30
Stenungsund Hpl Munkeröd 06:05 20:10
Kode Motorvägshållplatsen södergående riktning 06:10 20:05
Kungälv ST1 Eriksdal 06:15 19:50
Göteborg Stena Line Danmarksterminalen 06:45 19:30
Kungsbacka Statoil - Mc Donalds Kungsbacka syd 07:05 19:10
Varberg Motell Björkäng 08:30 17:50
Falkenberg På västra sidan av Stationen, Vändplatsen 08:45 17:30
Halmstad Arenan huvudingången 09:10 17:10
Helsingborg Scandlines bussincheckning 09:55 16:20

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
8/9-2021 onsdagFyra vackra huvudstäder
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 610 590:-Boka

Hotell

Hotel Ibis Györ
Mahlow/Berlin - Van der Valk Hotel Berlin Brandenburg **** Beläget i utkanten av Berlin stort bra hotell för en natts stopp. Fritt Wi-Fi. Prag - Ibis Hotel Praha Old Town *** Perfekt beläget mitt i ga...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Resor i Coronatid

  Pga Coronapandemin så har det varit svårt med resor under en längre tid. Just nu börjar Europa att öppna upp igen och vi räknar med att komma igång med våra resor snart igen.

  Läget ändras hela tiden i länderna vi besöker och det som gäller i dag kanske inte gäller i morgon. Pga detta planerar vi att samtliga våra resor kommer att gå. Beslut om avresor skall ställas in tar vi ca 14 dagar före avresa. Då vet man mer om läget just nu. Vill man resa med på någon avgång bokar man in sig och bealar in resan enligt villkoren. Om vi tvingas ställa in resan återbetalar vi självklart inbetalda medel. Om ni har bokat en resa och inte vill följa med på avgången om den avgår gäller avbeställningsreglerna.

  För tillfället bokar du alla våra rundresor med öppet köp. När resandet är igång och vi anser oss kunna köra resan du är bokad på återkommer vi och kollar om du vill resa med. Alla våra resor i Sverige, shoppingresor och dagsresor har normala bokningsvillkor.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

 • Måste jag ha pass med mig?

  Ja, för alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. Samt resor med Stena Line till Danmark. För resor inom Norden (utom resor till Danmark med Stena Line) behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.