Skip to main content

Györ med Budapest och Wien

Pris från:
7 490:-
Dagar:8
Bussresa, färjor, del i dubbelrum, 7 frukost, 7 middagar, alla utflykter enligt program och reseledarservice
Boka resa

Följ med till Ungern. Vi besöker både Budapest och Wien på resan och får också gott om tid i Györ där vi bor 5 nätter. Självklart ger vi oss även ut på den ungerska landsbygden där vi provar vin och njuter av det vackra landet med massor av små byar och mellaneuropas största sjö Balatonsjön.

Sök resa

Dagsprogram Györ med Budapest och Wien

Dag 1 Hemorten – Berlin
Vi reser från våra respektive hemorter under morgonen. I Varberg stannar vi på Björkäng Vägkrog för fika för de som önskar. Därefter når vi snart Helsingborg där vi tar färjan mot Helsingör. Vi kör över Danmark på drygt två timmar. Därefter tar vi färjan mellan Gedser - Rostock. Väl i land rullar vi vidare mot vårt hotell utanför Berlin som vi når på kvällen. Här får vi middag och övernattning i sköna sängar.

Dag 2 Berlin - Györ
Efter en stärkande frukost sätter vi oss i vår buss för vidare färd. Vi reser via Prag och Bratislava till den gamla barockstaden Györ. Väl framme checkar vi in på vårt centralt belägna hotell. Varje kväll kommer vi att äta gemensam middag på hotellet.

Dag 3 Györ
De som vill kan följa med vår reseledare på en liten informationstur i staden. Györ hör till de städer i Ungern som har rikligast med historiska byggnader. Här finns trevliga shoppingkvarter och många restauranger. Resten av dagen tar vi ledigt och njuter av Ungern och vår stad.

Dag 4 Györ - utflykt till Wien
Vi sätter oss i bussen och åker de få milen till Wien. Det kejserliga Wien var under århundraden en av Europas allra mäktigaste huvudstäder och vi lär känna den eleganta staden med tillsammans med vår lokalguide. Sedan finns tid att njuta på egen hand. Kanske någon som provar det berömda cafélivet och äter en bit Sachertårta?

Dag 5 Györ - utflykt till Balatonsjön
Idag ställer vi kosan söderut till Balatonsjön. Tack vare vulkanisk aktivitet för många miljoner år sedan omges Balatonsjön av allt från heta källor, basaltklippor ocn fina sandstränder. Här finns mysiga byar, slott och vinodlingar. I den lilla byn Tihany promenerar vi bland gamla stenhus och kan shoppa allehanda ungerska produkter. Barock-klostret är sevärt och utsikten härifrån storslagen. Vi besöker en vingård och provar ungerskt vin på vägen hem.

Dag 6 Györ - utflykt till Budapest
Efter frukost far vi in till Ungerns vackra huvudstad. Genom Budapest flyter floden Donau och delar staden i två delar, Buda och Pest. På den västra sidan ligger Buda, den äldsta delen med smala gränder och välbevarad arkitektur. Pest, på den östra sidan, är stadens kommersiella centrum med breda boulevarder fyllda med butiker, restauranger och museer. De två delarna länkas ihop med 10 vackra broar. Vår lokalguide möter upp oss och vi gör en rundtur. Efteråt finns tid att gå i den fina saluhallen och njuta av folklivet på gågatan Vaci Utca. Framåt kvällen är vi åter på vårt hotell.

Dag 7 Györ - Berlin
Efter frukost sätter vi oss tillrätta i vår buss och styr kosan norrut. Vi stannar längs vägen för kaffe- och lunchstopp och till kvällen har vi kommit fram till vårt hotell utanför Berlin där vi serveras middag.

Dag 8 Berlin - Hemorten
Via färjorna mellan Rostock och Gedser och mellan Helsingör och Helsingborg är vi snart åter i Sverige. På kvällen kommer vi åter till våra hemorter.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
25/9Se allaGyör med Budapest och Wien> 67 490:-BokaMer information

Hotell

Ibis Györ

Györ Ibis Györ*** Hotellet har ett perfekt läge på huvudgatan, 10 minuters promenad från centrum. På hotellet erbjuds ljudisolerade och luftkonditionerade rum med gratis Wi-Fi. Alla rum har telefon, r...