Skip to main content

Hildesheim & Harz

Status:
Ring för att boka

Vi firar påsk i Hildesheim strax söder om Hannover. Härifrån gör vi utflykter till det natursköna skogsområdet Harz där vi bland annat åker smalspårig järnväg och ser välbevarade städer med massor av fina korsvirkeshus. Vi gör även en upptäcktsfärd till den medeltida ölstaden Einbeck där vi passar på att testa Bockölet.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Hildesheim 
Vi reser tidig morgon från våra hemorter. Vi stannar för fika på Motell Björkäng utanför Varberg. Därefter fortsätter vi mot färjorna mellan Helsingborg – Helsingör och Rödby – Puttgarden. Vi gör ett stopp för gränshandel. Ankomst till Hildesheim på kvällen där vi checkar in på vårt centrala hotell och äter middag. Ca 75 mil

Dag 2 Hildesheim & Einbeck
Idag börjar vi dagen i Hildesheim. Efter en lugn morgon kan du följa med vår reseledare på en informationstur i staden. Under eftermiddagen tar vi en kort busstur till den mysiga staden Einbeck, här fanns inte mindre än 700 bryggerier under medeltiden. Än idag är staden känd för sin öltillverkning. Vi ser oss runt ordentligt och självklart provsmakar vi en Bocköl innan vi i återvänder till vårt hotell. Gemensam middag på restaurang i kväll. Ca 10 mil

Dag 3 Harz
Efter frukost sätter vi oss tillrätta i bussen som tar oss till Kloster Wöltingerode känt för sin likörtillverkning. Vi ser på tillverkningen och provsmakar deras alster. Färden fortsätter till Wernigerode, en av Tysklands bäst bevarade medeltidsstäder. Bebyggelsen är charmig med färgglada korsvirkeshus. Här får vi tid till lunch och att se staden på egen hand. Efteråt tar vi den smalspåriga järnvägen ”Brockenbahn” upp i Harzbergen mot Schierke. Vår buss möter oss för färd mot vårt hotell. Ca 25 mil.

Dag 4 Hildesheim – Hemorten
Vi lämnar vårt hotell efter frukost och reser samma väg som på nerresan. Vi är åter i Göteborg ca 19:30. Ca 75 mil

Karta

Hotell

Novotel Hildesheim

Novotel Hildesheim

Novotel Hildesheim är beläget i en historisk byggnad i centrum av staden. På hotellet finns restaurang, bar och gratis WiFi. Rummen har värdeskåp och hårtork.