Skip to main content

Ven med Gunnels skånska trädgårdsresa

Status:
Fullt

Första dagen är Gunnel Carlson vår reseledare och guide. Hon är trädgårdsjournalist och författare, känd som programledare för TV-programmet Gröna rum. Hon är också initiativtagare till Tusen Trädgårdar. Hon föreläser, medverkar i Go’ kväll, Trädgårdskampen och ansvarar för Trädgårdsriket.

Dag1 Hemorten - skånska trädgårdar - Helsingborg
Tillsammans med Gunnel Carlsson besöker vi Solhem Rögle med möjlighet att fika i deras trädgård med egen medhavd fikakorg. Vi besöker Lotties trädgård i Ängelholm som blivit uppmärksammad i svenska trädgårdstidningar och blev tredje bästa trädgård i TV:s trädgårdstoppen 2012. Nästa stopp blir Fredriksdals där tittar på trädgården och äter en god lunch och sista stoppet för dagen är Wideröra Gård där vi även får fika med kaffe och bulle. Sedan åker vi till vårt hotell, Clarion Grand Hotel Helsingborg.

Dag 2 Helsignborg - Ven - hemorten
Andra dagen börjar med frukost på hotellet innan vi åker till Landskrona där vi tar färjan över till Ven. På kajen står vår guide som är med oss hela tiden på ön och berätta om nutid och dåtid. Transporten mellan de olika arrangemangen sker med traktorsläp. Skydd finns om det skulle regna. Vi besöker Tycho Braheminnena och Stjärneborg, lunch i Backafallsbyns restaurang där vi blir serverade en lunchbuffet bestående av två olika rätter, därtill sallad, bröd, måltidsdryck samt kaffe på maten. Efter lunch ett besök i Sankt Ibbs gamla kyrka från 11-hundra-talet, väl besjungen i Gabriel Jönssons dikt ”Flickan från Backafall”. Från kyrkomuren har man en underbar utsikt mot Backafallen, Danmark och Kyrkbackens hamn Sedan tar vi färjan åter till fastlandet. Vi stannar sedan för rast innan vi är åter på hemorten.

Det finns också en dagsresa på detta resmål läs mer

Sök resa

Hotell

Quality Hotel View

Nybyggt hotell vid Emporia köpcenter. På hotellet finns restaurang och bar/lounge, gym och relaxavdelning. Gratis Wi-Fi och hårfön på rummet.