Skip to main content

Helsingfors Åbo 3 dagar

Status:
Ring för att boka

Finlands sak är vår heter det, men visst är man alldeles för sällan på besök i detta intressanta land i öst? Följ med på en 3-dagars resa där vi får guidning i både huvudstaden Helsingfors och Finlands äldsta stad Åbo. Finland är dessutom högaktuellt då man förra året firade 100 år som självständigt land.

Dag 1
Avresa från respektiva hemort. Vi stannar för möjlighet till fika och lunch längs vägen upp. Vi kommer till Stockholm och Viking Lines färja som avgår kl. 16.30. Den som önskar kan förboka den fina buffén inkl. öl, vin, läsk och kaffe. Underhållning ombord.

Dag 2
Ca kl. 10.00 lokal tid ankrar vi i Helsingfors. Vi börjar med en stadsrundtur på ca 1,5 timme. Vi får se bl.a. Senatstorget med Domkyrkan och Universitetet, Presidentslottet, Riksdagshuset, Finlandiahuset, Sibelius-monumentet och ett ”måste”, den berömda ”bergkyrkan”. Sedan åker vi mot Åbo. Vi stannar halvvägs där vi ges möjlighet att köpa lunch. Sedan fortsätter vi till Åbo och här får vi också en guidning på ca 1,5 timme. Sedan lite fri tid på egen hand innan vi återsamlas för bordning av Viking Lines nyaste färja Grace. Färjan avgår från Åbo kl. 20:55 lokal tid. De som önskar kan förboka en Viking Buffé Aurora inkl öl, vin, läsk och kaffe. Sedan får vi njuta av musikunderhållningen ombord.

Dag 3
Frukost ombord serveras från 06:30 finsk tid och vi når Stockholm kl. 06:30 svensk tid. Vi styr sedan bussen söderut mot Västkusten och vi stannar för rast längs vägen.

Sök resa

Karta